Η μεταγραφική περίοδος σε αριθμούς

Νίκος Ρόλλας
Η μεταγραφική περίοδος σε αριθμούς

bet365

Το Gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της μεταγραφική περιόδου, καταγράφοντας τους πιο χαρακτηριστικούς αριθμούς...

26,9 εκατομμύρια ξόδεψαν συνολικά οι ομάδες για μεταγραφές. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται τα συμβόλαια των παικτών, αλλά μόνο τα χρήματα που δόθηκαν σε συλλόγους.

273 παίκτες ήρθαν σε ομάδα της SuperLeague, με κάθε ομάδα να ξοδεύει κατά μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

8 εκατομμύρια συγκέντρωσαν οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος από τις πωλήσεις παικτών. Ποσό που κρίνεται φυσικά πολύ μικρό, όταν πέρυσι το καλοκαίρι το αντίστοιχο ήταν 32,6 εκατομμύρια.

91 λιγότερες μεταγραφές έγιναν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή μεταγραφική περίοδο. Το καλοκαίρι του 2014 είχαμε 364 αφίξεις, ενώ φέτος ο συγκεκριμένος αριθμός έπεσε στις 273.

6 εκατομμύρια ευρώ κόστισε η μεταγραφή του Ιντέγιε Μπράουν στον Ολυμπιακό από την Γουέστ Μπρομ, η οποία είναι η ακριβότερη που έγινε στην SuperLeague.

1,7 κόστισε η μεταγραφή του Τζερόνιμο Μπαράλες στην Σίπασπορ της Τουρκίας και είναι η ακριβότερη πώληση που έγινε εφέτος.

2 εκατομμύρια περισσότερα ξόδεψαν φέτος οι ομάδες για την ενίσχυσή τους. Πέρυσι το ποσό που είχε φύγει από τα ταμεία για αγορές παικτών ήταν 24,8 εκατομμύρια, ενώ τώρα ανέβηκε στα 26,9.

3 εκατομμύρια ευρώ έβγαλε ο ΠΑΟΚ από πωλήσεις παικτών και είναι η ομάδα με τα περισσότερα κέρδη στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς Λούκας και Νομπόα έφεραν στα ταμεία της ΠΑΕ από 1,5 εκατομμύρια ο κάθε ένας για να πάνε στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και στην Ρόστοφ αντίστοιχα.

2 εκατομμύρια θα παίρνει ετησίως ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της SuperLeague, βάσει συμβολαίου.

19,6 εκατομμύρια ξόδεψε ο Ολυμπιακός για μεταγραφές και φυσικά βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

11 από τις 16 ομάδες της SuperLeague, ενισχύθηκαν αποκτώντας μόνο παίκτες που δεν δεσμεύονταν με συμβόλαιο: Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Πλατανιάς, Καλλονή, Πανθρακικός, Πανιώνιος, Βέροια, Λεβαδειακός και Ηρακλής.

7,5 εκατομμύρια είναι η αξία του Φελίπε Πάρντο που απέκτησε ο Ολυμπιακός στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο που είναι πρώτος σε σχέση με τις υπόλοιπες εφετινές μεταγραφές.

φορά μετά από 3 χρόνια ο Ολυμπιακός μπαίνει... μέσα σε μεταγραφική περίοδο (καθαρός συσχετισμός πωλήσεις παικτών-αγορά παικτών). Την σεζόν 2012-13 είχε 3,1 εκατομμύρια κέρδη, την σεζόν 2013-14 είχε 23,5, ενώ πέρυσι 1. Αντιστοίχως ο Παναθηναϊκός μετά από δύο καλοκαίρια που το ταμείο ήταν συν, εφέτος είναι μείον 1,55 εκατομμύρια.

2 ομάδες, από αυτές που βρίσκονται σταθερά στην SuperLeague τα τελευταία 5 χρόνια, είναι κερδισμένες στην μεταγραφική περίοδο. Ο Πανιώνιος και η Ξάνθη.

* Όλα τα στοιχεία είναι από το site transfermarkt.de

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα