Η μέρα που ήρθε ο Ριβάλντο στην Ελλάδα (vids)

Η μέρα που ήρθε ο Ριβάλντο στην Ελλάδα (vids)

bet365

Ο Ριβάλντο γίνεται 43 ετών και το gazzetta.gr θυμάται τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Οι μικροζημιές στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε, οι τίτλοι του με τον Ολυμπιακό, η ρήξη, οι αιχμές, η διάψευση της ΠΑΕ, η "μυστική" συμφωνία του με την ΑΕΚ τα... τέσσερα δάχτυλά του και το... κρέμασμα!

Για το ποιος είναι ο Ριβάλντο και τι έχει πετύχει στην πλούσια καριέρα του δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ σήμερα γίνεται 43 ετών και οφείλουμε να του πούμε ένα τεράστιο "ευχαριστώ" που ήρθε στην Ελλάδα, χαρίζοντάς μας μερικές στιγμές μαγείας.

Ο ερχομός του στην Ελλάδα, ο σπασμένος καθρέφτης κι ο... πανζουρλισμός!

Ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τον παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Βραζιλία είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης. Σε μια από τις φιέστες του Ολυμπιακού μπροστά από το Δημοτικό θέατρο του Πειραιά τα συνθήματα που ακούγονται στον πειραϊκό ουρανό είναι «Κόκκαλη, Κόκκαλη σε παρακαλώ, φέρε τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό».

Χωρίς πολλές σκέψεις ο τότε διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων δίνει την εντολή να έρθει ο Βραζιλιάνος για να φορέσει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα.

Ετσι, στις 21 Ιουλίου έρχεται στην χώρα μας και χιλιάδες κόσμου τον υποδέχεται μέσα στην ασημί Mercedes που τον μεταφέρει μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο του Ριβαλντίνιο σε ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού.

Με μεγάλη δυσκολία έφυγε το όχημα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», πάντως, μιας κι ο κόσμος... μεθυσμένος από την άφιξή του κατάφερε και δημιούργησε κάποιες μικροζημιές στο όχημα! Όλα, βέβαια μέσα στο πλαίσιο λογικής... τρέλας! Μιλάμε εξάλλου για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα πο ήρθαν πότέ στην Ελλάδα, αν όχι το μεγαλύτερο.

Ο Ριβάλντο το «5», ο Ριβαλντίνιο το «10» του Τζιοβάνι

Στις 22/7 βγαίνει από τα γραφεία της ΠΑΕ, φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, με το νούμερο "5". Το 10 ανήκε στον φίλο του και πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Τζιοβάνι. Ο γιος του φορούσε αυτή τη φανέλα και εκείνος αγκαλιάζεται με τον Γιώργο Λούβαρη.

Λίγες μέρες αργότερα μεταβαίνει στην Αυστρία, γνωρίζει τους συμπαίκτες του και προπονείται υπό τις οδηγίες του Μπάγεβιτς.

Φυσικά, το Σέεφελντ δέχεται φίλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο για να δει από κοντά τον Βραζιλιάνο θρύλο.

Στις 10/9 παρουσιάζεται η νέα φανέλα του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Φυσικά, τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Ο Ρίμπο έλαμπε περισσότερο και από τα φλας.

Την πρώτη του χρονιά, πετυχαίνει 12 γκολ, μεταξύ των οποίων εκείνο με τον ΠΑΟΚ αλλά και με τον Παναθηναϊκό, από απευθείας εκτέλεση φάουλ και οδηγεί την ομάδα του στο πρωτάθλημα.


Η χρονιά έκλεισε επίσης με γκολ του, στη Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή. Αυτό ήταν και το τέρμα που διαμόρφωσε το 0-1 όπου χάρισε στον Ολυμπιακό ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Βέβαια, εκείνη τη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι», παραλίγο να φτάσουν σε μια επική πρόκριση στο Champions League.

Μόλις στο 27' της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ, ο Ριβάλντο σκοράρει μπροστά από την Kop του «Ανφιλντ». Στη συνέχεια όμως η Λίβερπουλ πετυχαίνει τρία γκολ - αυτό του... αποκλεισμού έρχεται στο 86' από τον Στίβεν Τζέραρντ.

Την επόμενη σεζόν πετυχαίνει 9 γκολ (7 για το πρωτάθλημα και 2 για το Champions League). Στη διοργάνωση των αστεριών, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τέσσερις σερί ήττες. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, παίρνουν εκτός έδρας ισοπαλία με τη Ρόζενμποργκ με τον ίδιο να σκοράρει και στην αυλαία σκοράρει στη νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο πρωτάθλημα, σημειώνει δύο από τα τρία γκολ στη νίκη της ομάδας του επί του αιωνίου (3-2), ενώ... κερνάει και την ΑΕΚ με δύο γκολ στο 3-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 20ή αγωνιστική.

Η πιο παραγωγική του, εν ελλάδι, σεζόν και το... αγκάθινο διαζύγιο

Η τρίτη του χρονιά στην χώρα μας είναι κι η πιο παραγωγική του. Πετυχαίνει 17 γκολ και μοιράζει 10 ασίστ σε 2.510 αγωνιστικά λεπτά, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ανοίγει την χρονιά με δύο γκολ επί της Ξάνθης και κλείνει με τον ίδιο τρόπο: Δύο γκολ επί του Ιωνικού. Στο ενδιάμεσο σκόραρε για τρίτη φορά απέναντι στην ΑΕΚ, την ομάδα που θα αποτελούσε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Στο τέλος της σεζόν έρχεται η ολική ρήξη των δύο πλευρών. Ο Ριβάλντο κάνει λόγο για "προδοσία" κι η ΠΑΕ στη συνέχεια τον διέψευσε. Ο ίδιος μάλιστα δεν βρέθηκε καν στη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στη συνέντευξη Τύπου που δίνει μαζί με τη γυναίκα του και τον γιο του Ριβαλντίνιο λέει μεταξύ άλλων:

«Ήθελα να συναντηθώ με τον πρόεδρο και να του πω ότι πήρα την απόφαση να συνεχίσω αλλά δεν μπορούσα να τον συναντήσω. Πήγα στο σπίτι του προέδρου τον Φεβρουάριο και συζήτησα μαζί του για το θέμα του συμβολαίου και για το διαμέρισμα που θα έμενα. Μου είπε ο πρόεδρος ότι το συμβόλαιο θα μείνει όπως είναι και όλα θα πάνε καλά.

Δεν ήθελα να υπογράψω εκείνη τη στιγμή γιατί υπήρχαν και άλλα συμβόλαια ανοιχτά και δεν ήθελα να χαλάσω το κλίμα. Πίστευα στο λόγου του προέδρου. Ήμουν ικανοποιημένος καθώς περνούσα καλά εγώ και η οικογένεια μου».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός του οφείλει 390.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, όπως είπε, θα τα μοίραζε 50-50 σε ίδρυμα της Ισπανίας και στο ίδρυμα «Ελπίδα».

Προς το κλείσιμο των δηλώσεών του λέει: «Έχω αγάπη για τον κόσμο του Ολυμπιακού και με την Ελλάδα και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τους φιλάθλους μας. Τα παιδιά μου θα είναι Ελληνόπουλα. Του είχα πει ότι αν φέρω τα παιδιά μου στην Ελλάδα θα ήθελα να παίξω μπάλα ένα ακόμη χρόνο και όχι να γίνω τεχνικός διευθυντής. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και χωρίς εμένα θα συνεχίσει. Εσείς που είστε δημοσιογράφοι ψάξτε για την αλήθεια, αλλά αυτά που σας λέω είναι η αλήθεια».

Αργότερα ακολούθησε η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Σε σχέση με τα όσα ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα εξής:

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Ριβάλντο με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Λούβαρη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά την αρχική πρόθεση της Διοίκησης να συζητήσει τα θέματα των ανανεώσεων μετά την απονομή του Πρωταθλήματος, προτάθηκε στον ποδοσφαιριστή η ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για έναν χρόνο, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και στο συμβόλαιό του κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο ποδοσφαιριστής δεν απεδέχθη την συγκεκριμένη πρόταση και ως εκ τούτου η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα προσφορά του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, και του εύχεται καλή σταδιοδρομία».

Ο Ριβάλντο δεν είναι πια στον Ολυμπιακό, έχοντας κατακτήσει στο Λιμάνι σε τρία χρόνια τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Πρώτα ΟΑΚΑ για... χαιρετούρα με Μίλαν - Λίβερπουλ και μετά... στο Μαρούσι για την ΑΕΚ

Στις 23/5 είναι ο τελικός τοου Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μίλαν. Στις 22, ο Ριβάλντο είναι στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά φίλους του από τους δύο φιναλίστ του σπουδαιότερου διασσυλογικού γεγονότος. Μετά, πηγάινει στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, λίγο πιο πάνω από το "δαχτυλίδι", όπου συναντήθηκε με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Φερέρ. Συνοδηγός του μαύρου Audi είναι ο γιος του, ενώ ο ίδιος σκύβει για να μην τον πιάσουν τα φλας των φωτογράφων.

Στις 29/5 δεν κρύβεται, ποζάρει υπογράφοντας την πρόταση του «δικέφαλου».

Στις 4/7 παρουσιάζεται και λίγο αργότερα ο κόσμος τον περιμένει να τον αποθεώσει στην πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ.

Για την Ενωση, η παρουσία του είναι καταλυτική. Δεν υπάρχει ματς που ο ίδιος δεν προσέφερε το 110% των δυνατοτήτων του. Μάλιστα, σε 8 σερί ματς (δεν έπαιξε ενδιάμεσα με ΑΕΚ) μοίρασε 8 ασίστ και πέτυχε άλλα τρία γκολ.

Συνολικά κλείνει τη σεζόν με 15 γκολ και 15 ασίστ. Η εικόνα του στο Λιμάνι και στον κόσμο του Ολυμπιακού τσαλακώνεται εντελώς όταν στη νίκη της Ενωσης με 4-0 (δύο ασίστ από τον ίδιο), σηκώνει τα τέσσερα δάχτυλά του, θέλοντας έτσι να πικάρει την πρώην ομάδα του και προσωπικά τους Κόκκαλη - Λούβαρη.

Αν και ακόμη είχε συμβόλαιο με την Ένωση αφήνει την ομάδα στα... κρύα του λουτρού λόγω του χαλιού από λεφτά που του άπλωσαν από το Ουζμπεκιστάν και συγκεκριμένα οι άνθρωποι της Μπουνιοτγκόρ.

Σε δηλώσεις του στο «ΣΠΟΡ FM 94.6» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων:

«Ημουν ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, δεν είχα κανένα πρόβλημα, όλα πήγαιναν καλά. Απλώς συνέβησαν τα πράγματα γρήγορα και έπρεπε να φύγω. Ζητώ ένα εκατομμύριο συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Με λυπεί το γεγονός ότι έγινε τώρα, αλλά δεν μπορείς να πεις όχι σε κάτι τέτοιο. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου το ίδιο θα έκανε.

Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής να γυρίσω ξανά στην Ελλάδα και να συνεργαστώ ξανά με την ΑΕΚ. Ζητώ και πάλι συγγνώμη που φεύγω».

Μάλιστα, είπε ότι συγχώρεσε τον Κόκκαλη για όσα έγιναν μεταξύ τους, ενώ τόνισε ότι τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην ΑΕΚ πρόσφερε τα πάντα!

Και εμείς τον ευχαριστούμε για τα... πάντα που μας έδωσε. Και τον συγχωρούμε κι εμείς για τις φορές που τσαλάκωσε τη σπουδαία προσωπικότητά του.

 

Τελευταία Νέα