Η «εξάρα» των Σερρών: Το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ΠΑΟΚτσήδων (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Η «εξάρα» των Σερρών: Το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ΠΑΟΚτσήδων (vid)

bet365

Κάτι «αμούστακα παιδιά» του ΠΑΟΚ, σαν σήμερα το 1987, συνέτριψαν με 6-1 τον Ολυμπιακό, σκορ που εδώ και 29 χρόνια παραμένει, η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των «ερυθρόλευκων».

Για το επιβλητικό 6-1 των Σερρών, ανήμερα του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου του 1987, έχει «χυθεί πολύ μελάνι», έχουν ειπωθεί πολλές ιστορίες, αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν θα συνεχίσει να αποτελεί το «Άγιο Δισκοπότηρο» των φίλων του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός, μια εβδομάδα πριν από τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ, βιώνοντας τις πρώτες ημέρες των αδερφών Κοσκωτά στην ιδιοκτησία της ομάδας, ενισχύεται μ’ ένα… τσουβάλι παίκτες (Μουστακίδης, Κριεζής, Πλίτσης, Νεντίδης, Τσαλουχίδης): 5 μεταγραφές σε 10 μέρες! Πολλοί εξ αυτών μπαίνουν στο λασπωμένο τερέν του δημοτικού σταδίου των Σερρών και βγαίνουν με μια ξεγυρισμένη εξάρα στην πλάτη…

Από ποιους; Από τα «αμούστακα παιδιά» του Τάις Λίμπρεχτς και του ΠΑΟΚ, που παρατάχθηκε με τους Λεοντιάδη (ντεμπούτο), Τσιπλάκη, Σερέτη απέναντι στον Ολυμπιακό. «Οι ομάδες δεν αγοράζονται, γίνονται με δουλειά και με νέα παιδιά, όπως κάνουμε τώρα εμείς στον ΠΑΟΚ», θα πει μετά το τέλος ο Ολλανδός τεχνικός του «Δικεφάλου», λόγια που θα τα ξεχάσει πολύ γρήγορα, καθώς μετά από λίγες μέρες θα κατηφορίσει από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ο Σταύρος Κοσκωτάς ταξιδεύει στις Σέρρες, όπως κι ένα ναυλωμένο τρένο με «ερυθρόλευκους» οπαδούς το οποίο επιστρέφει στην Αθήνα, ενώ στον πάγκο κάθεται το δίδυμο Γρηγοριάδης-Γούναρης.

Το τελετουργικό για τους εκστασιασμένους ΠΑΟΚτσήδες ολοκληρώθηκε με το άναμμα κεριών και αναπτήρων, αλλά και φωνάζοντας το δημοφιλές «έλεος, έλεος», πριν η ευρηματική ασπρόμαυρη κερκίδα αποφασίσει, μέσα στη βροχή, μετά το 5-1 από τον Στέφανο Μπορμπόκη, να φωνάζει διαρκώς ως το τέλος: «εκατό, εκατό, κατοστάρα εκατό, κατοστάρα εκατό».

Νωρίτερα, το μισό γήπεδο φώναζε «έλεος» και το άλλο μισό απαντούσε «θάνατος»!

Για την ιστορία:

Οι σκόρερ: 7' Μπάνον (1-0), 14' Μαυρομμάτης (2-0), 18' Σίγγας (3-0), 41' Μπανιώτης (4-0), 49' Τσαλουχίδης (4-1), 74' Μπορμπόκης (5-1), , 89' Μπορμπόκης (6-1).

ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64' Τσιπλάκης), Μπάνον (60' Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.

Ολυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46' Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46' Καπουράνης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα