Οι μακροβιότεροι προπονητές στην Ελλάδα (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Οι μακροβιότεροι προπονητές στην Ελλάδα (pics)

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου θα γράψει ιστορία στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr θυμάται τους μακροβιότερους προπονητές στους πάγκους των μεγάλων ομάδων.

Ολυμπιακός

Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η πρόσληψή του το καλοκαίρι του 1996 προκάλεσε την οργή των οπαδών της ΑΕΚ αλλά όπως και στην Ένωση, έτσι και στον Πειραιά κατέκτησε πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Ο Μπάγεβιτς έμεινε συνολικά τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έχοντας συνολικό απολογισμό 138 παιχνίδια στην Α' Εθνική με 107 νίκες. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε τα πάντα, αλλά η αποτυχία στην Ευρώπη τον οδήγησε στην έξοδο.

Παναθηναϊκός

Χουάν Ραμόν Ρότσα. Το Μάρτιο του 1994 ο Ίβιτσα Όσιμ βλέπει την πόρτα της εξόδου με τον Ρότσα να αναλαμβάνει για το υπόλοιπο της σεζόν. Με τον Αργεντινό στην τεχνική ηγεσία το «τριφύλλι» σημειώνει μόνο νίκες κατακτώτας παράλληλα και το Κύπελλο. Έτσι, παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και παραμένει στην ομάδα άλλα δύο χρονια οδηγώντας τους «πράσινους» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την σπουδαία νίκη επί του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ με 1-0. Ο αποκλεισμός όμως από Ρόζενμποργκ και Λέγκια στην Ευρώπη και μετά από 123 παιχνίδια στον πάγκο αποχωρεί έχοντας κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ.

ΑΕΚ

Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έμεινε οκτώ ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της ΑΕΚ (1988-96) μέχρι την επεισοδιακή του αποχώρηση στον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη. Στην πρώτη του κιόλας χρονιά στην ομάδα την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δέκα χρόνια ανομβρίας. Συνολικά κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ σε 316 παιχνίδια στην Α' Εθνική μετρώντας 202 νίκες.

ΠΑΟΚ

Λες Σάνον. Είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Άγγλος τεχνικός ανέλαβε τις τύχες του Δικεφάλου του Βορρά το 1971 και παρέμεινε στην ομάδα για μια τριετία. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον τεράστιο ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 70 ο οποίος έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1976.

ΟΦΗ

Ευγένιος Γκέραρντ. Ο αναμορφωτής του ΟΦΗ. Ο Ολλανδός τεχνικός ανέλαβε τους Κρητικούς το καλοκαίρι του 1985 και παρέμεινε στο Γεντί Κουλέ για 15 ολόκληρα χρόνια! Υπό την καθοδήγησή του ο ΟΦΗ έζησε τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του. Ο Γκέραρντ κάθισε στον πάγκο της ομάδας για 495 παιχνίδια κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος ενώ αποκλείει και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα