Έτσι έλαμψε ο Φάμπρεγας στο «Έμιρεϊτς»

Έτσι έλαμψε ο Φάμπρεγας στο «Έμιρεϊτς»

Κώστας Ζάλιαρης
Έτσι έλαμψε ο Φάμπρεγας στο «Έμιρεϊτς»

bet365

Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο Σεσκ Φάμπρεγας στο ντέρμπι του Λονδίνου απέναντι στην πρώην ομάδα του και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που έκαναν τον Ισπανό, MVP της αναμέτρησης.

Ίσως τελικά το ξέσπασμα λίγες μέρες προτού αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, με το γκολ που πέτυχε στο 3-3 με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», να μην ήταν τυχαίο.

Ίσως να ήταν αυτό που περίμενε ο ίδιος για να πάρει τα πάνω του, σαν μια... ένεση ηθικού ώστε να συνεχίσει σε ανοδική τροχιά και ν' αφήσει πίσω το κάκιστο πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής περιόδου που πέρα από τη συνολική εικόνα της Τσέλσι, ο Σεσκ Φάμπρεγας έμοιαζε να βρίσκεται... στα χαμένα.

Άκουσε πολλά, κατηγορήθηκε για ... ρουφιανιά και για επιτηδευμένη κακή απόδοση στο χορτάρι προκειμένου να «φάει» τον Ζοσέ Μουρίνιο, άκουσε μέχρι και από πρώην άνδρα ασφαλείας του «Στάμφορντ Μπριτζ» να τον αποκαλεί «φίδι», είδε τ' όνομά του γραμμένο σε πανό οργής από τους οπαδούς στο πρώτο ματς στη μετά – Μουρίνιο εποχή της ομάδας, όμως τα πάλεψε όλα αυτά.

Αντιστάθηκε, πείσμωσε, ξέσπασε και το απόγευμα της Κυριακής, ακόμα κι αν είχε απέναντί του την πρώην ομάδα του, ακόμα κι αν όλο το «Έμιρεϊτς» γιούχαρε εκκωφαντικά σε κάθε επαφή του με τη μπάλα, ο Σεσκ Φάμπρεγας ήταν... χάρμα οφθαλμών.

Παίζοντας μπροστά από τους Τζον Όμπι Μίκελ και Νεμάνια Μάτιτς, δίνοντας τον ρυθμό στο παιχνίδι της Τσέλσι, ελέγχοντας απόλυτα το χώρο του κέντρου και φανερώνοντας τον... περσινό, καλό Σεσκ Φάμπρεγας που είχε λείψει πολύ από τους «μπλε», αναδείχθηκε MVP του μεγάλου ντέρμπι απολύτως δικαιολογημένα.

Μετρήστε μαζί μας... Ο διεθνής χαφ ήταν κορυφαίος στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις με 70/83 που επιχείρησε, κέρδισε 6 μαρκαρίσματα, κέρδισε 4 ντρίμπλες σε προσωπικές μονομαχίες κι ας δημιούργησε μόλις 1 τελική φάση για την ομάδα του.

Επιπλέον, πέρασε τις περισσότερες μπαλιές στα καρά της Άρσεναλ με 25/36 έτρεξε για να κερδίσει 12 χαμένες μπαλιές ή να τις διεκδικήσει από αντιπάλους του και κέρδισε 5 φάουλ.

Το συνεχές τρέξιμό του και η εικόνα που έβγαζε, τον έκανε να φαίνεται... παντού μέσα στο γήπεδο και πάνω απ' όλα, να δείχνει ακούραστος, κάτι που φυσικά δεν είχαμε δει ούτε μια φορά στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Από την έναρξη του 2016, ο Φάμπρεγας είναι οι κορυφαίος σε επιτυχημένες μεταβιβάσεις έχοντας 299 πλέον στ' όνομά του, με δεύτερο τον συμπαίκτη του, Τζον Όμπι Μίκελ (272) και τρίτο τον Ιμπραΐμ Αφελάι της Στόουκ με 255.

Είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά τα στοιχεία που μεταφέρει το επίσημο όργανο μέτρησης στατιστικών της Barclays Premier League για τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και πόσες φορές προσπαθεί να βρει κάποιον συμπαίκτη του και τα καταφέρνει ο Ισπανός κατά έναν Μέσο Όρο, μέσα σ' ένα 90λεπτο, αφήνοντας πίσω παίκτες όπως οι Εζίλ και Τουρέ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα