Τομπούλογλου αν είσαι διαπλεκόμενος ή... τομπούλογλου αν δεν είσαι

Βασίλης Παπαθεοδώρου
Τομπούλογλου αν είσαι διαπλεκόμενος ή... τομπούλογλου αν δεν είσαι
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναλύει το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει η δικαιοσύνη και το κράτος αφήνοντας τον Τομπούλογλου ελεύθερο.

Ποιος ένιωσε έκπληξη ακούγοντας ότι ο επικεφαλής ενός νοσοκομείου πήρε μίζα; Ίσως κάποιος Άγγλος, ενδεχομένως ένας Γερμανός, αλλά όχι Έλληνας. Εκτός αν είχε πάει ταξίδι αναψυχής στον πλανήτη Άρη και γύρισε προχθές.

Είχε πλάκα όμως, είναι η αλήθεια, να βλέπεις όλη τη διαδικασία και τι όμορφα του έφτιαξαν το χουνέρι.

Συνεπώς, ουδεμία έκπληξη ως εδώ. Αν υπάρχει κάτι που... τσιτώνει τα νεύρα οποιουδήποτε νομοταγή πολίτη είναι η ευκολία με την οποία η δικαιοσύνη τον έστειλε να κάνει πρωτοχρονιά σπίτι του. Όχι, δεν παριστάνουμε τους δικαστές. Αποτελεί όμως πρόκληση στη σημερινή Ελλάδα όπου η πλειοψηφία του κόσμου περνάει δύσκολα, να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας πρόεδρος νοσοκομείου για ΠΑΙΔΙΑ που αποδεδειγμένα πήρε φακελάκι και να πηγαίνουν «μέσα» μεροκαματιάρηδες επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους.

Κανείς δεν ζητάει καταδίκες και κεφάλια στο Σύνταγμα. Η δικαιοσύνη δε μπορεί να άγεται και να φέρεται με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία. Ούτε μπορείς να καταδικάσεις έναν άνθρωπο χωρίς πρώτα να τον δικάσεις.

Όταν όμως κάποιος σκοτώνει, αν τον συλλάβεις, θα προ-φυλακιστεί. Κι έπειτα θα δικαστεί. Δε μπορείς να σκοτώνεις και μέχρι να γίνει η δίκη (ειδικά με τους ρυθμούς που γίνονται στην Ελλάδα...) να γλεντάς τη ζωούλα σου. Ούτε μπορείς να είσαι ο Νο1 σε νοσοκομείο που διαχειρίζεται παιδικές ζωές, να παίρνεις χρήματα σε φάκελο που αποδεδειγμένα είναι προϊόν παράνομης συναλλαγής και θεωρείται ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και να σου λέει η δικαστική αρχή ότι είσαι ελεύθερος δίνοντας απλά πίσω μέρος των κλοπιμαίων.

Τότε γιατί να μην κλέψει μια τράπεζα ένας πολίτης που δυσκολεύεται να τα φέρει εις πέρας; Αυτό είναι το παράδειγμα που δίνει η δικαιοσύνη; Αν τα καταφέρει να τη ληστέψει θα έχει λύσει το πρόβλημά του. Αν τον πιάσουν δηλαδή, να δώσει εγγύηση 100.000 ευρώ και να μείνει έξω... μέχρι να δικαστεί. Έτσι συμβαίνει; Όχι βέβαια.

Για τους πολίτες ισχύουν άλλοι κανόνες. Ο νόμος είναι νόμος για τους κανονικούς ανθρώπους, αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα και τους το κόβουν μέσα στο χειμώνα.

Εδώ για το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ της δωροληψίας, ο Τομπούλογλου έμεινε ελεύθερος με... περιοριστικούς όρους. Χαχαχα! Πόσο γελοία μπορεί να γίνει η δικαιοσύνη όταν καλείται να πάρει αποφάσεις για τους προύχοντες της χώρας, τους κυβερνώντες, τους διαπλεκόμενους.

Μήπως άλλωστε, είναι διαφορετική η αθλητική δικαιοσύνη; Τα ίδια σκατά είναι όλοι τους. Αυτοί είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο εγκληματικών οργανώσεων τύπου Χ.Α. και νομίζουν πως δικαιούνται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Τα κομματόσκυλα βρίσκουν και τα κάνουν γιατί γνωρίζουν πως στη δύσκολη στιγμή θα τη σκαπουλάρουν. Τα νομικά παραθυράκια για τέτοιες περιπτώσεις εφευρέθηκαν. Οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι του τρεις κι εξήντα ας πάνε να...

Αν υπήρχε κράτος θα λειτουργούσε με παραδειγματικές τιμωρίες απέναντι σε αυτούς που «φαίνονται». Δε θα φώναζε με τον τρόπο της η δικαιοσύνη «κλέψτε ελεύθερα, πάρτε άφοβα μίζες». Διότι αυτό ακριβώς το παράδειγμα δίνει με την τραγελαφική απόφασή της.

Αν είσαι κομμάτι της διαπλοκής θα τη βγάλεις καθαρή α λα... Τομπούλογλου. Αν είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ετοιμάσου για... κανονικό τομπούλογλου.