Όταν ο Ολισαντέμπε άλωσε το «Ντας Άντας» (vid)

Όταν ο Ολισαντέμπε άλωσε το «Ντας Άντας» (vid)

Gazzetta team
Όταν ο Ολισαντέμπε άλωσε το «Ντας Άντας» (vid)

bet365

To Gazzetta.gr σας θυμίζει το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού επί της Πόρτο, με γκολ του Ολισαντέμπε, που συμπληρώνει 12 χρόνια... ζωής.

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έγραφε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία... Όχι τόσο επειδή κατάφερε να πάρει μία εκτός έδρας νίκη, αλλά επειδή αυτή ήταν κόντρα στην μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Πόρτο, η οποία κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην ρεβάνς της Λεωφόρου.

Ήταν 13 Μαρτίου του 2003, όταν η Πορτογαλική ομάδα φιλοξενούσε τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA, με τους «πράσινους» του Σέρχιο Μαρκαριάν να είναι αουτσάιντερ στα... χαρτιά, όχι όμως και στην ουσία.

Οι προσπάθειες του Ντέκο, του Ντερλέι, του Μανίσε και των άλλων παικτών του Ζοσέ Μουρίνιο σκόνταφταν πάνω στο καλοδουλεμένο σύνολο του «τριφυλλιού». Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 73ο λεπτό, ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε εκμεταλλεύτηκε άριστα την σέντρα του Γιόνας Κόλκα και με κεφαλιά, έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, επιτρέποντας του να κάνει όνειρα για τον ημιτελικό της διοργάνωσης...

Όνειρα που όμως δεν δικαιώθηκαν, καθώς στον επαναληπτικό οι «δράκοι» πήραν την πρόκριση, στην παράταση, με τα δύο γκολ του Ντερλέι.

Πόρτο: Βίτορ Μπαΐα, Ζόρζε Κόστα, Πέτρο Εμάνουελ, Κοστίνια (56' Αλένιτσεφ), Ντέκο, Ντερλέι (56' Γιανκάουσκας), Μανίς, Καπούσο (46' Πεϊσότο), Πάουλο Φερέιρα, Μάριο Σίλβα, Έλντερ Ποστίγια.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Φύσσας, Μίκαελσεν, Μπασινάς, Καραγκούνης (87' Γκούμας), Λυμπερόπουλος (90+ Λίνκαρ), Κόλκα, Ολιζαντέμπε (87' Κωνσταντίνου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα