Tι έχει κάνει ο Μπερμπάτοφ κόντρα σε Εσιέν-Καμπιάσο!

Κώστας Ζάλιαρης
Tι έχει κάνει ο Μπερμπάτοφ κόντρα σε Εσιέν-Καμπιάσο!

bet365

Το gazzetta.gr έψαξε, βρήκε και παρουσιάζει τα παιχνίδια στα οποία οι τρεις μεγάλοι αστέρες της φετινής Σούπερ Λιγκ έχουν βρεθεί αντιμετωποι στο παρελθόν και θα το κάνουν ξανά φέτος σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Τα ... τείχη πέφτουν στην Τούμπα με την άφιξη του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του «δικεφάλου του βορρά», ενώ στη χώρα μας συνεχίζουν επίσης την καριέρα τους και οι Μίκαελ Εσιέν και Εστεμπάν Καμπιάσο στους «αιώνιους» αντιπάλους, κάνοντας λαμπερό το νέο πρωτάθλημα.

Οι τρεις ποδοσφαιρικοί αστέρες έχουν κοντραριστεί και στο παρελθόν στις σπουδαίες ομάδες από τις οποίες έχουν περάσει, με το δίδυμο Μπερμπάτοφ – Εσιέν να έχει πολλές εμπειρίες και αναμνήσεις από τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει...

5/11/2006: Τότεναμ – Τσέλσι 2-1

Η πρώτη φορά που ο Γκανέζος και ο Βούλγαρος τέθηκαν αντιμέτωποι επί αγγλικού εδάφους, στη θητεία του Μπερμπάτοφ στην Τότεναμ προτού πάρει τη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008. Η Τότεναμ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επί των «μπλε» έπειτα από το 1990.

11/3/2007: Τσέλσι – Τότεναμ 3-3

Βρήκαν δίχτυα και οι δύο νυν αστέρες των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό σκορ, μόνο που ο Εσιέν σκόραρε... στην εστία της Τσέλσι άθελά του. Ήταν ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και στη ρεβάνς με το 1-0 οι «μπλε» πέρασαν στην επόμενη φάση.

24/2/2008: Τότεναμ – Τσέλσι 2-1

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ παίρνει νίκη και τρόπαιο εις βάρος του Μάικλ Εσιέν, αφού η Τότεναμ επικράτησε 2-1 της Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ. Ο άσος του ΠΑΟΚ, σκόραρε από την άσπρη βούλα.

20/3/2008: Τότεναμ – Τσέλσι 4-4

Ένα παιχνίδι που... φούντωσε την κόντρα των δύο αστέρων, καθώς και οι δύο βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα προσπαθώντας να βοηθήσουν τις ομάδες τους στην προσπάθεια κατάκτησης και των τριών βαθμών, όμως βολεύθηκαν με τον έναν...

9/8/2009: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (4-1 πέναλτι)

Η... απάντηση του Μίκαελ Εσιέν στα τρόπαια απέναντι στον Βούλγαρο μετά το Λιγκ Καπ που είχε πάρει ο Μπερμπάτοφ το 2008. Ο Γκανέζος νυν χαφ του Παναθηναϊκού και πρώην των «μπλε» πανηγύρισε το Community Shield με το τελικό 4-1 στα πέναλτι έπειτα από 2-2 του κανονικού αγώνα με το γκολ του Ρούνεϊ στις καθυστερήσεις.

8/8/2010: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3

Νέο τρόπαιο για τον Μπερμπάτοφ, αυτή τη φορά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα με γκολ – ποίημα στο φινάλε για να κάνει ακόμα πιο γλυκιά την κατάκτηση του Community Shield. Ο 34χρονος επιθετικός βοήθησε στο επιτυχημένο ξεκίνημα των «κόκκινων διαβόλων» τη σεζόν 2010-2011.

1/3/2011: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Νίκη με ανατροπή για την Τσέλσι του Μίκαελ Εσιέν, διατήρησαν οι Λονδρέζοι τις ελπίδες τους στο κυνήγι του τίτλου εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Βασικός και αναντικατάστατος ο «πράσινος», πλέον, μέσος, στο 70ο λεπτό στη θέση του Τσιτσαρίτο πέρασε στο ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Μπερμπάτοφ.

6/4/2011: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Όπως και στο παιχνίδι που διαβάσατε ακριβώς από πάνω, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πέρασε στο ματς και πάλι στη θέση του Χαβιέ Ερνάντες στο 78ο λεπτό, όμως, ο Μάικλ Εσιέν δεν κατάφερε να βοηθήσει την Τσέλσι που ηττήθηκε 1-0 στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση με το 2-1 της ρεβάνς δίχως να χρειαστεί τη βοήθεια του νυν επιθετικού του ΠΑΟΚ.

8/52011: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 2-1

Έπειτα από αυτή τη νίκη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειαζόταν πλέον έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο (19ο στην ιστορία της). Ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν και στο οποίο στόχευε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος άφησε τον Μπερμπάτοφ στον πάγκο. Έπαιξε κανονικά σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Εσιέν.

5/2/2012 Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μένει στον πάγκο στα ... τελευταία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι δεν μπορεί να πιστέψει τις αποφάσεις του Χάουαρντ Γουεμπ που έχει δώσει δύο απίστευτα αυστηρά πέναλτι υπέρ των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι γυρίζουν στο σκορ από 3-0 και το κάνουν 3-3!

Πρόκριση εις βάρος του Καμπιάσο

Η μοναδική συνάντηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με τον Εστεμπάν Καμπιάσο ήταν την αγωνιστική περίοδο 2008-2009, στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ζευγάρι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ίντερ. Το πρώτο παιχνίδι (με βασικούς και τους δύο) στο Μιλάνο ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 0-0 παρά την κυριαρχία των «κόκκινων διαβόλων», όμως, στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ», τα γκολ των Βίντιτς και Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσαν στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και πάλι, Μπερμπάτοφ και Καμπιάσο έπαιξαν σε ολόκληρο τον επαναληπτικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα