Κάνε εκλογές και... τη Γιάννα Πρόεδρο

Χρήστος Σταθόπουλος
Κάνε εκλογές και... τη Γιάννα Πρόεδρο
Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για την κωμωδία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα βρεθούν 180, δε θα βρεθούν. Μία ο Κουβέλης, τώρα η Δαμανάκη, πριν κάποιος άλλος.

Εχει καταντήσει αστεία και γελοία η δημοπρασία γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το παζάρι ψήφων καθρεφτίζει την απόλυτη απαξίωση του ίδιου του κορυφαίου πολιτειακού θεσμού. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι πάντοτε γινόταν αυτό. Όχι, όμως, έτσι. «Τότε» υπήρχε ένα επίπεδο. Είδαμε, τουλάχιστον, στο κορυφαίο αξίωμα τον άνθρωπο που ξανάφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είδαμε τον αξιοπρεπέστατο και όλο κύρος Χρήστο Σαρτζετάκη. Αυτό που γίνεται τώρα, με το φόβο μη τυχόν πάμε σε εκλογές, μη τυχόν και ο συνεταίρος Βαγγέλης μείνει εκτός Βουλής, ή μήπως η Χρυσή Αυγή φτάσει το 15%, είναι άνευ προηγουμένου και μόνο υπέρ του πολιτικού συστήματος δεν λειτουργεί.

Ο πρωθυπουργός δίνει την εντύπωση ότι είναι εγκλωβισμένος. Μεταξύ των κακών "άτυπων" αποτελεσμάτων που έφερε η τελευταία δημοσκόπηση (7-8 μονάδες στο κεφάλι) και του μπαμπούλα από τη Γερμανία. "Αν πάμε σε εκλογές, κινδυνεύει η χώρα, η σταθερότητα' είναι το μόνιμο moto. Ετυχώς, δηλαδή, που τώρα έχουμε πήξει από τη στιβαρότητα της οικονομίας και από τις θέσεις εργασίας που ανοίγουν κάθε μέρα. Γελάει ο κόσμος, στην καλύτερη περίπτωση.

Δεν γνωρίζω αν είναι η καλύτερη λύση για την πορεία της οικονομίας, οι εκλογές. Ξέρω, σαν άνθρωπος στην πιάτσα, ότι κανείς δεν είναι αισιόδοξος και ότι έχουμε βαρεθεί στο σχέδιο της ασταμάτητης φορολογίας. Ξέρω ότι κάθε λίγο και λιγάκι ο εκβιασμός γίνεται όλο και πιο στυγνός και "δολοφονικός" και πως κάθε μήνα όλο και κάτι κόβεται από τον κόσμο. Είτε σε παροχές, είτε σε χρήμα.

Λέω, λοιπόν, πως οι εκλογές θα ήταν μια κίνηση που θα έφερναν τους πάντες προ των ευθυνών τους. Και κυρίως, βεβαίως, το λαό. Το λαό που πρέπει πια να πάρει τις τύχες στα χέρια του και να στείλει το μήνυμα. Ή στην κυβέρνηση για συνέχιση της πολιτικής της με τα όποια αποτελέσματα, ή στη νέα ηγεσία του τόπου να το πάρει αλλιώς, αν δε θέλει κι εκείνη να την πάρει ο διάολος.

ΥΓ. Πρόταση: Είναι μπόλικα τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι για το Προεδρικό. Ας πει κάποιος κάτι και για τη Γιάννα που το 'χει μαράζι...

Follow me: ChrisStatho