Το ντέρμπι που διακόπηκε και άλλαξε πολλά... (vid)

Το ντέρμπι που διακόπηκε και άλλαξε πολλά... (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, στις 2 Μαρτίου του 2016 έγινε το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, που δεν τελείωσε ποτέ, αλλά σηματοδότησε εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Πως τα φέρνει η ζωή… Σήμερα είναι η εκδίκαση από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας της μη διεξαγωγής του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, ενώ πριν από δύο χρόνια, σαν σήμερα, είχε γίνει στην Τούμπα ένα άλλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, που διεκόπη στο 89ο λεπτό λόγω ρίψης φωτοβολίδων και εισβολής δεκάδων οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, ένα ντέρμπι που για όσους γνωρίζουν αποτέλεσε την αφορμή για να βγει μπροστά ο Ιβάν Σαββίδης ζητώντας και πετυχαίνοντας την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις 2 Μαρτίου του 2016 ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς και μια απόφαση του τινάζουν ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στον αέρα. Οι «ασπρόμαυροι» λίγο πριν από το φινάλε ζήτησαν πέναλτι, σε ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο, ο Παππάς είπε «παίζεται» και ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με το «Δικέφαλο» να το πληρώνει ακριβά, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη να αποφασίζει οριστικά και αμετάκλητα να ξεκινήσει τη δική του «μάχη» για την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην κάμερα της Cosmote Sports TV:

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον ΠΑΟΚ, τόσο για τον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όσο και για τα ματς Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο! Συνολικά ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση πέντε βαθμών, πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 112.000 ευρώ πρόστιμο. Οι τρεις αγωνιστικές για το ματς με τον Ολυμπιακό όπως και η ποινή αφαίρεσης βαθμών, ήταν εφέσιμες και δεν παρέμειναν, όμως δεν συνέβη το ίδιο με τις δύο αγωνιστικές για τα ματς με Καλλονή και Πανιώνιο.

Στις 27 Απριλίου ο «Δικέφαλος» δεν κατέβηκε στη ρεβάνς του σταδίου Καραϊσκάκη και με μια απόφαση-εξπρές τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας περιόδου και πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα