Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πρωταγωνιστεί στο Ισραήλ (vid+pics)

Νίκος Ρόλλας
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πρωταγωνιστεί στο Ισραήλ (vid+pics)

bet365

Η αλλαγή ομάδας στα μέσα της σεζόν και το απίστευτο σερί της Χάποελ Άκρε, έκαναν τον Γιάννη Παπαδόπουλο ένα από τα πιο hot ονόματα του καλοκαιριού στο Ισραήλ.

Στην ερώτηση για το αν γίνονται θαύματα στις μέρες μας, άλλοι θα απαντήσουν θετικά, άλλοι αρνητικά... Αν όμως την επικεντρώσουμε αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το «ναι». Και υπάρχουν ουκ ολίγα παραδείγματα, με τελευταίο αυτό της Χάποελ Άκρε στο Ισραήλ, η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Παπαδόπουλο κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Γιατί χαρακτηρίζεται ως θαύμα ο υποβιβασμός μίας ομάδας; Η εξήγηση είναι απλή. Γιατί τον Φεβρουάριο βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 πόντους διαφορά από την Χάποελ Πέταχ Τίκβα (23 βαθμούς) που ήταν προτελευταία και 11 από την Χάποελ Χάιφα που ήταν 12η με 24. Κι όμως, η Άκρε κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ...

Και να σκεφτεί κανείς πως στην αρχή της σεζόν, ο στόχος της ήταν εντελώς διαφορετικός, καθώς ξόδεψε αρκετά χρήματα για μεταγραφές, έχοντας ως στόχο την είσοδο στα πλέι οφ για το πρωτάθλημα και την έξοδο στην Ευρώπη. Όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα, η κατάσταση ήταν τέτοια που τον Ιανουάριο άρχισε να αποδεσμεύει παίκτες με μεγάλα συμβόλαιο, προκειμένου να χαμηλώσει το μπάτζετ της ενόψει της νέας σεζόν που θα την έβρισκε στην δεύτερη κατηγορία. Ο Σλομί Ντόρα όμως, που ανέλαβε την Άκρε τον Ιανουάριο δεν είχε καταθέσει τα όπλα... Στην τελευταία ημέρα της χειμερινής; μεταγραφικής περιόδου συναντήθηκε με την διοίκηση της ομάδας και ζήτησε επιτακτικά την απόκτηση του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Μπνέι Σακχνίν.

Το αίτημά του ικανοποιήθηκε και η κίνηση αυτή έμελλε να αλλάξει την τύχη της ομάδας... Από 10άρι που έπαιζε μέχρι τότε στο Ισραήλ, ο 27χρονος Έλληνας μέσος χρησιμοποιείται ως αμυντικό χαφ και έρχεται η εντός έδρας ισοπαλία με την Μακάμπι Χάιφα (0-0), όμως το 0-2 από την Χάποελ Πετάχ Τίκβα ξαναρίχνει την ψυχολογία όλων... Όχι όμως και του προπονητή, ο οποίος συνέχισε να πιστεύει στο... θαύμα και ζητούσε από τους παίκτες του να κάνουν το ίδιο.

Από εκείνο το σημείο, η Άκρε άρχισε να δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο πραγματοποιώντας πορεία... πρωταθλητισμού, καθώς στα επόμενα 9 παιχνίδια, χάνει μόνο από την Χάποελ Τελ Αβίβ εκτός έδρας με 2-0 και μετράει 5 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ο Παπαδόπουλος χαρακτηρίζεται ως «πολυεργαλείο» από τον αθλητικό τύπο, καθώς εκτός από αμυντικό χαφ, παίζει τόσο ο κεντρικός μέρος, όσο και ως μεσοεπιθετικός, ενώ με τα δύο γκολ που πέτυχε βοήθησε την ομάδα του να πάρει ισάριθμες σημαντικές νίκες.

Λογικό λοιπόν ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά
site της χώρας να «sports.walla» να αναφέρει πως η απόκτησή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή της ομάδας. Κάτι που αναγνώρισε και ο προπονητής της ομάδας, Σλόμι Ντόρα, ο οποίος σε συνέντευξή που έδωσε στο ίδιο site ρωτήθηκε για το ποιες ήταν οι 5 καθοριστικές στιγμές της χρονιάς και φυσικά ονόμασε την απόκτηση του Έλληνα μέσου ως μία από αυτές.

«Είχα δει τον Γιάννη αρκετές φορές στην Σακχνίν και θεωρούσα πως είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Τον είχα... σταμπάρει και όταν έλυσε το συμβόλαιό του, κάναμε κίνηση να τον πάρουμε και δεν απογοητευτήκαμε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Έτσι, το ενδιαφέρον που αρχίζουν να δείχνουν αρκετές ομάδες του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τον Γιάννη Παπαδόπουλο μόνο ως φυσική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η παρουσία του εκεί, μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί...

 

Τελευταία Νέα