Το ντεμπούτο του Αντώνη Φώτση στο ΝΒΑ

Το ντεμπούτο του Αντώνη Φώτση στο ΝΒΑ

Φάνης Παναγιώτου
Το ντεμπούτο του Αντώνη Φώτση στο ΝΒΑ

bet365

Σαν σήμερα (09/11) πριν από 14 χρόνια ο Αντώνης Φώτσης έγραψε ιστορία στο Staples Center και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο στο ντεμπούτο του Batman στο ΝΒΑ!

“Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να παίξω μία μέρα στο ΝΒΑ. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά”, είχε πει ο Αντώνης Φώτσης το καλοκαίρι του 2001. Ήταν μόλις 20 ετών κι είχε έρθει η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε επαγγελματία αθλητή. Ο Φώτσης υπέγραφε προσύμφωνο με τους Γκρίζλις και στις 09/11/2001 έγινε ο πρώτος γηγενής που έπαιξε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου!

Ο Batman πήρε το ταλέντο του και μετακόμισε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Μάλιστα, ήταν ήδη Πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είχε συμπληρώσει ήδη 4 χρόνια με το Τριφύλλι στο στήθος κι είχε ντεμπουτάρει με την Εθνική Ανδρών. Η καριέρα του Φώτση είχε πάρει το δρόμο της και το καλοκαίρι του 2001... απογειώθηκε!

Η πορεία του στο ΝΒΑ ξεκίνησε από το Summer League (σ.σ. έπαιξε τόσο σ' εκείνο του Long Beach, όσο και σ' εκείνο της Γιούτα) και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ των Γκρίζλις. Βλέπετε, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά εκείνη την εποχή για έναν Έλληνα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο Φώτσης, όμως, τα κατάφερε!

Το ντεμπούτο του έγινε κόντρα στους Λέικερς. Σαν σήμερα (09/11) πριν από 14 χρόνια. “Ήταν σαν όνειρο, ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα, ειδικά επειδή έπαιζα απέναντι στους Λέικερς", είχε δηλώσει ο Batman. Ο Φώτσης ένιωθε δέος και μόνο που βρισκόταν στο ιστορικό Staples Center. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Πέρασε στο παρκέ, αγωνίστηκε για 12 λεπτά και μέτρησε 4 πόντους με 2/7 σουτ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. ΟΚ, οι αριθμοί του δεν εντυπωσιάζουν. Ο Φώτσης, όμως, πέτυχε κάτι μοναδικό. Έγινε ο πρώτος παίκτης γεννημένος στην Ελλάδα που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ!

Στους Γκρίζλις έμεινε μόλις για μία σεζόν. Έπαιξε σε 28 ματς (σ.σ. ένας ως βασικός) και τελείωσε τη σεζόν με 3.9 πόντους - 2.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Είχε στο ενεργητικό του κι ένα φοβερό ματς κόντρα στο Ορλάντο. Έβαλε 21 πόντους και κατέβασε 7 ριμπάουντ. Το μέλλον του, όμως, βρισκόταν στην Ευρώπη. Το μέλλον του ήταν γεμάτο τίτλους... Κι έτσι έγινε. Ο Batman δεν... στέριωσε στο ΝΒΑ, ωστόσο έχει μείνει στην ιστορία κι άνοιξε το δρόμο σε παιδιά, όπως ο Κώστας Παπανικολάου, που βλέπουμε αυτή την περίοδο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

 

NBA Τελευταία Νέα