Η «8άρα» του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού (pics & vids)

Η «8άρα» του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού (pics & vids)

bet365

Η 1η Ιουνίου είναι ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό, αφού σαν σήμερα το 1930 πετύχαινε την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας του επί του Ολυμπιακού.

Η επέτειος μεταφέρει σε μια τελείως διαφορετική εποχή, αφού 86 χρόνια πριν ο Παναθηναϊκός κατατρόπωνε τον «αιώνιο» αντίπαλο του με 8-2, μια νίκη που δεν έχει ξεπεραστεί έως σήμερα.

Ήταν μόλις το δεύτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που έφτανε στο τέλος του, με τους Πειραιώτες και το «τριφύλλι» να διεκδικούν την πρωτιά.

Σ’ ένα προπολεμικό ελληνικό ποδόσφαιρο, με οπαδούς και των δυο ομάδων στο γήπεδο, παρόλο που υπήρχε και τότε ανησυχια για επεισόδια, αυτοί του Ολυμπιακού καμάρωναν για την ομάδα των αδερφών Ανδριανόπουλων και ανέβαιναν απ’ τον Πειραιά στη Λεωφόρο, όντας σίγουροι για την έκβαση του αγώνα υπέρ τους. Μάλιστα, στην πορεία τους προς το γήπεδο μετέφεραν δυο φέρετρα, συμβολίζοντας έτσι τον «θάνατο» των αντιπάλων τους!

Η έκβαση του αγώνα τελικά ήταν όμως πολύ διαφορετική. Οι «πράσινοι» του Ούγγρου Γιόζεφ Κίνσλερ, υπερείχαν συντριπτικά των αντιπάλων τους, επικρατώντς με 8-2. Ο Άγγελος Μεσσάρης πέτυχε δύο γκολ, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να εμπνέονται και το τραγούδι «Βάλαμε οχτώ στον Ολυμπιακό και τέσσερα στον Άρη, γεια σου Άγγελε Μεσσάρη!». Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν οι Συμεωνίδης (2), Πιερράκος (2), Κουράντης (αυτογκόλ) και Μηγιάκης. Για τον Ολυμπιακό είχε βρει δίχτυα ο Γιώργος Αγγελόπουλος δις.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, το φέρετρο διαλύεται και τα κομμάτια του θα χρησιμεύσουν για τα επεισόδια που ακολουθούν, τα πρώτα ίσως καταγεγραμμένα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός νίκησε και στον επαναληπτικό με 2-1 και κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Αργυράκης Μ. Βασιλείου, Σ. Πιερράκος, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Αγγ. Μεσσάρης, Δ. Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Δ. Πιερράκος.

Ολυμπιακός: Γραμματικόπουλος, Κουράντης, Σοφράς, Βιολέτης, Πανόπουλος, Μ. Λεκκός, Κ. Τερζάκης, Ντ.Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Λ. Ανδριανόπουλος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα