To Giannis Antetokounmpo #nbavote έγινε... μανία! (pics)

To Giannis Antetokounmpo #nbavote έγινε... μανία! (pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
To Giannis Antetokounmpo #nbavote έγινε... μανία! (pics)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο μόνος που ξεπέρασε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη ψηφοφορία του κοινού για το All-Star Game και το gazzetta.gr γράφει για την καμπάνια που συγκέντρωσε 2.5 εκατομμύρια ψήφους!

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 4/1 τα πρώτα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη ψηφοφορία για το All-Star Game 2018 που θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες και το όνομα του Γιάννη Αντετουκούνμπο βρέθηκε αρχικώς ψηλότερα από κάθε άλλον σούπερ σταρ στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο! Για την ακρίβεια, ο Greek Freak ήταν πρώτος σε ψήφους από τους παίκτες της Ανατολικής και της Δυτικής Περιφέρειας, πάνω από αστέρες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Στεφ Κάρι και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο αριθμός των ψήφων που είχε συγκεντρώσει ως εκείνο το χρονικό σημείο (863.416) απλώς επιβεβαίωσε το πόσο αγαπητός είναι πλέον παγκοσμίως ο Γιάννης, με το όνομά του να μπαίνει πρόωρα στην εξίσωση για το βραβείο του MVP διανύοντας την πέμπτη σεζόν του στη λίγκα.

Η απήχηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει εκτοξευτεί και η καμπάνια για την προώθησή του στο All Star Game βρήκε τεράστια ανταπόκριση, με τους Μπακς να υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία τον τρόπο ψηφοφορίας, ακόμα και στα… ελληνικά. Θυμίζουμε πως μέχρι πέρσι το Μιλγουόκι είχε να δει παίκτη του να χρίζεται All Star από τη σεζόν 2003-04 και τον Μάικλ Ρεντ! Η κατάρα έσπασε στη Νέα Ορλεάνη με τον Γιάννη, ο οποίος έχει μπροστά του την back2back συμμετοχή του, τερματίζοντας δεύτερος στη ψηφοφορία του κοινού πίσω μόνο από τον King Τζέιμς!

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 15/1 και ο Έλληνας σούπερ σταρ συγκέντρωσε 2.530.211 ψήφους από τους φιλάθλους, έναντι 2.638.294 του ΛεΜπρόν. Παρεμπιπτόντως, οι παίκτες του ΝΒΑ έδωσαν στον Γιάννη περισσότερες ψήφους από τον «Βασιλιά» (226 έναντι 220), ενώ στην ψηφοφορία των Media οι δύο παίκτες είχαν από 99 ψήφους! Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της σύγκρισης, θυμίζουμε πως ο Greek Freak ήταν starter πέρσι με την Ανατολή στο All-Star Game της Νέας Ορλεάνης, λαμβάνοντας 1.604.463 ψήφους. Ήταν τρίτος στην Ανατολή πίσω από τους τότε πρωταθλητές ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κάιρι Ίρβινγκ και συνολικά έκτος, αφού τον ξεπέρασαν ακόμη οι Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Ντουράντ!

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η ιστοσελίδα sbnation.com ήλθε σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Μπακς, Άλεξ Λάσρι ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν την… εκστρατεία που στήθηκε γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο προκειμένου να δώσει το παρών στην γιορτή του αμερικανικού μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είπε πολλά κι ενδιαφέροντα ο Λάσρι. Όπως για παράδειγμα ότι: «Έχω δουλέψει στον πολιτικό χώρο και το αντιμετώπισα σαν μια πολιτική εκστρατεία. Αυτό που πρέπει να έχεις είναι έναν σπουδαίο υποψήφιο και ο Γιάννης είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος! Μπορεί να κάθεται σε ένα μανάβικο και να υπογράφει για ώρες αυτόγραφα, μέχρι να βεβαιωθεί ότι θα πάρει και ο τελευταίος. Μετά από μία ήττα, πάντα θα βγει στο παρκέ για να χαιρετήσει τον κόσμο. Πέρυσι στη Νέα Υόρκη έμεινε έξω από το λεωφορείο για μισή ώρα! Έχει κάνει πολλά πράγματα για να χτίσει τη βάση του. Εμείς απλά τον υποστηρίζουμε. Διανύει μια σεζόν, στην οποία τον χαρακτηρίζουν MVP και κάνει τρελά πράγματα. Πολλές ψήφοι είχαν να κάνουν με την ικανότητά μας να παίρνουμε πράγματα από αυτόν και να τα δίνουμε στο κοινό σε πραγματικό χρόνο. Υπήρχε μεγάλη ενίσχυση στα social media».

Παραδέχθηκε επίσης ότι «δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο νούμερο από αναρτήσεις που θέλαμε να πετύχουμε. Πάνω κάτω ξέραμε πόσα retweets θα πάρουμε, είχαμε μια βάση. Βάζαμε αναρτήσεις σε twitter και facebook και φροντίζαμε να υπενθυμίζουμε στο κοινό να πάει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ τις ημέρες που οι ψήφοι ήταν διπλές. Θέλαμε οι θαυμαστές να γνωρίζουν πως μπορούν να ψηφίσουν ακόμα και 1.000 φορές αν το επιθυμούν. Ακόμα και η μητέρα μου καθόταν στον υπολογιστή κι έκανε retweet όποιον έγραφε "Giannis Antetokounmpo #NBAVote". Ένας άνθρωπος μπορούσε να δημιουργήσει 500 ψήφους αν το ήθελε».

 

NBA Τελευταία Νέα