Όταν ο Μπεργκ πήρε μόνος του το Κύπελλο (vids)

Νίκος Ρόλλας
Όταν ο Μπεργκ πήρε μόνος του το Κύπελλο (vids)

bet365

To Gazzetta.gr σας θυμίζει τον περσινό τελικό του Κυπέλλου, που είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ.

Όλοι οι τελικοί συνήθως έχουν έναν μεγάλο πρωταγωνιστή... Αυτό όμως που έγινε στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, δεν το συναντάς συχνά... Και αυτό γιατί ο Μάρκους Μπεργκ, σαν σήμερα το 2014, έβαζε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην κατάκτηση της κούπας από τους «πράσινους» πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Ο Σουηδός επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων, ενώ στο 50' της αναμέτρησης διπλασίασε τα τέρματά του, πριν ο Νίκος Καρελης κάνει το 3-0 και δώσει διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη του «τριφυλλιού».

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς στο 70' με εκτέλεση πέναλτι, μείωσε σε 3-1, όμως ο Μάρκους Μπεργκ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με ένα απίστευτο γκολ στο 88ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 4-1, αναγκάζοντας τον Κάρλος Ζέκα να πάρει την φανέλα του και να την προσκυνήσει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77΄ Κουλούρης), Ινσαουράλντε, Τζαβέλλας, Λούκας (55΄ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης, Μιγκέλ Βίτορ, Λάζαρ (55΄ Βούκιτς), Κάτσε, Κίτσιου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Αμπέιντ (75΄ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (71΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ (89΄ Πέτριτς).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα