Η... μισή σεζόν του Μουρίνιο με δικά του λόγια (vids)

Η... μισή σεζόν του Μουρίνιο με δικά του λόγια (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Η... μισή σεζόν του Μουρίνιο με δικά του λόγια (vids)

bet365

Η φετινή, μισή σεζόν του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι ήταν ταραχώδης όσο ποτέ άλλοτε. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε δικά του λόγια και παρουσιάζει τις αντιδράσεις του Πορτογάλου.
Για δεύτερη φορά στην προπονητική του καριέρα και ίσως οριστικά πλέον, ο «special one» βρίσκεται εκτός «Στάμφορντ Μπριτζ», αποχωρώντας αξιοπρεπώς μεν όσον αφορά τον ίδιο, έχοντας όμως χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη και την υπακοή των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι τον έφτασαν σε σημείο να τους καταλογίσει βαρύτατες ευθύνες για την κάκιστη κατάσταση της ομάδας.
Η φετινή, μισή σεζόν κατά την οποία βρέθηκε στον πάγκο των Πρωταθλητών Αγγλίας (μοιάζει τόσο μακρινό αλλά ήταν μόλις τον περασμένο Μάιο), στιγματίστηκε από πολλά περιστατικά με τον Μουρίνιο πρωταγωνιστή, αλλά και από πολλές ατάκες - φωτιά προς... πάσα κατεύθυνση.
Θυμηθείτε τις στο gazzetta.gr...
2 Αυγούστου:
Μετά τον τελικό του Community Shield και την αδιαφορία που έδειξε ο Βενγκέρ για να του δώσει το χέρι: «Εγώ έκανα ό,τι επέβαλε η ιδιότητά μου και το μέγεθος του συλλόγου μου. Περίμενα τους νικητές για να τους συγχαρώ. Εκεί που στεκόμουν δεν υπήρχε περίπτωση να μη με δει και να προχωρήσει. Μη ρωτάτε εμένα αν έπρεπε εγώ να του δώσω το χέρι...».

8 Αυγούστου:
Μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τον καυγά με την Καρνέιρο: «Οφείλεις ν΄αντιλαμβάνεσαι το παιχνίδι και τις ανάγκες του είτε είσαι γιατρός, είτε είσαι ο φροντιστής, είτε είσαι ο υπεύθυνος για το ρουχισμό, είτε είσαι γραμματέας... Οι γιατροί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για τον Αζάρ όμως εγώ κατάλαβα ότι δεν χρειαζόταν».

19 Σεπτέμβρη:
Μετά το 2-0 επί της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου: «Έχω παίξει περίπου 18 φορές με την Άρσεναλ και θυμάμαι μονάχα μία που να μην είχαν παράπονα μετά το παιχνίδι. Εκείνη τη φορά, είχαμε χάσει εμείς, είχαμε χάσει το Κύπελλο κι εκείνοι χαίρονταν. Όπως εγώ διαχειρίζομαι τις ήττες, έτσι πρέπει να κάνουν και οι αντίπαλοι και δη η Άρσεναλ».
25 Σεπτέμβρη:
Μετά από παιχνίδι με τη Νιούκαστλ και την ισοπαλία με σκορ 2-2: «Νομίζω ότι ήταν κλάσσική αντίδραση ομάδας που δεν κατακτά ποτέ κανέναν τίτλο αυτό που έκανε η Νιούκαστλ. Σε κάποια ματς επιλέγει να σκιστεί για να πάρει τη νίκη και σε κάποια άλλα δεν νοιάζει...».

28 Σεπτεμβρίου:
Πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Αυτή τη στιγμή έχουμε θέμα νοοτροπίας από ορισμένους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν δύο ειδών Πρωταθλητές. Αυτοί που κατακτούν απλά κάτι και αυτοί που κατακτούν... 20 τίτλους. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο θέμα νοοτροπίας αυτή την περίοδο».
3 Οκτωβρίου:
Το ξέσπασμα... εφτά λεπτών μετά την εντός έδρας ήττα (3-1) από τη Σαουθάμπτον που του απέφερε και πρόστιμο από την FA: «Αν θέλει η ομάδα να με διώξει, ας με διώξει. Εγώ δεν φεύγω από εδώ και αναλαμβάνω πάντοτε τις ευθύνες μου. Στο 1-1, δεν μας δίνεται πεντακάθαρο πέναλτι και οι διαιτητές γενικότερα φοβούνται να μας δώσουν σφυρίγματα».

31 Οκτωβρίου:
Μετά την ήττα (3-1) από τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: «Δεν έχω τίποτα να πω... Συγγνώμη, δεν έχω τίποτα να πω... Δεν έχω τίποτα να πω».

5 Δεκεμβρίου:
Μετά την ήττα - σοκ από τη Μπόρνμουθ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: «Στόχος πλέον η πρώτη εξάδα... Πάντως δεν πρόκειται να δώσουμε μάχη για την παραμονή μας, δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».
14 Δεκεμβρίου:
Μετά την ήττα (2-1) από τη Λέστερ, στο τελευταίο του flash interview, όταν και εξαπέλυσε βολές κατά πάντων: «Νιώθω ότι οι παίκτες μου δεν κάνουν αυτά που τους λέω, ενώ όλα δουλεύουν καλά στις προπονήσεις. Αισθάνομαι ότι προδίδουν τη δουλειά μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αναμφίβολα έχει χαθεί η πρώτη τετράδα».

16 Δεκεμβρίου:
Θίγει θέμα του life-style των παικτών του: «Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μου πρέπει ν' αναθεωρήσουν όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στην Τσέλσι και την ζωή που κάνουν και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το επάγγελμά τους. Αν ήξεραν πόσα εκατομμύρια παιδιά ονειρεύονται να γίνουν ποδοσφαιριστές και να τους μοιάσουν... Θα έπρεπε κάθε λεπτό στο γήπεδο να τιμούν το άθλημα και τη φανέλ τους».
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα