Το σάπιο ποδόσφαιρο κι η μεγάλη κοροϊδία

Δήμος Μπουλούκος
Το σάπιο ποδόσφαιρο κι η μεγάλη κοροϊδία

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για τις εξελίξεις στις υποθέσεις των στημένων και της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Στο προσκήνιο είναι για πρώτη φορά για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δύο παράλληλες υποθέσεις τεράστιας διαφθοράς και βρωμιάς στο χώρο.

Η υπόθεση των στημένων του 2011 η οποία μπαίνει στην τελική της ευθείας, καθώς ο εισαγγελέας ολοκληρώνει το πόρισμα του προς το Δικαστικό Συμβούλιο και το οποίο θα καταθέσει μετά το Πάσχα και στο οποίο προτείνει – όπως λένε οι πληροφορίες - να δικαστούν οι 90 από τους σχεδόν 160 κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Και λογικά, παρότι η δικαιοσύνη βαδίζει με ρυθμούς χελώνας, μπορεί και μέσα στο 2015 - μετά το καλοκαίρι φυσικά - να ξεκινήσει η δίκη που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει λόγω του πλήθους των ατόμων που κατηγορούνται, αν και δεν είναι δεδομένο ότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα δεχθεί την ενοχή και των 90 ατόμων!

Την ίδια στιγμή ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης μπαίνει στο... ψαχνό της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, καλώντας για απολογία τους κατηγορούμενους, που από τους 16 αρχικούς στο πόρισμα Κορέα, έχουν φτάσει μέσα από την έρευνα τους 25 και ενδεχομένως στην πορεία να προκύψουν κι άλλοι.

Μετά από όλα αυτά, αρκετοί είναι οι αισιόδοξοι, ότι για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα να μπει βαθιά το μαχαίρι στο καρκίνωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάνε και κάποιοι φυλακή! Εγώ αντιθέτως ανήκω στην άλλη πλευρά, των απαισιόδοξων, αυτών που πιστεύουν ότι το βρώμικο κύκλωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζει με τη Λερναία Ύδρα, όπου κόβεις ένα κεφάλι κι αμέσως βγαίνει άλλο.

Αλλωστε τα μηνύματα τα πήραμε ήδη από την πρώτη στιγμή, όταν παρά το όσα συνταρακτικά έγιναν το 2011 (θυμάστε εκείνο το καλοκαίρι με τις αποκαλύψεις των τηλεφωνικών συνομιλιών), ουδείς κατέληξε στη φυλακή από τους 11 πρώτους κατηγορούμενους που δικάστηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μάκης Ψωμιάδης.

Συνολικά είχαν βρεθεί ένοχοι οι 5 από τους 11 με τις ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό αλλά και ενδεικτικό για το τι θα επακολουθήσει και στις επόμενες δίκες, ότι οι συνήγοροι του Ψωμιάδη δεν χρειάστηκε καν να καλέσουν μάρτυρες υπεράσπισης καθώς οι μάρτυρες κατηγορίες φρόντισαν με όσα είπαν, να αθωώσουν ουσιαστικά τον πρώην μεγαλομέτοχο της Καβάλας! Απίστευτα πράγματα…

Κι αντί ο κακός χαμός που είχε γίνει τότε, να τρομάξει όσους ήθελαν να κινούνται στο παρασκήνιο, αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι με το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα, ότι όχι μόνο ζούσε το βρώμικο κύκλωμα, αλλά βασίλευε κιόλας, με άλλους αυτή τη φορά πρωταγωνιστές! Ατομα που όχι μόνο δεν φοβήθηκαν, αλλά συνέχισαν να κινούν με παράνομο τρόπο τα νήματα του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα η εν γένει δράση τους, να αναγκάσει τον Εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση.

Αυτή η… ανακύκλωση νομίζω ότι θα συνεχιστεί στο διηνεκές γιατί ακόμα κι αν οι πρωταγωνιστές στο πόρισμα του Κορέα φύγουν από τη θέση τους ή καταδικαστούν, θα βρεθούν κάποιοι άλλοι να πάρουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο τους.

Οσο για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από το 2012 ως το 14, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα γίνει η δίκη τους, όταν η κυρίως δίκη για τα στημένα του 2011, δεν έχει διεξαχθεί ακόμα μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια;

Αλλά και στην περίπτωση που δεν χρειαστεί να περιμένουμε τόσο καθώς είναι λιγότεροι οι κατηγορούμενοι, ποιος πιστεύει ότι θα βρεθούν μάρτυρες θαρραλέοι να βρεθούν ενώπιον των δικαστών και αποκαλύψουν όλες τις πτυχές της βρώμικης υπόθεσης; Και τι στοιχεία θα παρουσιάσουν που θα καταρρίψουν την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορούμενων;

Δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να ξέρεις ότι δεν αρκεί στο δικαστήριο μόνο η κατάθεση του θύματος ή του θιγμένου!

Για παράδειγμα, για τον εμπρησμό του φούρνου του Κωνσταντινέα, δεν αρκεί ο ισχυρισμός του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή, για το ποιοι πιθανόν να είναι ένοχοι. Πρέπει να ομολογήσει ένας από τους δράστες ή να υπάρχουν άλλα ακράδαντα στοιχεία για την ενοχή ατόμου ή ατόμων! Διαφορετικά είναι «ο λόγος σου εναντίον του λόγου μου», στοιχείο που σε κανένα δικαστήριο του κόσμου δεν είναι αρκετό για να καταδικαστεί κάποιος…

Όλα λοιπόν που συζητούνται τον τελευταίο καιρό, μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι ουσιαστικά. Ειδικά σε μία χώρα διεφθαρμένη που για άλλα, πολύ πιο σοβαρά θέματα, δεν έγινε το παραμικρό…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα