Ο Μίλτος Σαπάνης στη «Μηχανή του Χρόνου»

Θάνος Σαρρής
Ο Μίλτος Σαπάνης στη «Μηχανή του Χρόνου»

bet365

Ο Μίλτος Σαπάνης πέρασε από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και παρότι έχει φτάσει 38 ετών, συνεχίζει τη μπάλα! Η «Μηχανή του Χρόνου» ακολουθεί την καριέρα του. Γράφει ο Θάνος Σαρρής.

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

«Έλαμψε» στον Πύργο

Ο Μίλτος Σαπάνης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τη Νάουσα Ημαθίας, η οποία έπαιζε στη Β' Εθνική, σε ηλικία 18 ετών. Έπαιξε για τρία χρόνια και έδειξε ότι το... έχει, πριν πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 1997 για τον Πανηλειακό και την πρώτη κατηγορία. Αμέσως, κατάφερε να καθιερωθεί. Όπως μας λέει και ο ίδιος, άλλωστε, την περίοδο εκείνη... έβραζε το αίμα του και θυμάται με νοσταλγία τις μέρες του στον Πύργο. Την πρώτη του χρονιά με τους «ερυθρόλευκους» έπαιξε 24 φορές και σημείωσε 4 γκολ, ενώ το 1999-2000 είχε 20 συμμετοχές με δύο τέρματα. Ωστόσο, έπαθε ρήξη χιαστού στο γόνατο, γεγονός που τον άφησε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Την περίοδο 2000-01 αγωνίστηκε μόνο 9 φορές και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Από τον Παναθηναϊκό τον είχαν ήδη περάσει από μικροσκόπιο και κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους. Τεχνίτης, με πολύ καλό πόδι, έπαιξε σε αρκετές θέσεις της μεσαίας γραμμής, τόσο ως αριστερό χαφ όσο και στον άξονα. Για τον ίδιο, η «φυσική» του θέση ήταν εσωτερικός αριστερός μέσος σε τριάδα μεσαίας γραμμής.

Τα καλύτερα χρόνια

Στο «τριφύλλι» πέρασε τα καλύτερά του χρόνια. Όπως τονίζει στο gazzetta.gr: «Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά μου, όπου είχα πολύ λίγους αγώνες, η πορεία μου στον Παναθηναϊκό ήταν ό,τι καλύτερο και η μεγαλύτερη στιγμή που μου έχει μείνει είναι σίγουρα το πρωτάθλημα». Τα δύο του πρώτα χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά, αφού έπαιξε περισσότερο στο Κύπελλο. Το 2001-02 αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να τον χρησιμοποιεί σε κάποια παιχνίδια στο τέλος. Μάλιστα, στα τρία από τα τέσσερα πέτυχε γκολ! Τη χρονιά του νταμπλ, το 2003-04, τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα ενώ για πρώτη φορά έπαιξε και στην Ευρώπη.

Στην προσπάθεια της ομάδας του Σουμ είχε σημαντικό ρόλο. Αγωνίστηκε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους Ρέιντζερς, καθώς και στα δύο ματς στο UEFA με την Οσέρ. Στο Πρωτάθλημα έπαιξε 17 φορές και σκόραρε, μεταξύ άλλων, απέναντι στην ΑΕΚ και στο 1-2 μέσα στην Τούμπα, όπου οι «πράσινοι» έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα τίτλου. Στο ίδιο ματς, έβγαλε και την ασίστ για το γκολ νίκης του Ολισαντέμπε. Είχε καλή παρουσία και στην πορεία για το Κύπελλο, ενώ έπαιξε και στον τελικό με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη. Στο «τριφύλλι» έπαιξε και την επόμενη χρονιά, όπου, παρότι δεν βρήκε δίχτυα στο Πρωτάθλημα, είχε παρουσίες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα με το εθνόσημο, στην ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας.

Η απόφαση για ΑΕΚ

Το 2005, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ. Τα πράγματα όμως στην Ένωση δεν πήγαν και τόσο καλά. Έπαιξε 12 φορές, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος για τη βασική 11άδα, ενώ χτυπήθηκε και από τραυματισμούς. Ο ίδιος παραδέχεται στο gazzetta.gr ότι έκανε λάθος. «Για να πω την αλήθεια, στην ΑΕΚ τα περίμενα καλύτερα τα πράγματα. Ήταν δική μου επιλογή να πάω εκεί και ήταν μια κίνηση που τελικά μετάνιωσα, ίσως η μοναδική που έκανα και στη συνέχεια αποδείχθηκε λανθασμένη. Είχα από τον Παναθηναϊκό πρόταση για ανανέωση αλλά δεν την δέχθηκα. Και μετά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα, ενώ είχα και κάποιους τραυματισμούς», υποστηρίζει. Αφού έπαιξε ένα ματς Κυπέλλου στο πρώτο μισό της επόμενης χρονιάς, έφυγε για Κύπρο τον χειμώνα, αφού ο Φερέρ δεν τον υπολόγιζε.

Κύπρος και... επιστροφή!

Σε ηλικία 31 ετών, υπογράφει για 18 μήνες στον ΑΠΟΕΛ. Αλλά και εκεί δεν καταφέρνει να καθιερωθεί. Στο δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν επιστρέφει στην Ελλάδα και παίζει στη Β' εθνική με τον Ιωνικό, βρίσκοντας ξανά αγωνιστικό ρυθμό και πετυχαίνοντας δύο γκολ σε 20 εμφανίσεις. Επόμενος προορισμός του το 2008/09 η Καβάλα, με την οποία έπαιξε 29 ματς, ενώ το 2010-11 είχε μια ακόμα «γεμάτη χρονιά» στον Θρασύβουλο. Κάπου εκεί, ολοκληρώθηκε και η πορεία τους στη Β' Εθνική.

Οικογενειακή υπόθεση!

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω! Συνέχισε να παίζει μπάλα στους Πόντιους Κατερινής και έπειτα από ένα πέρασμα από τον Ηρακλή, πήγε στην ομάδα του χωριού του, τη Δόξα Πενταλόφου, η οποία παίζει στη Γ' Εθνική. Προπονητής είναι ο αδερφός του Ηλίας και ο μικρότερος της οικογένειας, Γιάννης, είναι συμπαίκτης του! Παράλληλα, ο Μίλτος έχει ένα μαγαζί με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά και επί του παρόντος, δεν σκέφτεται να ακολουθήσει καριέρα στο ποδόσφαιρο αφού το... πάρει απόφαση και κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Εκτός απροόπτου δεν έχω σκοπό. Βέβαια, ο αδερφός μου έχει πάρει δίπλωμα προπονητικής και συνεχίζει, ενώ είχαμε πει να ασχοληθούμε κάποια στιγμή με ακαδημίες. Επομένως το έχουμε στο μυαλό μας και βλέπουμε...», τονίζει στo gazzetta.gr από τα... μέρη του, όπου και συνεχίζει τη σχέση του με τη στρογγυλή θεά!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα