Μπακς – Μπλέιζερς 113-110 (vids)

Μπακς – Μπλέιζερς 113-110 (vids)

Gazzetta team
Μπακς – Μπλέιζερς 113-110 (vids)

bet365

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι... εξωπραγματικός και να σημειώνει 44 πόντους κάνοντας ρεκόρ καριέρας, οι Μπακς νίκησαν τους Μπλέιζερς με 113-110!

Σ' ένα ματς όπου Μπακς και Μπλέιζερς ήταν κοντά στο σκορ, αυτός που έκανε τη διαφορά, με βραδιά καριέρας, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» με 44 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 39 λεπτά ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, κάνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ πόντων!

Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 41, από έναν αγώνα με τους Λέικερς στα μισά της περυσινής περιόδου.

Αδρεναλίνη στο μάξιμουμ στους αγώνες της SERIE A με live στοίχημα από το κινητό (21+)

Ο Γιάνναρος άναψε τις μηχανές στη δεύτερη περίοδο, όταν και σημείωσε 15 πόντους. Η προσωπική ραψωδία του, όμως, ήταν το τελευταίο δωδεκάλεπτο και ειδικά το φινάλε του παιχνιδιού.

Συνολικά μέτρησε 17/23 σουτ (με 1 τρίποντο), 9/13 βολές και μόλις 2 λάθη.

"Μοιάζει σαν βίντεο γκέιμ με σάρκα και οστά", παραμιλούσαν οι σχολιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης. "Τον ψηφίζω από τώρα για ΜVP", είπε ο παλαίμαχος σταρ των Μπακς, Βιν Μπέικερ.

Περισσότερο και από το σκοράρισμα, όμως, ο Γιάννης υπήρξε καθοριστικός στο φινάλε με την άμυνά του, αφού έκανε δύο κλεψίματα (στον ΜακΚόλουμ) και μία τάπα (στον Νούρκιτς) στα τελευταία 45 δευτερόλεπτα, οπότε και εξιλεώθηκε για τις δύο βολές που έχασε με τους Μπλέιζερς στο +1.

"Δεν έπρεπε να τις χάσω εκείνες τις βολές", δήλωσε ο ίδιος, αυστηρός με τον εαυτό του. "Καταφέραμε όμως να απαντήσουμε με την άμυνά μας και να πάρουμε τη νίκη, αυτή είναι που μετράει. Βοήθησε ο Θεός, να βάλω και μερικά καλάθια...".

Η ιαχή "MVP-MVP"ακούστηκε ξανά και ξανά στο γήπεδο, από τα πρώτα λεπτά κιόλας. Μάλιστα ο Γιάννης είναι πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ με τους 115 πόντους που έχει σημειώσει στα πρώτα τρία παιχνίδια του.

Αυτός ο απολογισμός (μ.ο. 38,3 πόντοι) είναι και ρεκόρ στην ιστορία των Μπακς για τα εναρκτήρια παιχνίδια μίας χρονιάς.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος στο τέλος ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 111-110 με βροντερό κάρφωμα μετά από δικό του κλέψιμο, για να διαμορφωθεί στη συνέχεια το τελικό 113-110. Η τάπα στον θηριώδη Νούρκιτς ήταν, ουσιαστικά, η νικητήρια φάση.

Ο Σνελ με 17 κι ο Μίντλετον 18 ήταν άξιοι συμπαραστάτες του απόψε.

Για την ομάδα του Πόρτλαντ, οι Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ πέτυχαν από 26 πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον Αντετοκούνμπο και την παρέα του.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-26,36-29,24-25,29-30

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα