O Xρήστος Αλμπάνης στο Gazzetta.gr

Gazzetta team
O Xρήστος Αλμπάνης στο Gazzetta.gr

bet365

Ο Χρήστος Αλμπάνης μιλάει στο gazzetta.gr για το ταξίδι του από την Λιβαδειά στην Χέρενφεν, τον ανταγωνισμό που συνάντησε στην Ολλανδία, αλλά και τον Γιώργο Σαμαρά.

Μεγάλες ευκαιρίες δεν σου παρουσιάζονται συχνά στο ζωή… Για αυτό πρέπει να είσαι απολύτως έτοιμος όταν σου εμφανιστούν για να τις εκμεταλλευτείς. Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν απόλυτα προετοιμασμένος, μέσω της σκληρής δουλειάς που έκανε και κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της Χέρενφεν να του προσφέρουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο 17χρονος μέσος, μιλάει στο Gazzetta.gr για τις εμπειρίες του στην Ολλανδία, για το ταξίδι του από την Λιβαδειά, αλλά και τους υψηλούς στόχους που βάζει, προκειμένου να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται…

Τα πρώτα σου βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου πότε τα έκανες;
Πολύ μικρός... Πρέπει να ήμουν 4-5 ετών όταν ξεκίνησα να παίζω στην Λιόντος Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Λιβαδειάς. Εκεί έμεινα περίπου 7 χρόνια και μετά πήγα στο Arsenal Soccer School, στην οποία έκατσα 3 χρόνια. Στο διάστημα αυτό με βοήθησε πολύ ο προπονητής που είχα, ο Χρήστος Σκαλατσάς...

Η Χέρενφεν πως σε ανακάλυψε;
Παίζοντας στο σχολείο της Άρσεναλ στην Λιβαδειά ακολουθούσα ένα πρόγραμμα που έχει και λέγεται Advance. Στο πλαίσιο αυτού λοιπόν δίναμε κάποια παιχνίδια και σε ένα από αυτά, κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπήρχε άνθρωπος της Χέρενφεν. Μετά το τέλος του μου ζήτησε να πάω στην Ολλανδία για να κάνω δοκιμαστικά.

Αυτά πόσο διήρκεσαν;
Πήγα τον Μάρτιο του 2015 στην Ολλανδία και έκατσα για μία εβδομάδα, κάνοντας 4 μέρες προπονήσεις. Έμειναν ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν και μου προσέφεραν συμβόλαιο.

Πως ένιωσες όταν έμαθες τα... ευχάριστα;
Ήμουν ψύχραιμος, να σου πω την αλήθεια. Βέβαια δεν το έμαθα αμέσως. Το καλοκαίρι με ενημέρωσαν, αλλά ήμουν πολύ αισιόδοξος. Θεωρούσα οτι τα πήγα καλά. Για αυτή την ευκαιρία δούλευα και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά από μικρός. Αυτό το στόχο είχα.

Έκανες καθόλου δεύτερες σκέψεις, επειδή ήσουν μικρός ή επειδή ίσως να μην ένιωθες έτοιμος;
Όχι, όπως σου είπα αυτός ήταν ο στόχος μου από μικρός.

Οι δικοί σου πως το πήραν;
Με στηρίζουν σε όλες μου τις αποφάσεις και αυτό είναι κάτι που με έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής.

Εκεί πως σε υποδέχθηκαν;
Πολύ καλά. Βέβαια είχα το θέμα τις γλώσσας, καθώς δεν την ήξερα καθόλου και δεν μιλάνε καλά αγγλικά, αλλά σιγά σιγά βρήκα την άκρη. Πλέον πηγαίνω και σε σχολείο, οπότε μπορώ και συνεννοούμαι εύκολα.

Το κλίμα στην ομάδα πως ήταν;
Παρά το γεγονός οτι μιλάμε για την Κ-17 της Χέρενφεν, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Τεράστιος θα έλεγα, καθώς ο στόχος όλων είναι να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Δεν έχουν όλοι επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως εγώ.

Από αγωνιστικής πλευράς προσαρμόστηκες εύκολα;
Όχι και τόσο. Στην αρχή θα έλεγα ότι ήμουν στάσιμος, μέχρι να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω, αλλά πλέον είμαι μία χαρά.

Στην Χέρενφεν έκανε τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό ο Γιώργος Σαμαράς. Στον έχουν αναφέρει ποτέ;
Φυσικά, εννοείται. Τον Γιώργο τον θεωρούν ως έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από τον σύλλογο.

Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση εκεί;

Φυσικά η μεγάλη οργάνωση που υπάρχει. Οι εγκαταστάσεις μπορεί να μην είναι εντυπωσιακές, αλλά έχουν 10 γήπεδα ποδοσφαίρου, με φυσικό, αλλά και πλαστικό χλοοτάπητα.

Η σχέση του κόσμου με την ομάδα;
Ένα πράγμα θα σου πω... Το Χέρενφεν είναι μία πόλη 30-40.000 κατοίκων και το γήπεδο χωράει 20.000.

Το ποδοσφαιρικό status ποιο είναι;
Από το περασμένο καλοκαίρι που ήρθα, έχω επαγγελματικό συμβόλαιο για 3 χρόνια. Ουσιαστικά ανήκω στην Κ-17, αλλά κάνω προπονήσεις και είμαι στην αποστολή ακόμη και σε παιχνίδι της Κ-19.

Μένεις στις εγκαταστάσεις της ομάδας;
Όχι, είμαι φιλοξενούμενος σε μία οικογένεια. Οι ολλανδικές ομάδες συνηθίζουν όταν παίρνουν έναν παίκτη από το εξωτερικό, να μένει σε μία οικογένεια με την οποία συνεργάζονται, προκειμένου να του πλένουν τα ρούχα, να του μαγειρεύουν και να του προσφέρουν ένα δωμάτιο. Φυσικά πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Σε τι θέση παίζεις;
Συνήθως δεξί χαφ, αλλά μπορώ και αριστερά.


Την επιστροφή στην Ελλάδα για μία καλή ομάδα την σκέφτεσαι ή θέλεις να παραμείνεις στο εξωτερικό;
Εγώ πάντα βάζω υψηλούς στόχους και δουλεύω σκληρά για να τους πετύχω. Με αυτό τον τρόπο ακόμη και δεν φτάσεις στο υψηλότερο σημείο, σίγουρα θα είσαι ψηλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα