Αυτή η Εθνική… έχει ταλέντο! (pics)

Αυτή η Εθνική… έχει ταλέντο! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Αυτή η Εθνική… έχει ταλέντο! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την Εθνική Εφήβων, που είναι… γεμάτη ταλέντο κι ετοιμάζεται για κάτι πολύ καλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κρήτης.

Το μπάσκετ είναι στο DNA μας. Κατά κοινή ομολογία είμαστε από τις χώρες που παραδοσιακά βγάζουν μεγάλα ταλέντα. Και για να μην σας πάμε πολύ παλιά, αρκεί να σκεφτείτε την τελευταία… φουρνιά στα γκαρντ, που είχε να κάνει με τους Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Σπανούλη και Ζήση.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί. Είπαμε. Η χώρα μας είναι γεμάτη ταλέντα.

Γι’ αυτό και σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε και κάποιο μετάλλιο. Είτε είναι Παίδες, είτε Έφηβοι, είναι Νέοι, είτε η Εθνική Ανδρών. Ελλάδα έχεις ταλέντο (διαβάστε ΕΔΩ)!

Μία ακόμα φουρνιά με πολύ ταλέντο είναι η φετινή Εθνική Εφήβων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα λάβει χώρα στην Κρήτη από τις 27 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου και που θα συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα!

Πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους Έφηβους...

Θωμάς Κώττας 2.06μ. σέντερ, (27.04.1996)

Ο σέντερ του ΠΑΟΚ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1996 στο Αμύνταιο. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε στον ΑΠΣ Αίαντα Αμυνταίου, πριν μετακομίσει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2011. Φέτος είχε ρόλο στον “Δικέφαλο”, καθώς μέτρησε 0.9 πόντους και 0.9 ριμπάουντ σε 10 συμμετοχής στην κανονική διάρκεια της Basket League, ενώ στα playoffs είχε 0.6 πόντους και 0.4 ριμπάουντ σε 5 ματς.

Μιχάλης Λούντζης 1.95μ. γκαρντ (04.08.1998)

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στη Ζάκυνθο. Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στη Γ’ Εθνική με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και το όνομα του άρχισε να ακούγεται έντονα ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας. Ο Παναθηναϊκός τον έκανε δικό του το καλοκαίρι του 2014 και το ντεμπούτο του έγινε τον Γενάρη στο ματς με τον Πανελευσινιακό. Ο Λούντζης έγινε ο νεαρότερος παίκτης που παίρνει συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ πήρε ευκαιρίες και στην Ευρωλίγκα, καθώς χρησιμοποιήθηκε στις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα playoffs!

Κώστας Μήτογλου 2.10μ. φόργουορντ/σέντερ (11.06.1996)

Ο Άρης επενδύει στα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ κι έτσι έκανε όταν απέκτησε τον Κώστα Μήτογλου. Εκείνος, όμως, έμεινε μόλις μία σεζόν στους “κίτρινους”, αφού εν συνεχεία μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ. Έκανε πολύ καλή σεζόν στο Wake Forest και τελείωσε τη σεζόν ως τρίτος σκόρερ της ομάδας του (9.7π.) και τρίτος στα ριμπάουντ (4.6ρ.), ενώ διαθέτει πολύ καλό σουτ, καθώς είχε 38.5% στα τρίποντα! Θέλει ακόμα δουλειά κι ο ίδιος θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του -μαζί με το μπάσκετ- στις ΗΠΑ, αν και το όνομα του ακούστηκε για αρκετές ελληνικές ομάδες.

Βασίλης Μουράτος 1.92μ. γκαρντ (24.11.1997)

Πέρυσι το καλοκαίρι ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Έκανε πραγματικότητα το όνειρο όλων των παιδιών της ηλικίας του. Ένα χρόνο μετά ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων! Ο Βασίλης Μουράτος έχει όλο το μέλλον μπροστά του και στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν. Στη Basket League μέτρησε 3 συμμετοχής με μέσο όρο 0.67 πόντους, 0.33 ριμπάουντ και 0.33 ασίστ.

Σωτήρης Μπιλλής 1.92μ. φόργουορντ (14.11.1996)

Ένα παιδί βγαλμένο από τα… σπλάχνα του Πανιωνίου. Έχει παίξει σε όλα τα τμήματα υποδομής της ομάδας της Νέας Σμύρνης και μάλιστα έχει κατακτήσει τόσο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Φέτος, με την άσχημη κατάσταση που επικράτησε στον Ιστορικό, βρήκε την ευκαιρία να πάρει συμμετοχές στη Basket League και σε 14 ματς μέτρησε 2.07 πόντους, 1.07 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ κατά μέσο όρο.

Τάιλερ Ντόρσεϊ 1.92μ. γκαρντ (14.02.1996)

Η περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι… ξεχωριστή κι ο παίκτης έχει τη δική του ιστορία. Διαβάστε αναλυτικά για τον Ντόρσεϊ στο αφιέρωμα του gazzetta.gr.

Κώστας Οικονομόπουλος 1.92μ. γκαρντ (23.09.1996)

Ακόμα ένας νεαρός που βρήκε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής στη φετινή Basket League, λόγω των άσχημων συνθηκών που επικράτησαν στον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα, μέτρησε 2 πόντους, 0.83 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 6 συμμετοχές. Στο παρελθόν, ο Κώστας Οικονομόπουλος έχει φορέσει τη φανέλα του Μίλωνα.

Γιώργος Παπαγιάννης 2.17μ. σέντερ (03.07.1997)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τον έβαλε στο παρκέ στις 5 Ιανουαρίου 2012 και έπαιξε στη Basket League σε ηλικία μόλις 14 ετών! Έχει εμπειρία από τις ΗΠΑ (High School) ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει εκεί, αφού αρκετά κολέγια ενδιαφέρονται για την περίπτωση του. Βέβαια, ανήκει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε κίνηση ματ και τον απέκτησε πέρυσι το καλοκαίρι! Φέτος μέτρησε 7 συμμετοχές στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (3.43π., 4.43ρ.) και 4 στα playoffs (4.5π., 2ρ.) με τους “πράσινους” να του δίνουν ευκαιρίες.

Διονύσης Σκουλίδας 2.01μ. φόργουορντ (29.07.1997)

Το Περιστέρι έχει βγάλει μεγάλους παίκτες κι ο Διονύσης Σκουλίδας είναι γέννημα θρέμμα παιδί των δυτικών προαστίων. Ο νεαρός φόργουορντ γεννήθηκε στο Μαρούσι αλλά τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ΑΕΚ Περιστερίου, πριν τον αποκτήσει ο Γυμναστικό Σύλλογος, με τον οποίο φέτος έπαιξε στη Β’ Εθνική.

Δημήτρης Σταμάτης 1.92μ. γκαρντ (12.01.1996)

Μεγάλο ταλέντο. Δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού το μπάσκετ υπάρχει στο DNA του. Βλέπετε, ο πατέρας του έκανε καριέρα στο παρελθόν και μεταξύ άλλων έπαιξε σε Πανελλήνιο και Ολυμπιακό. Ο Δημήτρης Σταμάτης έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ευρυάλη Γλυφάδας και φέτος είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής στον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα, ο νεαρός γκαρντ έπαιξε σε 22 ματς και μέτρησε 4.18 πόντους - 1.23 ασίστ κατά μέσο σε 13.34 λεπτά που αγωνιζόταν ανά ματς. Οι μεγάλες ομάδες τον θέλουν κι εκείνος έχει όλα τα προσόντα για να φτάσει ψηλά!

Βασίλης Τολιόπουλος 1.88μ. γκαρντ (15.06.1996)

Είναι μικρός σε ηλικία, ωστόσο πέρυσι και φέτος πήρε μέρος σε αρκετά ματς της Basket League. Στον Κολοσσό Ρόδου είχε ρόλο και σε 22 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μέτρησε 2.4 πόντους σε 08.04 λεπτά που έμενε στο παρκέ. Στα playoffs η ομάδα του αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό κι εκείνος σε 14.16 λεπτά κατά μέσο όρο είχε 4 πόντους, 1.67 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Ο Βασίλης Τολιόπουλος μπήκε από μικρός στα βαθιά και το θετικό για τον ίδιο είναι πως πλέον έχει αρκετές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.

Γιώργος Τσαλμπούρης 2.16μ. σέντερ/φόργ. (22.06.1996)

Πρόκειται γι’ ακόμα έναν παίκτη με φοβερό ταλέντο. Είναι 2.16, ωστόσο διαθέτει πλαστικές κινήσεις και γενικά ξέρει μπάσκετ. Είναι δεδομένο πως με τα χρόνια θα γίνεται καλύτερος και μόνο καλό θα του κάνει η θητεία του στις ΗΠΑ. Φέτος στο Iowa State δεν είχε σημαντικό ρόλο και τελείωσε τη σεζόν με 1.4 πόντους, 0.8 ριμπάουντ και 0.3 ασίστ κατά μέσο όρο. Δούλεψε όμως αρκετά μέσα στη διάρκεια της σεζόν κι αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει, αφού έχει απίστευτα προσόντα και μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Ξεκίνησε από την Κατερίνη, αλλά το που θα φτάσει ο Γιώργος Τσαλμπούρης δεν το ξέρει κανείς...

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 2.02μ. φόργουορντ (06.01.1997)

Αυτός είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν πολύ και δεν θα μπορούσε να διαφορετικά, καθώς μιλάμε για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο παίκτη! “Θα πάρουμε Ευρωλίγκα με τον Χαραλαμπόπουλο αρχηγό” είχε δηλώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το συγκεκριμένο παιδί έχει όλα τα φόντα να γίνει ηγέτης των “πράσινων”. Φέτος πήρε πολλές ευκαιρίες και πλέον έχει παραστάσεις από αγώνες Ευρωλίγκας, αλλά και από τελικούς Basket League. Συγκεκριμένα, σε 12 ματς στην Ευρωλίγκα (5 ως βασικός) μέτρησε 2.2 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ (08.50 λεπτά), ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 3.35 πόντους, 2.05 ριμπάουντ στη regular season (20 συμμ./13.04λεπτά) & 2.4 πόντους, 0.2 “σκουπίδια” στα playoffs (5 συμμ./0.4.34 λεπτά).

 

Τελευταία Νέα