Πώς να ξεχάσεις τον «γίγαντα» Παναγιώτη…

Πώς να ξεχάσεις τον «γίγαντα» Παναγιώτη…

bet365

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, μια ιδιαίτερα αγαπητή και αξιοσέβαστη προσωπικότητα λείπει εδώ και τρία χρόνια από τη μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού και του ΠΑΟΚ.

Η τραγική είδηση της απώλειας του Παναγιώτη Ποικιλίδη «έπεσε σαν κεραυνός» σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, σκορπώντας τη θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Και τι ειρωνεία; «Πάλεψε» όπως ακριβώς έμαθε να κάνει από μικρό παιδί, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής η περιπέτεια της υγείας του είχε την χειρότερη δυνατή κατάληξη, λόγω επιπλοκών που παρουσιάστηκαν μετά το καρδιακό επεισόδιο το οποίο είχε υποστεί δύο μέρες νωρίτερα.

Θυμηθείτε, εδώ, το αφιέρωμα του gazzetta.gr, με το οποίο τον αποχαιρέτισε, μια μέρα μετά το θάνατό του, φέρνοντας στο φως άγνωστες ιστορίες από την παρουσία του σε ηλικία 19 ετών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Ποικιλίδης

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965. Ηταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές.

Συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Ποτέ δεν ξέχασε ότι το 1984 έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αν και ήταν ο μόνος που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιονίκη της κατηγορίας του.

Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, κατέλαβε την 4η θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι. Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Από το 2007 βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Είχε δύο κόρες, την Αναστασία και την Πηνελόπη και ένα γιο, τον Αλέξανδρο. Σε ηλικία 31 ετών αποσύρθηκε από τα ταπί κλείνοντας μία πολύ μεγάλη καριέρα.

 

Τελευταία Νέα