Όταν μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του ΠΑΟΚ

Όταν μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του ΠΑΟΚ

Όταν μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του ΠΑΟΚ

bet365

Σημαντική και συνάμα ιστορική η σημερινή ημέρα για το «Δικέφαλο», καθώς πριν 91 χρόνια στις 30 Μαρτίου του 1926 έμπαιναν στη προπολεμική Θεσσαλονίκη οι βάσεις για τη δημιουργία του Συλλόγου.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πήρε σάρκα και οστά το όνειρο των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης για τη δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού σωματείου, που θα έφερε την ονομασία: Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δίπλα στο Λευκό Πύργο, πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1926 η ιδρυτική συνέλευση, όπου ουσιαστικά μπήκαν οι βάσεις και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ίδρυσης του προσφυγικού σωματείου.

Στην καρδιά της πόλης συγκεντρώθηκε μια παρέα προσφύγων και μετά το πέρας της ιδρυτικής συνέλευσης, στις 9 μ.μ., συνέταξαν το καταστατικό ιδρύσεως του: «Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κων/πολιτών», του ΠΑΟΚ.

Επτά άνθρωποι προεξέχοντος του 29χρονου, τότε, δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη, συνέταξαν και υπέγραψαν το πρώτο καταστατικό του συλλόγου. Όλοι τους, πλην των Τριανταφυλλίδη και Τσούλκα, ήταν ιδρυτικά μέλη της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, που τρία χρόνια αργότερα θα ενσωματωθεί και απορροφηθεί πλήρως από τον ΠΑΟΚ.

«Εν Θεσσαλονίκη σήμερον την τριακοστή του μηνός Μαρτίου του χιλιοστού εννεακοστού έκτου έτους οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Τρ. Τριανταφυλλίδης, Κ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Θεοδοσιάδης, Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Αρ. Δημητριάδης, Α. Αγγελόπουλος και Μεν. Τσούλκας, συνέλθοντες εν τω καταστήματι της Λέσχης Κων/πολιτών περί ώραν 9 μ.μ. απεφασίσαμεν ομοφώνως την ίδρυσιν ποδοσφαιρικού και αθλητικού Σωματείου υπό την επωνυμίαν «Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Ομιλος Κων/πολιτών» και δια μυστικής ψηφοφορίας εξελέξαμεν ως συντακτικήν επιτροπήν του καταστατικού τους κ.κ. Κ. Κοεμτσόπουλον, Κ. Κρητικόν και Μ. Τσούλκαν. Εφ'ό και συνετάχθη το παρόν. Εν Θεσσαλονίκη, τη 30η Μαρτίου 1926», αναφέρει το κείμενο του πρώτου καταστατικού.

Ακολούθησαν κι άλλες σημαντικές στιγμές, όπως η συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου (5/4/1926) και η έγκριση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (20/4/1926) για να πάρει σάρκα και οστά ο ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα