Μπαρτζώκας: «Μετά τη γέννηση της κόρης μου, ό,τι καλύτερο η Euroleague με τον Ολυμπιακό» (vid)

H Euroleague έκανε αφιέρωμα στον Γιώργο Μπαρτζώκα με τον Έλληνα προπονητή να μιλά για τη Χίμκι, τον Ολυμπιακό, την Λοκομοτίβ και τη ζωή στη Μόσχα.

Μπαρτζώκας: «Μετά τη γέννηση της κόρης μου, ό,τι καλύτερο η Euroleague με τον Ολυμπιακό» (vid)

H κάμερα της Euroleague βρέθηκε στη Μόσχα και κατέγραψε την καθημερινότητα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Αγαπώ τόσο πολύ το μπάσκετ, είναι πάθος για μένα. Προσπαθώ να βάλω τη σφραγίδα μου και να δώσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα. Το μπάσκετ αλλάζει καθημερινά και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο. Δεν αισθάνομαι άνετα όταν βρίσκομαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Πιστεύω οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Κάθε χρόνο προσπαθώ να επιλέγω αθλητικούς παίκτες, γρήγορους, έξυπνους. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Εγώ πρώτος. Προσπαθώ με ήρεμο τρόπο να εξηγήσω στους παίκτες μου τι πρέπει να κάνουν. Η φιλοσοφία μου είναι πως χρειάζεται χρόνος».

Για την κατάκτηση της Euroleague στο Λονδίνο: Μία από τις ομορφότερε στιγμές της ζωής μου μετά τη γέννηση της κόρης μου. Όλου ξέρουν πως είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από παιδί και να κερδίσω το τρόπαιο με αυτή την ομάδα ήταν άτι εκπληκτικό. Όταν ξεκινούσα την προπονητική μου καριέρα δε φανταζόμουν ότι θα κοούτσαρα πέντε ομάδες Euroleague, ότι θα είχα έναν τίτλο και ότι θα έπαιζα σε Final 4 με την Λοκομοτίβ και θα συμμετείχα στα playoffs με τη Χίμκι. Είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω καταφέρει.

Για τη ζωή στη Μόσχα: Όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Ρωσία ο ιδιοκτήτης της Λόκο διατηρούσε αμφιβολίες για το αν θα προσαρμοζόμουν στη φιλοσοφία επειδή ήμουν Ελληνας και ζούσα με ήλιο και θάλασσα. Δεν έχω πρόβλημα. Η Μόσχα είναι σίγουρα καλύτερη την άνοιξη. Φανταστκό μέρος. Διαφορετικό όμως. Μου αρέσει η κουλτούρα της.

Για τη Χίμκι: Η Χίμκι είναι σπουδαίο μέρος για μένα. Πέρυσι πετύχαμε και τους δύο στόχους που είχαμε θέσει. Παίξαμε στα playoffs της Euroleague και βγήκαμε 2οι στην VTB παίρνοντας εκ νέου το εισιτήριο για την Euroleague. Φέτος θέλουμε να το κάνουμε το ίδιο.

Για τη ζωή του προπονητή: Ο προπονητής πρέπει να άριστα οργανωμένος. Δεν έχουμε ζωή για 10 μήνες. Ταξίδια, αγώνες. Ξυπνάω μέσα στο βράδυ και μου παίρνει 4-5 δευτερόλεπτα για να καταλάβω που βρίσκομαι. Δεν παραπονιέμαι, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της Euroleague. Υπάρχει τεράστια πίεση στους προπονητές. Αρχικά προσπαθώ να τη διαχειριστώ εγώ ο ίδιος. Εκτός παρκέ είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος και σίγουρα βοηθάει».

Beyond the Bench: Georgios Bartzokas, Khimki Moscow region