Παναθηναϊκός, ο κερδισμένος της χρονιάς αν...

Παναθηναϊκός, ο κερδισμένος της χρονιάς αν...

Παναθηναϊκός, ο κερδισμένος της χρονιάς αν...

bet365

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που γυρίζει στην Ευρώπη, δηλαδή στο... σπίτι του.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την άδεια από την ΕΠΟ και εξασφάλισε την παρουσία του στα γήπεδα της Ευρώπης. Αν μη τι άλλο, από οποιαδήποτε σκοπιά και να το δεις, μόνο θετική είναι αυτή η εξέλιξη όχι μόνο για τους "πράσινους" και τον κόσμο τους, αλλά για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος.

Κακά τα ψέματα, η φανέλα του τριφυλλιού έλειψε. Στην Ελλάδα μπορεί να βλέπει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα μόνο από απόσταση και μάλιστα μεγάλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Αλαφούζου δεν αξίζει να κρατάει ευρωπαϊκό εισιτήριο στο χέρι.

Ο Παναθηναϊκός έχει βάρος στην Ευρώπη. Όλοι το ξέρουμε, νιώθει καλά, σαν το σπίτι του. Μπορεί από το καλοκαίρι κιόλας να αποκλειστεί στα προκριματικά του θεσμού που τελικά θα λάβει μέρος. Και πάλι δε θα παίξει κανένα ρόλο το αποτέλεσμα που θα φέρει στη... ζυγαριά της παρουσίας του. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, όπου και να ανήκουμε οπαδικά, μερικές ομάδες είναι γεννημένες για να αφήνουν αποτύπωμα.

Ο Παναθηναϊκός είναι τέτοιος. Έχει το DNA του πρωταγωνιστή και το απέδειξε φέτος με τον καλύτερο και πιο εκκωφαντικό τρόπο. Θυμηθείτε τι γινόταν πέρυσι. Καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνας χειρότερος απ' τη Σιβηρία. Είχε όλα τα... εφόδια το τριφύλλι για να το πάρει η κάτω βόλτα και να κάνει παρέα του χρόνου στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, είπαμε. Υπάρχει βάρος στο έμβλημα. Η ομάδα έστρωσε, η διοίκηση δε λύγισε και τώρα να: ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τον πολύ πλουσιότερο ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων και των ακριβών μεταγραφών του Σαββίδη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο μίνι πρωτάθλημα που "σεντράρει" στις 30 Απριλίου.

Το σεντόνι, από την άλλη, μπορεί να το ονειρεύεται γιατί ο Αλαφούζος τα έβαλε όλα στη σειρά και περίμενε να αποδώσουν. Αγόρασε "χαμηλά", επένδυσε (προπονητικό κέντρο, ικανούς συνεργάτες, value for money ποδοσφαιριστές, οικονομικές συμφωνίες με πρώην παίκτες του) και τώρα εισπράττει την υπεραξία που δημιούργησε. Πήρε την άδεια και σε όποια διοργάνωση και να αγωνιστεί, μόνο κέρδος θα έχει. Μόνο χρήμα θα μπει στα ταμεία. Άλλη αξία έχει βέβαια το Τσάμπιονς Λιγκ κι άλλη το Γιουρόπα. Για όλη αυτή την προσπάθεια, όμως, που έγινε καθόλη τη διάρκεια του μαραθωνίου, για τις αντοχές στις οικονομικές και αγωνιστικές αντιξοότητες που επέδειξε, για τη διεκδίκηση του Κυπέλλου, για την ατμόσφαιρα στο Απήλιον, η αναγνώριση είναι το λιγότερο για το "πράσινο" στρατόπεδο.

Αν, δε, ο Αναστασίου καταφέρει να βγάλει τον Παναθηναϊκό στο "τσαμπιόνι", τότε με βάση όλα τα παραπάνω και τα μεγάλα εμπόδια που πέρασε, θεωρώ ότι δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως το τριφύλλι θα είναι ο κερδισμένος της χρονιάς. Οι άλλοι θα έχουν κάνει ένα-δυο βήματα, ο Παναθηναϊκός άλμα...

Follow me: ChrisStatho

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα