Σαν σήμερα: Η Ελλάδα στον τελικό του EURO 2004! (pics & vid)

Σαν σήμερα: Η Ελλάδα στον τελικό του EURO 2004! (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το επικό παιχνίδι της Εθνικής με την Τσεχία, το αξέχαστο γκολ του Δέλλα και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης!

Το «παραμύθι» δεν έλεγε να τελειώσει κι αν οι δοξασμένες μέρες του Ιουνίου είχαν τελειώσει, οι Έλληνες διεθνείς δεν χόρταιναν το «πάρτι», συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο! Η 1η Ιουλίου 2004 θα μείνει «χαραγμένη» στη μνήμη κάθε Έλληνα ποδοσφαιρόφιλου, αφού τότε η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ «έγραψε» ξανά ιστορία.

Μετά το «έπος της πρεμιέρας», την ισοπαλία με την Ισπανία και τη «γλυκιά ήττα» από τη Ρωσία, σειρά είχαν οι Γάλλοι, που προστέθηκαν στη λίστα των «θυμάτων» της μεγαλύτερης έκπληξης στην ιστορία των Euro. Αν και φαβορί στον ημιτελικό, η Τσεχία είχε κάθε λόγο να είναι υποψιασμένη, όμως τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει το κάζο...

Με τον Μπάρος και τον Κόλερ να «σφυροκοπούν» την εστία του Νικοπολίδη, η Ελλάδα χρειαζόταν μια φάση. Στην παράταση, στο 105', λίγο πριν τα πέναλτι, αυτή ήρθε. Κόρνερ ο Τσιάρτας, κεφαλιά ο Δέλλας και... πανδαιμόνιο. Η Ελλάδα ήταν κάτι... λιγότερο από μια ανάσα μακριά από έναν ανέλπιστο τελικό Euro!

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης, Μπασινάς (72'), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Βρύζας (91'), Χαριστέας / Γιαννακόπουλος (72'), Τσιάρτας (91')

Τσεχία (Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόφσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροζίτσκι, Νέντβεντ (40'), Μπάρος, Ουιφαλούζι / Σμίτσερ (40')

Θυμηθείτε τις στιγμές:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα