O Σαλπιγγίδης, ο... Βύντρα και τα εξιλαστήρια θύματα

Δήμος Μπουλούκος
O Σαλπιγγίδης, ο... Βύντρα και τα εξιλαστήρια θύματα

bet365

Με αφορμή τα όσα άκουσε ο Σαλπιγγίδης μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τα εξιλαστήρια θύματα των ελληνικών γηπέδων που πληρώνουν τις αμαρτίες άλλων!

Για μία ακόμα φορά η λαϊκή οργή στον ΠΑΟΚ ξεσπά πάνω στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Στον ποδοσφαιριστή που τα τελευταία χρόνια ευθύνεται - σύμφωνα με αρκετούς οπαδούς - για τα κακώς κείμενα του Δικεφάλου του Βορρά, με αποτέλεσμα να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί πρωταίτιοι των αποτυχιών.

Ο Σαλπιγγίδης φταίει σε ένα ματς που ο φιλοξενούμενος Παναιτωλικός είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, 10 έναντι 8 των γηπεδούχων. Ο Σαλπιγγίδης φταίει που ο Αναστασιάδης «κοιμήθηκε» και ξέχασε στον πάγκο για ένα ημίχρονο τον παίκτη - βαρόμετρο του φετινού ΠΑΟΚ, τον Σλοβάκο Μακ. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ευθύνεται που πέτυχε τα δύο γκολ, ένας «άσφαιρος» μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ποδοσφαιριστής και ο Χάβος έκανε ματ στον Αναστασιάδη, έχοντας διαβάσει καλύτερα τον αντίπαλο του και περιορίζοντας τα ατού, χτυπώντας παράλληλα στο ευαίσθητο σημείο!

Και για να μην μείνουμε μόνο στον αγώνα, ο Σαλπιγγίδης φταίει που ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δεν είχε κεντρικό αμυντικό της προκοπής. Ο Σαλπιγγίδης είναι αυτός τον οποίο πρέπει να κατηγορήσουμε γιατί ο ΠΑΟΚ έχει την 7η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος κι ο Σαλπιγγίδης είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει βάλει στο στόχαστρο η Παναγία και είναι θέλημα της να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ. Και σε τελική ανάλυση, η ευθύνη είναι όλη δική του, γιατί το +5 από τον Ολυμπιακό, πάει να γίνει -5.

Αλλά δεν θα κατηγορήσω τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την στοχοποίηση του διεθνούς επιθετικού. Είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας, πάντα να μεταβιβάζονται οι ευθύνες στους πιο εύκολους στόχους και να την βγάζουν καθαρή αυτοί που τελικά ευθύνονται για τα κακώς κείμενα. Ο Σαλπιγγίδης φταίει και όχι ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης που είναι περισσότερο στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διοικήσει όπως θέλει την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρόεδρο Ιάκωβος Αγγελίδης που ακόμα δεν έχει καταλάβει κανείς, τι κάνει στην ομάδα αλλά και με τον προπονητή Αγγελο Αναστασιάδη που τα αποδίδει όλα, εν έτει 2015, στο θέλημα του Θεού και της Παναγίας.

Αλλωστε παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε συναντήσει κι άλλες φορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα αυτή του Βύντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν το «μαύρο πρόβατο» της εξέδρας και με κάθε ευκαιρία τον ξεφώνιζε η πράσινη κερκίδα, οδηγώντας τελικά στην απομάκρυνση του. Οσο για το ποιος βγήκε κερδισμένος από το διαζύγιο, φάνηκε από το γεγονός ότι ο Βύντρα βρήκε θέση σε μια - έστω και μικρομεσαία - ομάδα στο κορυφαίο (μαζί με το αγγλικό ) πρωτάθλημα του κόσμου και ο Παναθηναϊκός τον έχει αντικαταστήσει με τον Σπυρόπουλο και τον Μπούρμπο που φυσικά... βγάζουν μάτια! Οσο για τίτλους, αυτός που κέρδισε ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Βύντρα ήταν το περσινό Κύπελλο και τίποτα παραπάνω...

Για να κλείσουμε το θέμα Σαλπιγγίδη πάντως, ο χρόνος του στον ΠΑΟΚ είναι φανερό ότι τελειώνει. Αλλωστε οι μεγάλες ομάδες, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν χωρίς να βασίζονται σε συγκεκριμένους παίκτες, αλλά μόνο στο όνομα, την ιστορία και τους οπαδούς τους. Ωστόσο, είμαι περίεργος να δω όταν θα φύγει ο «Σάλπι» ποιον θα βρουν για εξιλαστήριο θύμα, επειδή - θυμηθείτε με - αυτοί που έχουν στοχοποιήσει τον Σαλπιγγίδη και τότε θα ψάχνουν για τη νέα εύκολη λεία τους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα