Από την... Ρεάλ υποψήφιος για τον Παναθηναϊκό (vids)

Από την... Ρεάλ υποψήφιος για τον Παναθηναϊκό (vids)

Νίκος Ρόλλας
Από την... Ρεάλ υποψήφιος για τον Παναθηναϊκό (vids)

bet365

Ουγγαρία, Γερμανία, Ρεάλ Μαδρίτης και επιστροφή στην Bundesliga. To gazzetta.gr παρουσιάζει η διαδρομή του Άνταμ Σαλάι που φέρεται να εξετάζει ο Παναθηναϊκός.

Η μεταγραφική περίοδος ανοίγει και επίσημα την Παρασκευή και όπως είναι αναμενόμενο τα σενάρια σχετικά με τις... αναζητήσεις των ομάδων, φουντώνουν όσο περνάνε οι μέρες. Ένα από αυτά παρουσίαζε τον Παναθηναϊκό μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του Άνταμ Σαλάι από την Χόφενχαϊμ, η οποία δεν φαίνεται να τον υπολογίζει για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν.

Ο 28χρονος επιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα στην Χόβεντ, ενώ σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στην Ουίπεστ. Εκεί τον ανακάλυψε η Στουτγάρδη και τον πήρε στην Γερμανία, όπου εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα της, αγωνιζόμενος στην Ragionalliga που εκείνη την περίοδο ήταν η 4η κατηγορία. Με 5 γκολ σε 33 συμμετοχές και λόγω της σωματοδομής του, που φτάνει το 1.93, η Ρεάλ Μαδρίτης ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωσή του.

Τόσο σοβαρά, που σύμφωνα με το «swr.de», τον Αύγουστο του 2007 αποφάσισε να δώσει 500.000 στην Γερμανική ομάδα, προκειμένου να ενσωματωθεί στις ρεζέρβες της. Ατύχησε όμως, καθώς τις σεζόν 2007-08 και 2008-09 που ήταν εκεί, η Castilla έχοντας υποβιβαστεί στην 3η κατηγορία το καλοκαίρι που μετακόμισε στην Ισπανία, έμενε στα... ρηχά. Παρόλα αυτά όμως, το 2009 κατάφερε σε 37 παιχνίδια να βάλει 16 γκολ, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2010 να επιστρέψει στην Γερμανία, αυτή τη φορά ως δανεικός στην Μάιντζ.

Αν και στο πρώτο εξάμηνο που αγωνίστηκε εκεί πέτυχε μόλις 1 γκολ, στη νίκη με 1-0 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι «O-Fives» αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτησή του, δίνοντας περίπου 600.000 στους «Μερένχες». Πάνω όμως που άρχισε να βρίσκει τα... πατήματα του, έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ μέχρι τον Ιανουάριο, ήρθε ένας σοβαρός τραυματισμός που τον έθεσε νοκ άουτ για ένα χρόνο! Από εκείνο το παιχνίδι με την Καϊζερσλάουτερν έπαιξε ξανά στις 22 Ιανουαρίου του 2012 στην εντός έδρας ήττα από την Λεβερκούζεν.


Η Μάιντζ όμως πίστευε πολύ σε αυτόν για αυτό και το καλοκαίρι προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου για ακόμη τρία χρόνια. Κάτι για το οποίο δικαιώθηκε, καθώς η σεζόν 2012-13 ήταν η πιο παραγωγική στην καριέρα του στην Bundesliga, καθώς σε 29 ματς, βρήκε δίχτυα 13 φορές, ενώ έδωσε και 3 ασίστ. Με τις επιδόσεις του αυτές έγινε ο παραγωγικός Ούγγρος ποδοσφαιριστής στην Γερμανία, ξεπερνώντας τον Λάγιος Ντέταρι με την Άιντραχτ και τον Βασίλε Μιριούτα με την Κότμπους που είχαν από 11 τέρματα.

Έτσι, η Σάλκε αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτησή του και να τον κάνει δικό της για 4 χρόνια έναντι 7 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2013 πέτυχε δύο γκολ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με 40 συμμετοχές και 9 γκολ δεν κατάφερε να πείσει, αλλά ένα χρόνο αργότερα δόθηκε στην Χόφενχαιμ με 6 εκατομμύρια ευρώ! Εκεί σε ενάμιση χρόνο είχε 5 τέρματα σε 32 συμμετοχές, με αποτέλεσμα ο Χουμπ Στέφενς να μην τον υπολογίζει και να μπει στην tranferlist της ομάδας ενόψει Ιανουαρίου.

Με την Εθνική Ουγγαρίας τώρα, μετράει 29 συμμετοχές και 8 γκολ, έχοντας κάνει ντεμπούτο στις 11 Φεβρουαρίου του 2009 υπό τις οδηγίες του Έρβιν Κούμαν. Για αυτό όμως που όλοι τον θυμούνται στην πατρίδα του, είναι οι καυστικές τοποθετήσεις του μετά την ντροπιαστική ήττα με 8-1 από την Ολλανδία τον Νοέμβριο του 2013.

Ο 26χρονος τότε επιθετικός τόνισε πως η απουσία της Ουγγαρίας από τις μεγάλες διοργανώσεις, οφείλεται στην έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Τα όσα είπε προκάλεσαν έντονους τριγμούς και αντιδράσεις, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου και αφού δεν ήταν στις κλήσεις για το παιχνίδι με την Β.Ιρλανδία, έθεσε τον εαυτό του εκτός Εθνικής όσο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ήταν ο Άνταμ Πίντερ. Η απόφασή του αυτή όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς η πρόσληψη του Παλ Ντάρνταϊ ως μάνατζερ της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα