Όταν οι… τενεκέδες έγραψαν ιστορία

Όταν οι… τενεκέδες έγραψαν ιστορία

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τον Άρη σε νοκ άουτ παιχνίδια κυπέλλου, όμως η πρόκριση στις 30 Απριλίου 1980, σαν σήμερα, είναι για πολλούς λόγους η πιο ξεχωριστή…

Μιλάμε για την απόλυτη ασπρόμαυρη παράσταση. Η πρόκριση ήρθε στην παράταση, ο κόσμος του Δικεφάλου πλημμύρισε απ’ άκρη σε άκρη το «ουδέτερο» Καυτανζόγλειο, ενώ νωρίτερα είχε στεφθεί με επιτυχία η «επιχείρηση τενεκέδες». Μια από τις κορυφαίες οπαδικές στιγμές των ΠΑΟΚτσήδων, που περιγράφεται από το Gazzetta.gr με αφορμή τα 90 χρόνια του συλλόγου.

Η σειρά των προημιτελικών ξεκίνησε με νίκη του Άρη 1-0 στις 6/3/1980, αλλά ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο μήνες αργότερα, καθώς η κατάρρευση μεγάλου τμήματος της Θύρας 8 στέρησε από τον ΠΑΟΚ τη φυσική του έδρα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ρεβάνς ήταν να γίνει στην Κατερίνη, αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνει στο Καυτανζόγλειο προκειμένου να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός φιλάθλων.

Μια μέρα πριν από το παιχνίδι 3.000 ΠΑΟΚτσήδες υποδέχονται στο αεροδρόμιο τον Γκιούλα Λόραντ, που ερχόταν για δεύτερη (και τελευταία…) φορά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά την απομάκρυνση του Πολωνού Εγκον Πίχατσεκ.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε μπροστά σε 40.000 κόσμο (34.641 εισιτήρια) με τον Λόραντ να κάθεται στην άκρη του πάγκου, αλλά όλη τη δουλειά να την έχει κάνει ο Αρίσταρχος Φουντουκίδης. «Εγώ απλά μίλησα στα παιδιά πριν τον αγώνα και τους είπα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό φάνηκε στην παράταση όταν οι παίκτες μας επιστράτευσαν όλες τους τις δυνάμεις και πήραν την πρόκριση», είπε μετά το ματς ο Μαγυάρος προπονητής, που είδε στο 60ο λεπτό τον Σταύρο Σαράφη να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 110’ τον Βασίλη Βασιλάκο να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (46' Κερμανίδης),

Αρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Βένος, Φοιρός (72' Μιχαλίτσιος), Κούης, Ζήνδρος, Μπαλής, Ζελελίδης (65' Βάγγης), Όλε, Σεμερτζίδης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα