H υποκρισία των «ύποπτων» αγώνων

Gazzetta team
H υποκρισία των «ύποπτων» αγώνων

bet365

O Δήμος Μπουλούκος χαρακτηρίζει τους φακέλους με τους «ύποπτους» αγώνες, ό,τι πιο υποκριτικό υπάρχει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Δεν χρειάζεται να είσαι football expert για να καταλάβεις ότι όλα αυτά τα κρούσματα με τα «ύποπτα» ματς δεν προσφέρουν τίποτα στο ποδόσφαιρο και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι απ' όλες τις πλευρές για να πείσουν τους απλούς φιλάθλους ότι δίνουν μάχη για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού, την ίδια ώρα που απλώς δεν κάνουν τίποτα!

Επειδή, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, τα κακώς κείμενα ξεκινούν από την ίδια την ΟΥΕΦΑ που για να καθησυχάσει τον τον κόσμο, έκανε σύμβαση με εταιρεία η οποία μετρά τα πονταρίσματα που ξεφεύγουν από την καθημερινή λογική.

Οταν λοιπόν ανακαλύπτει κάτι διαφορετικό, ενημερώνει την ΟΥΕΦΑ, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί τον σχετικό φάκελο και τον στέλνει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας όπου διεξήχθη το παιχνίδι και τέλος καλό, όλα καλά! Θεωρητικά η δουλειά έχει γίνει, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια τρύπα στο νερό από την ΟΥΕΦΑ, καθώς τα ερωτήματα που δημιουργεί η «αποκάλυψη» του ύποπτου αγώνα είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνει.

Ποιος πιστοποιεί ότι ο παράξενος ή ο υπερβολικός στοιχηματισμός είναι απόδειξη ότι το ματς είναι στημένο; Κι αν είναι στημένο, πως θα αποκαλυφθεί ποιοι το έστησαν ή έστω γνώριζαν τι έγινε; Φυσικά τίποτα δεν μπορεί ν' αποδειχθεί χωρίς ομολογία ή έρευνα σε βάθος , ενώ οι υποψίες δεν αποτελούν και τεκμήριο για στημένο παιχνίδι, κάτι που γνωρίζει η ΟΥΕΦΑ και γι' αυτό στέλνει στις ομοσπονδίες του φακέλους, απομακρύνοντας πάνω της, την καυτή πατάτα.

Τα δύσκολα στη συνέχεια, μεταβιβάζονται στις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και στην περίπτωση του αγώνα Παναθηναϊκού – ΠΑΣ, στην ΕΠΟ. Ωστόσο, ούτε εκεί χάνουν χρόνο, βάζουν τον φάκελο σε νέο φάκελο, ο οποίος αμέσως φεύγει για το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως δήλωσε στο gazzetta.gr o Γιώργος Σαρρής, ο φάκελος έφτασε στις 10 το πρωϊ στο Γουδή και στις 12 είχε αναχωρήσει για την εισαγγελία! Σαν μια ωρολογιακή βόμβα που όλοι φοβούνται μην σκάσει στα χέρια τους...

Το καθήκον λοιπόν έγινε, η εθνική μας ομοσπονδία νιώθει ότι συνέβαλε και αυτή στη γενική προσπάθεια πάταξης του φαινομένου κι είναι όλοι ήσυχοι. Κι ως κερασάκι στην τούρτα, βγαίνει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ και κάνει δηλώσεις ότι όλα αυτά είναι υποψίες της συγκεκριμένης εταιρείας που ανακαλύπτει το στοιχηματισμό κι όχι της ΟΥΕΦΑ. Μα η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσέλαβε την εταιρία να κάνει αυτή τη δουλειά και εννοείται ότι δέχεται τις εισηγήσεις της!

Οι ομάδες με τη σειρά τους, πέφτουν από τα σύννεφα και χρησιμοποιούν μέσω ανακοινώσεων ή κύκλων όλες εκείνες τις λέξεις που τις αθωώνουν και καταδεικνύουν την αντίθεση τους: ντροπή, δυσαρέσκεια, οργή, σκοπιμότητα, κατευθυνόμενο, άγνοια και άλλες πολλές...

Τελευταίος σταθμός του φακέλου είναι ο εισαγγελέας, ο οποίος τον ανοίγει, τον μελετά και ακολούθως καλεί μάρτυρες για να ψάξει την υπόθεση. Αφού θα έχουν περάσει 1-2 χρόνια κι όλοι όσοι κληθούν, δηλώσουν πλήρη άγνοια, η έρευνα θα μπει στο αρχείο και κάπου εκεί γράφεται ο επίλογος.

Ολη αυτή η διαδικασία έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και θα ξαναγίνει κι άλλες πολλές στο μέλλον, χωρίς να συνεισφέρει στο ελάχιστο στην αποκάλυψη των βρώμικων κυκλωμάτων.

Και μπορεί στο τέλος της ημέρας να είναι όλοι ικανοποιημένοι, όμως, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν. Δεν λέω ότι είναι ένοχοι, αλλά κρύβοντας τη σκόνη κάτω από το χαλάκι, ενισχύουν την αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και σπρώχνουν τον κόσμο μακριά από το άθλημα...

Αλλά μήπως τους ενδιαφέρει; Το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν καλά στο όποιο διάστημα είναι στο χώρο. Και μετά...

follow me on twitter: @dimosbouloukos

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα