Ο Εστάι, το σκάνδαλο και η τηλεοπτική καριέρα!

Gazzetta team
Ο Εστάι, το σκάνδαλο και η τηλεοπτική καριέρα!

bet365

Τεχνίτης, κοντόσωμος και συμπαθής, ο Φαμπιάν Εστάι δεν κατάφερε να στεριώσει στον Ολυμπιακό. Πλέον, ακολουθεί καριέρα τηλεσχολιαστή και πρόσφατα έκανε χιούμορ με το μύθο που τον ήθελε... gay! Η «Μηχανή του χρόνου» ακολουθεί την πορεία του. Γράφει ο Θάνος Σαρρής.

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

Ο 44χρονος, πλέον, Χιλιανός Φαμπιάν Εστάι αποτέλεσε μία από τις πρώτες «δυνατές» μεταγραφές στον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος έβγαλε από τα ταμεία του συλλόγου 360 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 1993-94 από την Ουνιβερσιτάτ ντε Τσίλε. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την Ουνιβερσιτάτ Κατόλικα, με την οποία πήρε το Πρωτάθλημα του 1987, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική το 1990, κάνοντας ντεμπούτο με τη Βραζιλία. Πρωτη φορά ταξίδεψε στην Ευρώπη για την Σεντ Γκάλεν το 1991, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί. Έπαιξε στην Ελβετία για δύο χρόνια, χωρίς όμως να δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Το 1993 επέστρεψε στη χώρα του για να παίξει με την Ουνιβερσιδάδ και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ είχε μεσολαβήσει και η συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα, όπου είχε τρεις συμμετοχές. Πήγε λοιπόν στον Πειραιά σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Κώστας Πολυχρονίου, ο οποίος είχε διαδεχθεί τους Όλεγκ Μπλαχίν και Αντώνη Γεωργιάδη. Μάλιστα, το πρώτο ματς που κλήθηκε να παίξει στο πρωτάθλημα ήταν στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τον Ιανουάριο του 1994!

Στο Κύπελλο είχε δείξει ήδη ένα σημαντικό δείγμα της τεχνικής και της κλάσης του, παίζοντας στο ματς με τον Λεβαδειακό και έχοντας δύο γκολ και δύο ασίστ στο 6-1 επί των Βοιωτών, γεγονός που έκανε τον κόσμο να το αποθεώνει από το πρώτο του κιόλας ματς!

Δεν κράτησε κακία...

Παρότι τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο 86' του ντέρμπι «αιωνίων», βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει με 2-1, ενώ συνέχισε με καλές εμφανίσεις. Συνολικά, έμεινε στο Λιμάνι για 12 μήνες και έκλεισε τον κύκλο του ακριβώς όπως τον άνοιξε. Με ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού! Ο Εστάι είχε καθιερωθεί στον Ολυμπιακό και ήταν αυθεντικό λατινοαμερικανικό δεκαράκι. Σπουδαία τεχνική, κοντούλης και αργός, αλλά με ενέργειες που ξεσήκωναν τον κόσμο. Είχε φτάσει, μάλιστα, κοντά στο να πετύχει ένα γκολ που θα... έγραφε ιστορία, αφού απέναντι στον ΠΑΟΚ έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι από απόσταση. Έχοντας ωστόσο έρθει από μία πραγματικά γεμάτη σεζόν, προς το τέλος της χρονιάς «ξεφούσκωσε». Ο Νίκος Αλέφαντος, που είχε πάρει τότε τη θέση του Πολυχρονίου, έφτασε στο σημείο να πει ότι... ο Εστάι καίει πετρέλαιο! Φυσικά, αυτό δεν τον εμπόδιζε από το να τον χρησιμοποιεί ασταμάτητα...

Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε με Αλέφαντο στον πάγκο, ωστόσο μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα αντικαταστάθηκε τον Οκτώβριο από τον Ολλανδό Τάις Λίμπρεχτς, έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάστημα με τον Νίκο Γιούτσο. Ο Εστάι συνολικά αγωνίστηκε 21 φορές με τον Ολυμπιακό και σημείωσε 4 γκολ (14 την πρώτη χρονιά, 7 τη δεύτερη). Η νέα τεχνική ηγεσία, όμως, δεν τον υπολόγιζε και το έδειξε από την αρχή.

Αφορμή στάθηκε ένα τακουνάκι του Εστάι σε φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, το οποίο ουσιαστικά αποτελούσε τεστ για τον νέο τεχνικό. Η ενέργεια του Χιλιανού εκνεύρισε τον Ολλανδό, ο οποίος τον «τελείωσε», καθώς δεν ήταν στο στιλ που ήθελε για την ομάδα. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, πάντως, τα ρεπορτάζ τον ήθελαν να μεσολαβεί για να πάρει ο Ολυμπιακός τον Ζαμοράνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Η μεταγραφή του «Μπαμ Μπαμ» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς έμεινε στη «Βασίλισσα» και μάλιστα έκανε σούπερ χρονιά!

Τον χειμώνα του 1994-95, αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό για να ενταχθεί στην Κόλο-Κόλο ως δανεικός, είχε ξεκαθαρίσει ότι ήταν ξεκάθαρα απόφαση προπονητή η αποπομπή του: «Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και τη διοίκηση που μου φέρθηκαν άψογα. Δεν έχω παράπονα από κανένα. Ο προπονητής δε με θεώρησε ικανό για την ομάδα. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Ειλικρινά δεν κρατάω κακία σε κανένα», είχε δηλώσει. Ο Τάις Λίμπρεχτς, ο οποίος είχε θέματα και με τον αείμνηστο Φούνες, αλλά και με άλλους ξένους της ομάδας, ποτέ δεν τον είδε με καλό μάτι.

Η συνάντηση με Μπερμούδες και οι Παλαιστίνιοι!

Η καριέρα του συνεχίστηκε κανονικότατα. Στην Κόλο Κόλο έμεινε ένα χρόνο, πριν πάει στο Μεξικό και την Τολούκα, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Κλαουσούρα. Το 1998 έπαιξε στο Μουντιάλ της Γαλλίας, με την ομάδα του να αποκλείεται στους «16» από τη φιναλίστ Βραζιλία. Στη συνέχεια πήγε στην Αμέρικα, την Ατλάντε, την Σάντος Λαγκούνα και την Ακαπούλκο, για να επιστρέψει το 2004 στην Τολούκα. Αφού έκανε ένα πέρασμα από την Κολομβία και την Αμέρικα ντε Κάλι, έκλεισε την καριέρα του σε μια ιδιαίτερη ομάδα! Όντας 38 ετών, πήγε το 2006 στην Παλεστίνο, μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1920 από Παλαιστίνιους μετανάστες στο Σαντιάγο της Χιλής και αντιπροσωπεύει την παλαιστινιακή κοινότητα της πόλης!

Παρότι πλέον κόντευε τα 40, ο Εστάι αναζήτησε ομάδα με στόχους, αφού ήθελε να συνεχίσει να παίζει σε σύλλογο που να του προσφέρει κίνητρο. Είχε επαφές με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, με την οποία δεν συμφώνησε, ενώ είχε και πρόταση από την FC Μαϊάμι, χωρίς όμως να προκύψει deal. Τελικά, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, ως ένας από τους μόλις επτά παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα όλων των μεγάλων ομάδων στη Χιλή (Κόλο Κόλο, Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)!

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Εστάι έσμιξε με έναν ακόμα πρώην «ερυθρόλευκο», αφού έπαιξε, μαζί με αρκετούς ακόμα αστέρες, όπως ο Μάρτιν Παλέρμο, ο Κάρλος Βαλντεράμα, ο Ρενέ Ιγκίτα, ο Φαουστίνο Ασπρίγια, αλλά και ο αγαπημένος προπονητής του «Ελ Πατρόν», Κάρλος Μπιάνκι, στο φιλικό ματς με το οποίο ο Μπερμούδες είπε «αντίο» στην ενεργό δράση.

Τηλεοπτικός αστέρας

Πλέον, δηλώνει περήφανα... χιλιανομεξικανός! Ο άκρως επικοινωνιακός Εστάι ζει στο Μέξικο Σίτι και είναι σχολιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Sports. Ενίοτε, γράφει και τις απόψεις του στην ιστοσελίδα του καναλιού. Παράλληλα, έχει ανοίξει μια επιχείρηση, ένα εστιατόριο, ωστόσο αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο αυτή την περίοδο είναι η καριέρα του στην τηλεόραση. Παλιότερα έχει παίξει και σε ριάλιτι σόου στη χώρα του, ενώ καλείται κάποιες φορές να διδάξει σε πιτσιρικάδες τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Είναι άλλωστε, άκρως αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Ασχολήθηκε για ένα διάστημα με το αθλητικό μάνατζμεντ και στο μέλλον, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την προπονητική, ενώ διατηρείται σε καλή κατάσταση. Πριν από λίγο καιρό, αγωνίστηκε σε φιλική αναμέτρηση «θρύλων» της Αμέρικα με αντίστοιχη ομάδα της Τσίβας Γκουαδαλαχάρα. Διατηρεί επαφές με τον Ντανιέλ Μπατίστα, ενώ όταν παρέλαβε ένα DVD με τα γκολ του στον Ολυμπιακό, δήλωσε συγκινημένος!

Οι σχέσεις με Ζαμοράνο και η απίστευτη δήλωση!

Ο Φαμπιάν Εστάι ήταν κολλητός με τον Ιβάν Ζαμοράνο και το 2001 κατέβαλε πολλές προσπάθειες για να τον φέρει στην ομάδα του, την Αμέρικα. Τελικά, όταν πήγε τα «έσπασαν»
για ποδοσφαιρικούς λόγους και για περίπου 7 χρόνια ήταν τσακωμένοι. Στη συνέχεια, υπήρξαν οι φήμες ότι του... χάλασε το γάμο, ενώ βγήκε και το σενάριο ότι είχαν ομοφυλοφιλική σχέση! Τη συγκεκριμένη φήμη, μάλιστα, ο Εστάι κλήθηκε πριν από λίγο καιρό να τη σχολιάσει live στην τηλεόραση, αφού αιωρούταν για καιρό, παρά τις αρχικές διαψεύσεις.

Αφού κατέρριψε τον μύθο τόνισε: «Γελάω με αυτά. Όταν θα έρθει η ώρα που θα μου αρέσουν οι άνδρες θα διαλέξω έναν μεγαλόσωμο, ύψους 1.90, ξανθό. Αυτός είναι υπερβολικά αδύνατος!». Στη συνέχεια, βέβαια, τόνισε ότι για έναν οικογενειάρχη όπως αυτός,τέτοιες φήμες μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις, αν και στον ίδιο φέρνουν μόνο γέλιο. Ο Ζαμοράνο, με τον οποίο στα νιάτα τους είχαν τρομερή συνεργασία στην Εθνική και αποκαλούνταν «τρομοκράτες», έχει βαφτίσει άλλωστε την κόρη του...

Follow @Thansarr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα