Η πρωτιά περνάει από το... απόρθητο Nick Galis Hall (vids & pics)

Φάνης Παναγιώτου
Η πρωτιά περνάει από το... απόρθητο Nick Galis Hall (vids & pics)
Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό σ’ ένα ματς όπου θα κρίνει την πρωτιά στη Basket League και το gazzetta.gr γράφει για το φοβερό εντός έδρας σερί των «κίτρινων»! Bonus: Παρουσίαση των αριθμών με infographics.

Ανέκαθεν η έδρα έπαιζε τον δικό της ρόλο. Σε όλα τα ματς, σε όλα τα σπορ. Είναι πάντα διαφορετικό για μία ομάδα να αγωνίζεται σ’ ένα γήπεδο άγνωστο και με τον κόσμο να την αποδοκιμάζει, όπως επίσης είναι διαφορετικά για μία ομάδα να παίζει μπροστά στο κοινό της και να παίρνει έξτρα ώθηση. Μόνο σπάνιο δεν είναι το φαινόμενο ομάδων που στο… σπίτι τους αυξάνουν κατά μεγάλο βαθμό τη δυναμική τους. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σ’ ένα φανατικό κοινό, που δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα και βοηθά τα μέγιστα την ομάδα του, όπως αυτό του Άρη.

Από… εποχές Γκάλη & Γιαννάκη το Nick Galis Hall ήταν τεράστιο «όπλο» για την ομάδα του Άρη κι εκεί είχαν… γονατίσει παραδοσιακές ομάδες του μπάσκετ. Φέτος οι «κίτρινοι» παρουσιάζουν ένα πολύ δυνατό σύνολο και το Nick Galis Hall θυμίζει εκείνες τις εποχές. Ξέρετε πότε έχασε για τελευταία φορά ο Άρης στο γήπεδο του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο; Στις 11 Οκτωβρίου του 2015! Στην πρεμιέρα της Basket League με 70-76 από τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε ο Δημήτρης Πρίφτης κ οι παίκτες του έχουν καταφέρει να υπερασπιστούν την έδρα τους σε 18 σερί αναμετρήσεις τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Eurocup.

Μάλιστα, ο Άρης έχει καταφέρει να πανηγυρίσει και στο μοναδικό ματς που έδωσε στο… σπίτι του και για τον Κύπελλο, όταν στις 7 Οκτωβρίου του 2015 υπέταξε την ΑΕΚ με 64-61!

Ποιο είναι το επόμενο εντός έδρας εμπόδιο για τον Άρη; Ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Πειραιά έρχεται από τη σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, αποτέλεσμα το οποίο συνδυάστηκε με την καλύτερη εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στη φετινή Euroleague και μπροστά της έχει το τελικό στη Μόσχα κόντρα στην Χίμκι (31/03). Πρώτα, όμως, ο Βασίλης Σπανούλης κι η παρέα του θα πρέπει να καταφέρουν να βάλουν ένα… τέλος στο φοβερό σερί που «τρέχει» εντός ο Άρης και το οποίο θα δείτε αναλυτικά στους πίνακες που ακολουθούν:

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Άρης - Ούνικς Καζάν 76-70
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λέει ο... σοφός λαός και στην προκειμένη περίπτωση η φράση αυτή ταιριάζει απόλυτα! Ο Άρης κατάφερε να κάνει το μεγάλο... μπαμ όταν επικράτησε στη Ρωσία της Ούνικς Καζάν με 73-74 και πολλοί είπαν πως στάθηκε τυχερός ή ότι απλά είχε μία καλή βραδιά. Στο ματς, όμως, του δεύτερου γύρου ο Άρης κατάφερε εκ νέου να ρίξει στο καναβάτσο τους πολύ πλούσιους Ρώσους και πανηγύρισε μπροστά στον κόσμο του! Πρωταγωνιστές οι Ουότερς (19π.), Χάγκινς (15π., 6ρ.), Κόεν (15π.) & ΜακΝιλ (15π., 6ρ., 4ασ.).

Άρης - Μπάνβιτ 72-53
Νίκη και πρώτη θέση! Μαγική βραδιά για τον Άρη, που μ' ένα επιμέρους 21-7 στην τελευταία περίοδο κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τους Τούρκους και παράλληλα να εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση ως πρώτος στη βαθμολογία! Κορυφαίοι για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν οι Ουάιτ (12π., 8ρ.), Χάγκινς (12π., 9ρ.), Κόεν (10π., 7ρ.), ΜακΝιλ (20π., με 4/5τρ., 6ρ.).

Άρης - Άλμπα Βερολίνου 73-63
Στη δεύτερη φάση του Eurocup ο Άρης βρήκε μπροστά του ομάδες μ' εμπειρία από τη Euroleague, ωστόσο μέσα στο Nick Galis Hall εκείνος ήταν το αφεντικό. Στο ματς με την Άλμπα το απέδειξε ξανά και με φοβερή άμυνα, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της γερμανικής ομάδας. Όσο για την επίθεση; Εκεί ανέλαβαν δράση ο ΜακΝιλ (25π., 5ρ., 3κ.) κι ο Σίμτσακ (18π., 4ρ.), με τον τελευταίο να είναι ο παίκτης-κλειδί για το θετικό αποτέλεσμα!

Άρης - ΕΑ7 Μιλάνο 83-68
ΟΚ, το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και πάλι, όμως, η συγκεκριμένη νίκη είναι η μεγαλύτερη βάσει... ονομάτων της σύγχρονης εποχής. Η ΕΑ7 Μιλάνο είναι ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει πολλά λεφτά, διεκδικούσε τη συμμετοχή της ακόμα και στο Final 4 της Euroleague, ωστόσο ούτε εκείνη κατάφερε να κάνει πολλά μέσα στο Nick Galis Hall. Ο Άρης έφτασε στη νίκη, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του ήταν εκπληκτική, παρά τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Eurocup, με τους Χάγκινς (15π., 8ρ.), Ουάιτ (12π., 5ρ.), Ουότερς (12π., 5ασ.) και ΜακΝιλ (12π., 5ρ.) να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στους Ιταλούς, ενώ πολλές λύσεις έδωσε κι ο Σπύρος Μούρος με 11 πόντους και 2/3 τρίποντα.

Άρης - ΠΑΟΚ 84-72
Η Θεσσαλονίκη φέτος -τουλάχιστον για την ώρα- ανήκει στον Άρη, ο οποίος μετράει 2/2 νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στο ματς που έλαβε χώρα στο Nick Galis Hall ο Δημήτρης Πρίφτης είδε την ομάδα του να πιάνει πολύ καλή απόδοση και μ' ένα συγκλονιστικό Οκάρο Ουάιτ έφτασε στη νίκη. Ο Αμερικανός φόργουορντ μέτρησε 27 πόντους με 3/4 τρίποντα και 11 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 6 επιθετικά. Από κοντά κι ο ΜακΝιλ που σημείωσε 18 πόντους με 4/6 τρίποντα κι είχε ακόμα 4 αμυντικά ριμπάουντ & 3 ασίστ στο ενεργητικό του.

Άρης - ΑΕΚ 77-76
Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ σ' ένα ματς... τρίτης θέσης. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό εντός παρκέ, είχε φοβερή ένταση κι εν τέλει κρίθηκε στον πόντο, με τους «κίτρινους» να φτάνουν στο θετικό αποτέλεσμα και παράλληλα να πανηγυρίζουν για τον γεγονός ότι πλέον είχαν στο... χέρι τους την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League, που συνεπάγεται πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Σε πρωταγωνιστή εξελίχθηκε ο Μιχάλης Πελεκάνος (15π.), ενώ πολύ καλή δουλειά έκαναν κι οι Χάγκινς (12π.), Κόεν (12π., 7ρ.), όπως κι ο Ουότερς (11π., 3ρ., 3ασ.).

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Δείτε στο infographic που ακολουθεί τους φετινούς μέσους όρους του Άρη και του Ολυμπιακού στη Basket League, όπως και τους κορυφαίους παίκτες στις βασικές στατιστικές κατηγορίες.

*Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Α1 είναι ο Ματ Λοτζέσκι με 15.1 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο ο φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά βρίσκεται στα… πιτς. Επίσης ο Χακίμ Ουόρικ έχει 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αλλά σε μόλις 2 ματς, επομένως στο infographic μπήκε ο Χάντερ, με σαφώς μεγαλύτερο δείγμα γραφής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα