Ο ήρωας Ντέμης και οι ήρωες του Ατματσίδη (vids)

Gazzetta team
Ο ήρωας Ντέμης και οι ήρωες του Ατματσίδη (vids)

bet365

Σαν σήμερα το 1997, η ΑΕΚ έπαιρνε παλικαρίσια νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Ολυμπιακού χάρη στο γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη, με τον Ηλία Ατματσίδη να κάνει την δήλωση της χρονιάς ή καλύτερα της... 20ετίας αφού την θυμόμαστε ακόμη και σήμερα.

Μία από τις πιο παλικαρίσιες νίκες της ιστορίες της, έπαιρνε σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν 22 Σεπτεμβρίου του 1997, όταν οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούσαν την Ένωση των χιλίων προβλημάτων στο ΟΑΚΑ...

Και λέμε χιλίων προβλημάτων, καθώς υπήρχαν διοικητικά και αγωνιστικά θέματα, με τους Μπορμπόκη και Κετσπάγια να έχουν αποχωρήσει για την Αγγλία, ενώ ο Ντέμης ήταν αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής στην Τούμπα.

Παρά το συντηρητικό 3-5-2 που παρέταξε ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου και την ασφυκτική πίεση που δέχθηκαν οι «κιτρινόμαυροι», κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη χάρη στο γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη 9 λεπτά μετά την είσοδό του στο 52ο λεπτό και τις θεαματικές επεμβάσεις του Ηλία Ατματσίδη.


Μάλιστα, εκτός από την απόδοσή του ο Έλληνας τερματοφύλακας, έκλεψε την παράσταση και για την δήλωση που έκανε μετά το τέλος όταν και χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφο ως ήρωας: «Ήρωες ήταν ο Κολοκοτρώνης και ο Παπαφλέσσας και όχι οι ποδοσφαιριστές»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα