Να δούμε το (μεταγραφικό) ποτήρι μισογεμάτο...

Να δούμε το (μεταγραφικό) ποτήρι μισογεμάτο...

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για το σχεδιασμό των ομάδων και το μεταγραφικό παζάρι που μοιάζει μισοάδειο, αλλά, αισιοδοξεί, ότι θα αποδειχτεί μισογεμάτο!

Μπορεί το μεταγραφικό παζάρι ως είθισται να το ονομάζουμε να είναι υποτονικό σε σύγκριση με άλλες εποχές, όμως στην ουσία και αυτό θα επιβεβαιωθεί μέσα στη χρονιά, μπορεί τα φαινόμενα να απατούν.

Το να είσαι μετρημένος, καλύτερα οργανωμένος και να ξέρεις που και σε τι θα δώσεις τα χρήματά σου, δεν είναι κακό, τουναντίον μάλιστα, δείχνει ιδανικό σε τέτοιες δύσκολες οικονομικά εποχές.

Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα και κυρίως οι μεγάλες, μου δίνουν την εντύπωση ότι ψάχνουν τα κατάλληλα υλικά, για να φτιάξουν κάτι ποιοτικό. Δεν κάνουν μεταγραφές ούτε για τους οπαδούς τους, ούτε για τις εφημερίδες, ούτε για να χαιδέψουν αυτιά. Προσπαθούν να κάνουν αυτό που πρέπει, ποντάροντας ότι αν φτιάξουν κάτι πολύ όμορφο, ο κόσμος θα δελεαστεί και θα σταθεί περισσότερο από ό,τι μέχρι τώρα, στο πλευρό τους.

Ας πάμε στον Ολυμπιακό, που καθημερινά γράφονται σελίδες με ονόματα, στόχους, που θα γέμιζαν τα ρόστερ όλων των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα, αν είχαν επιβεβαιωθεί! Ξέρει ότι έχει το καλύτερο ρόστερ από τους υπόλοιπους και προσπαθεί να βάλει κάποιες πολύ ποιοτικές πινελιές, όπως ο Βερδού για παράδειγμα, που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Δεν ξέρω αν πέφτω μέσα, αλλά ο Ολυμπιακός μου δίνει την εντύπωση ότι ψάχνει κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις όπως παλιά ο Τζιοβάνι ή ο Ριβάλντο επί προεδρίας Κόκκαλη, παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και, να βοηθήσουν να έρθει κόσμος στο γήπεδο, να αυξήσουν τα διαρκείας. Έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο του οργώματος της αγοράς, έχει αρκετά ταλέντα και πλέον προσπαθεί να βάλει αυτό το κάτι παραπάνω στη μηχανή πολλών ίππων που διαθέτει.

Ο ΠΑΟΚ εκτός από τη στοχευμένη επιλογή που έχει κάνει για τον πάγκο με τον Στέφενς, δείχνει διατεθειμένος να ρίξει χρήμα στην αγορά, καθώς εντόπισε ότι το ρόστερ του υστερεί, σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Η επιλογή του αμυντικού Λόπεθ που είναι μπαρουτοκαπνισμένος στην Πριμέρα επιβεβαιώνει ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει ρόστερ τη νέα χρονιά, πολλά σκαλοπάτια παραπάνω. Το μάτι μου έχει πιάσει ότι ρίχνει κλεφτές ματιές και προς την πλευρά του Παναθηναϊκού (πρώτα Κατσουράνης, μετά Σισόκο), ενώ είμαι σίγουρος ότι έχει στραμμένη την προσοχή του στο τι κάνει ο Ολυμπιακός! Μην ξεχνάμε ότι στόχος του είναι η πρώτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έριξε πολύ το μπάτζετ, όμως δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να είχε ξεκινήσει τόσο νωρίς την επόμενη μέρα και αυτό, μπορεί να τον βοηθήσει τα λεφτά του να πιάσουν τόπο. Η δίψα του Γιάννη Αναστασίου, αλλά και οι προσωπικές του επιλογές, θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει κακοτοπιές. Αν βάλει μάλιστα και δύο-τρία ποιοτικά γρανάζια (Μπεργκ, Μόρα κ.α.) στο ρολόι του, μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιό καλοκουρδισμένο από το περσινό. Στον ΠΑΟ κατάλαβαν νωρίς ότι το να έχεις ακριβοπληρωμένους παίκτες όπως ο Μπουμσόνγκ και να μην είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα θα φέρει. Γκρίνια από επαγγελματίες παίκτες που επηρεάζουν τους υπόλοιπους και στο γήπεδο τελικά, δείχνουν να παίζουν για το… ποσοστό που πληρώνονται! Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται ότι θα έχει ο ΠΑΟ είναι ότι μπορεί να είναι πιό… φτωχός, μα πιό συσπειρωμένος και σε αυτό συνετέλεσαν οι κινήσεις του Αλαφούζου με το Απήλιον, Λεωφόρο κ.α.

Ο Ατρόμητος έχει δείξει μία δυναμική στις μεταγραφές και κερδίζει τις εντυπώσεις, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον εξελίξιμο Γεωργίου ακόμη και την παραμονή του Φυτανίδη που ήταν μήλον της Έριδος και πολλοί (βιαστικά) τον είχαν… εντάξει στο ρόστερ του ΠΑΟ ή του ΠΑΟΚ! Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε σωστή κίνηση με τον Ζαραδούκα, έχει ποιότητα στο βασικό κορμό του και αν κάνει ξανά διάνα σε επιλογές ξένων, θα παίξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάτι, μου λέει, πως το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πιό αμφίρροπο και κυρίως θα δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο, με την απουσία της ΑΕΚ να είναι η μαύρη στάμπα. Γιατί, πρωτάθλημα χωρίς ΑΕΚ είναι σαν φαγητό δίχως αλάτι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα