Το «θαύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καμπ Νόου (pics & vids)

Το «θαύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καμπ Νόου (pics & vids)

bet365

Πέρασαν 17 χρόνια απ' το ανεπανάληπτο «ριφιφί» της Βαρκελώνης, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέτρεψαν κάθε προσδοκία και κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ επί της εμβρόντητης Μπάγερν Μονάχου!

Το μεγαλύτερο come-back; Η ιστορικότερη ανατροπή; Η απόδειξη ότι στο ποδόσφαιρο όλα ορίζονται από συμπτώσεις και τυχαίες στιγμές που αναδεικνύουν ήρωες και ορίζουν τραγικές φυσιογνωμίες; Όλα μαζί ή κάτι απ' αυτά, σε κάθε περίπτωση καθιστούν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη μια απ' τις πιο δυνατές στιγμές στην ιστορία του θεσμού!

Είναι πράγματα που συμβαίνουν κάθε κάμποσες δεκάδες χρόνια, όπως για παράδειγμα η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από μια ομάδα σαν τη Λέστερ. Είναι εκπλήξεις που σοκάρουν, αλλά συμβαίνουν σαφώς πιο συχνά. Αυτό που συνέβη στο Καμπ Νόου το βράδυ της 26ης Μαΐου 1999 ξεπερνά κάθε λογική. Μοιάζει με την απόλυτη συνομωσία, την εκπλήρωση του πόθου ενός απελπισμένου σε όλους τους θεούς να τον ακούσουν κι αυτοί τελικά να το κάνουν και να του χαρίζουν ό,τι ζητά.

Τι άλλο μπορεί να ήλπιζαν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ και όποιος ήθελε τους Άγγλους νικητές, όταν έβλεπε το ρολόι του κι έδειχνε πως μένουν μόλις μερικά λεπτά για να ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις του Κολίνα; Τι μπορεί να ζήτησαν απ' την τύχη τους; Το πολύ-πολύ ένα γκολ, για να ισοφαρίσουν αυτό του Μπάσλερ απ' το 6ο λεπτό, ώστε το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Όχι πως δεν τους είχε χαμογελάσει αρκετά η τύχη ως τότε βέβαια. Τα δοκάρια του Γιάνκερ και του Σολ θα μπορούσαν να είχαν μοιράσει κλάματα στην αγγλική εξέδρα από πολύ νωρίς. Τελικά το 1-0 παρέμεινε έως το 91ο λεπτό. Τότε συνέβη κάτι παραπάνω απ' όσα ήταν δυνατόν να ελπίζουν οι οπαδοί τους.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκτελεί κόρνερ. Ο Τέντι Σέριγχαμ τοποθετείται σωστά στην περιοχή, μάλλον κατά τύχη υποδέχεται το σουτ του Γκιγκς και βάζει το πόδι του στην πορεία της μπάλας. Μαζί βάζει και «φωτιά» στις εξέδρες. Οι Βαυαροί δεν το πιστεύουν, όμως αν τους ζήταγε κανείς να υπογράψουν και να τελειώσουν όλα εκεί, θα το έκαναν και με τα δυο χέρια.

Δεν περνάει ούτε ένα λεπτό και ο Μπέκαμ εκτελεί ξανά κόρνερ. O Σέριγχαμ πιάνει την κεφαλιά, ο Σόλσκιερ βρίσκει τη μπάλα. Το επόμενο καρέ δείχνει τους παίκτες της Γιουναίτεντ να πανηγυρίζουν την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών. Το μεθεπόμενο τον Σάμουελ Κουφούρ να κλαίει σαν μικρό παιδί από πίκρα. Είχε γραφτεί ιστορία.

Οι συνθέσεις:

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Νέβιλ, Γιόνσεν, Σταμ, Ίργουιν, Γκιγκς, Μπέκαμ, Μπατ, Μπλόμκβιστ (67'), Γιόρκ, Κόουλ (81') - Σέριγχαμ (67'), Σόλσκιερ (81')

Μπάγερν Μονάχου (Χίτσφελντ): Καν, Ματέους (80'), Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Έφενμπεργκ, Γέρεμις, Μπάσλερ (87'), Γιάνκερ, Τσίκλερ (71') - Σολ (71'), Φινκ (80'), Σαλιχάμιζιτς (87')

Θυμηθείτε τα γκολ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα