Γουακάσο: Tα πλεονεκτήματα και τα ερωτηματικά

Γουακάσο: Tα πλεονεκτήματα και τα ερωτηματικά

Θάνος Σαρρής
Γουακάσο: Tα πλεονεκτήματα και τα ερωτηματικά

bet365

Το gazzetta.gr άνοιξε κουβέντα στο κέντρο Τύπου του Parc de Princes με Ισπανούς για τον Μουμπάρακ Γουακάσο και εκείνοι μετέφεραν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Η ισπανική παρουσία στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ισπανία ήταν πολύ σημαντική. Δημοσιογράφοι από όλα τα μεγάλα μέσα ήταν εκεί για να δουν τον Ρονάλντο, τον Πέπε και άλλους ποδοσφαιριστές των γειτόνων τους. Η πληροφορία από Ιταλία πως ο Μουμπάρακ Γουακάσο έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει για τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίστηκε με ενδιαφέρον. Κάποιοι, είχε τύχει να τον δουν στα παιχνίδια με τις ομάδες των οποίων καλύπτουν το ρεπορτάζ. Άλλοι, ενημερώθηκαν από τρίτους. Στο τέλος κατέληξαν σε μερικά βασικά συμπεράσματα για τον Γκανέζο, τα οποία μοιράστηκαν με το gazzetta.gr.

Ταχύτητα και δύναμη vs τεχνικής

Όσον αφορά το αγωνιστικό στιλ, όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για την ταχύτητά του και τον τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους βασισμένος σε αυτή. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με καλή σωματοδομή και δύναμη, αλλά όχι τόσο καλή τεχνική. «Δημιουργεί ευκαιρίες και είναι πολύ συχνά παρών σε επικίνδυνες καταστάσεις, όμως υστερεί στο παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια και όταν πρέπει να συμμετέχει στην κατοχή υπομονετικών επιθέσεων», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Τρέχει ασταμάτητα, καταπίνει χιλιόμετρα και πιέζει χωρίς τη μπάλα, βοηθώντας πολύ στο πρέσινγκ ψηλά. Τα σωματικά του χαρίσματα και το ξεπέταγμά του ήταν αυτά που έπεισαν και τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να του δώσει την ευκαιρία στην Εσπανιόλ.

Εντός γηπέδου vs εκτός γηπέδου

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Λας Πάλμας κατάφερε να σωθεί, παρότι τραυματίστηκε σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν και έχασε πάνω από μήνα. Παίζοντας κυρίως στα άκρα. Ο Γουακάσο δέθηκε με τον κόσμο στην ομάδα των Κανάριων Νήσων και ήταν πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις του, χωρίς ποτέ να υπάρχουν παράπονα για τον επαγγελματισμό του στις προπονήσεις ή τους αγώνες. Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός που μας δόθηκε ήταν «παράξενος» και «με προβλήματα εκτός γηπέδου».

Ο Γουακάσο έχει βεβαρυμένο παρελθόν με... καθυστερήσεις σε προπονήσεις και επιστροφές, ενώ υπάρχουν φορές που δυσκολεύεται να ελέγξει το physical παιχνίδι του και το παρακάνει. Όταν με την Εσπανιόλ έβλεπε τους διαιτητές να τον σημαδεύουν, βγήκε και μίλησε ανοιχτά για ρατσιστική πράξη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν χαμό που... ακόμα θυμούνται στη χώρα! Είναι επίσης, σύμφωνα με τους Ισπανούς, απρόβλεπτος στις αντιδράσεις του και από το πουθενά κάποιες φορές μπορεί να προκύψει κάποιο εξωαγωνιστικό θέμα.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Ψάχνει την Ιθάκη του

Ο Γουακάσο έβγαλε τρομερό κίνητρο στη Λας Πάλμας και η ζωή στα Κανάρια Νησιά τον κέρδισε μεμιάς. Έχοντας περάσει τις δυσκολίες της προσαρμογής στη Ρωσία, συνάντησε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. Λυπήθηκε πάρα πολύ και ειλικρινά για το ότι η Λας Πάλμας δεν μπορούσε να τον κρατήσει, αφού πίστευε ότι ήταν μια ομάδα ιδανική για να ρίξει άγκυρα. Οι λόγοι ήταν οικονομικοί, αφού η οψιόν που είχε συμφωνηθεί με τον Ρούμπιν Καζάν, ήταν αδύνατο να καλυφθεί. Αυτό που εικάζουν εκείνοι που τον γνώρισαν, είναι ότι σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα και έρθει στην Ελλάδα, τότε θα έρθει με τον ίδιο σκοπό, με την Ευρώπη να αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα