Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω στο Ρίο, αλλά πρώτα θα μιλήσω με τους Μπακς» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω στο Ρίο, αλλά πρώτα θα μιλήσω με τους Μπακς» (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως θέλει να ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας, αλλά τον πρώτο λόγο τον έχουν οι Μπακς.

«Θα έχω μία συζήτηση με την ομάδα και με τον προπονητή μου και θα δω τι θα αποφασίσουν. Εύχομαι να παίξω με την Εθνική ομάδα. Θέλω να παίξω με την Εθνική ομάδα. Θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί είναι κάτι το καταπληκτικό. » ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Για το αν προτιμά καλοκαίρι δουλεύοντας μόνος του ή παίζοντας για την Εθνική ομάδα: «Οι ώρες προπόνησης το καλοκαίρι είναι πολύτιμες. Με βοηθάει πολύ και βελτιώνει πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου. Ειδικά πέρυσι όπου πήγα με την ομάδα στο Λας Βέγκας, εξέλιξε το παιχνίδι μου. Από την άλλη είναι πολύ σημαντικό να παίζω με την Εθνική ομάδα γιατί αντιμετωπίζουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό»

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Μετά τη διακοπή του All Star μεταφέρθηκα στη θέση του point guard. Δεν ήταν κάτι ακριβώς καινούριο για μένα αφού είχα ξαναπαίξει. Ως επί τω πλείστον έπαιξα στο «4» και το «5», αλλά τώρα προσπαθώ να παίξω point guard. Νομίζω ότι τα πήγα καλά αν και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Παρακολουθώ άλλα point guards και προσπαθώ να μάθω από αυτούς. Βλέπω αρκετά τον Κρις Πολ, τον Ράσελ Ουέστμπρουκ».

Για το τι πρέπει να κάνει πλέον: «Έπαιξα στα 79 από τα 82 ματς και ξέρω πως πρέπει τώρα να προσέξω το σώμα μου, να δυναμώσω κι άλλο για να γίνω καλύτερος».

Για τις διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν του στο ΝΒΑ: «Ήμουν πολύ αδύνατος. Βλέπω φωτογραφίες από τη ρούκι χρονιά μου και γελάω. Έχω δυναμώσει αρκετά έκτοτε».

Για την βελτίωση του στα σουτ τριών πόντων: «Είναι ένας από τους στόχους μου. Μέσα στη σεζόν ένιωσα αυτοπεποίθηση σουτάροντας πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων και το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω είναι αν βελτιωθώ κι άλλο. Πρέπει αν κάνω πάρα πολλά σουτ. Μόνο αυτή η προπόνηση υπάρχει στα τρίποντα».

Για την αυτοπεποίθηση την οποία ανέφερε: «Έρχεται από την σκληρή δουλειά που κάνω. Ξέρω πως αν δουλέψω σκληρά θα βγει και στο γήπεδο. Μεγάλο μέρος παίζει και ο προπονητής μου. Ασχολείται πολλές ώρες μαζί μου και με κάνει να αισθάνομαι άνετα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συμπαίκτες μου».

Αν μπορεί να γίνει All Star του χρόνου: «Δε θέλω να το σκέφτομαι από τώρα. Το μόνο που θέλω είναι να βελτιωθώ. Και πως θα βελτιώσω τους Μπακς. Θα είμαι 4η σεζόν στην ομάδα και θα έχω ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα πορευτώ βήμα βήμα κάνοντας τα μικρά πράγματα και θα πείσω τους Μπακς να με εμπιστευτούν ακόμη περισσότερο. Το να είσαι ηγέτης είναι κάτι που έρχεται με φυσικό τρόπο. Ακόμη και στην Ελλάδα που έπαιζα στην Α2 είχα ηγετικό ρόλο. Πάντα ήμουν ανταγωνιστικός. Έπαιζα για να ζήσω».

Πέρυσι γυμνάστηκε με τον Ντουέιν Ουέιντ. Φέτος θα προτιμήσει πάλι κάποιον εκτός ομάδας: «Σίγουρα με τα αδέρφια μου τον Θανάση και τον Κώστα... και τον Θεό. Περνάμε αρκετές ώρες μαζί όποτε βρισκόμαστε και σίγουρα θα πάμε μαζί το καλοκαίρι στην Ελλάδα».

Για την πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου του με τους Μπακς: «Μακάρι να πάνε όλα καλά και αν μείνω στην ομάδα 20 χρόνια, όπως ο Κόμπι. Δεν ξέρω αν θα σκοράρω κι εγώ 60 πόντους όπως έκανε εκείνος στο τελευταίο του ματς. Θα βάλω σίγουρα 20. Ο Κόμπι έκανε 1000 σουτ κάθε μέρα το καλοκαίρι. Δε θα πω το ίδιο, αλλά θα πω πως θα κάνω όσα περισσότερα μπορώ ώστε να βελτιωθώ».

Για την ζωή του μέχρι τώρα: «»Η οικογένειά μου ξεκίνησε με ένα τίποτα και για μένα είναι καταπληκτικό αυτό που βιώνουμε. Είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι στο ΝΒΑ και ευλογημένος που έχω αυτή την οικογένεια».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα