Οχτώ χρόνια από το «ποίημα» του Μακέντα (vid)

Οχτώ χρόνια από το «ποίημα» του Μακέντα (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Οχτώ χρόνια από το «ποίημα» του Μακέντα (vid)

bet365

Ένα 17χρονο παιδί βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έχει το προαίσθημα. Ο μικρός, Φεντερίκο Μακέντα, τον δικαιώνει. Πέρασαν 8 χρόνια από το γκολ – ποίημα απέναντι στην... αγαπημένη του Άστον Βίλα!

Εν έτει 2017, ο Μακέντα που είχε τρελάνει τους Άγγλους με το καταπληκτικό γκολ στις καθυστερήσεις ενός παιχνιδιού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άστον Βίλα, στις 5 Απρίλη του 2009, βρίσκεται στη Νοβάρα, στη Β' κατηγορία της Ιταλίας.

Πριν από 8 χρόνια, εμφανίζεται στο «Ολντ Τράφορντ» ως αναπληρωματικός... έκπληξη στη σύνθεση των «κόκκινων διαβόλων» και το παιχνίδι ήταν σημαδιακό. Κι αυτό, διότι η Άστον Βίλα την οποία αντιμετώπιζε η Γιουνάιτεντ, ήταν η αγαπημένη του ομάδα!

«Ήθελα σαν τρελός να μπω και να παίξω σε αυτό το παιχνίδι και ήξερα ότι θα είχα περισσότερες πιθανότητες αν χρειαζόμασταν γκολ... Το όνειρό μου ήταν να παίξω έστω κι ένα ματς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γι' αυτό έφυγα από τη Λάτσιο» δήλωσε στο «ESPN» ο 25χρονος, πλέον, φορ, που όταν τον φώναξε ο Σερ Άλεξ για να βγάλει τη φόρμα του και να ετοιμαστεί να περάσει στο παιχνίδι, αρχικά δεν τον άκουσε κι αυτό εκνεύρισε τον Φέργκιουσον...

«Κίκο! Άλλαξε, μπαίνεις!» ήταν τα λόγια του Σκωτσέζου κόουτς, που πέρασε τον Μακέντα στο ματς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι όχι απλά στο 85' όπως σκεφτόταν ο ποδοσφαιριστής...

«Από τον ενθουσιασμό μου, άρχισα να τρέχω σαν τρελός, όπως τρέχουν τα χαρούμενα σκυλιά, μέχρι να μην έχω ανάσα! Όμως έπρεπε να παραμείνω ψύχραιμος για να πάρουμε τη νίκη. Στη φάση του γκολ ήμουν τόσο κουρασμένος που επιχείρησα το τακουνάκι για να γυρίσω κι έκανα το σουτ, δίχως καν να βλέπω τη μπάλα! Σκέφτηκα απλά ότι “τουλάχιστον θα έχω και μια τελική στ' όνομά μου...”.

Μόλις σηκώθηκα είδα ότι είχε μπει γκολ και το γήπεδο είχε τρελαθεί τελείως! Δεν ήξερα τι να κάνω! Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα κι όταν με τράβηξε κάτω ο Φλέτσερ κι έπεσαν πάνω μου, έλεγα στον Γουέλμπεκ να τον πάρει γιατί δεν μπορούσα ν' αναπνεύσω» θυμάται ο Μακέντα από τον τρόπο που διαμόρφωσε εκείνο το τρελό 3-2!

Θυμηθείτε το υπέροχο γκολ του:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα