Μόνο στην Ελλάδα και την Αίγυπτο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

Μόνο στην Ελλάδα και την Αίγυπτο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

bet365

Το gazzetta.gr αναζήτησε τι συμβαίνει έξω και διαπίστωσε ότι μόνο στην Αίγυπτο γίνονται ολόκληρες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, λόγω επεισοδίων. Τι γίνεται στην Τουρκία!

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει η επόμενη αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα και το gazzetta.gr έψαξε να δει τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στον πλανήτη και δυστυχώς μόνο στην Αίγυπτο βρήκε αντίστοιχο παράδειγμα, μετά από επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Επεισόδια που δεν σχετίζονται τόσο με το ποδόσφαιρο, όσο με τις πολιτικές διαφορές που βρίσκουν πεδίο δράσης στα γήπεδα με αποτέλεσμα να χύνεται αίμα...

Στην Αίγυπτο μετά τα επεισόδια του 2012 αναβλήθηκε το πρωτάθλημα και όταν συνεχίστηκε τελικά, έγιναν όλα τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, μέχρι τον προηγούμενο Φεβρουάριο

Τι έγινε στην Αίγυπτο

Ηταν 1η Φεβρουαρίου 2012, όταν Στο Πορτ Σαΐντ, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ της Αλ Μασρί και της Αλ Αχλί βρήκαν τραγικό θάνατο 74 οπαδοί της Αλ Αχλί, μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αιγύπτου.

Σε ένα παιχνίδι από αυτά που βαφτίζονται υψηλής επικινδυνότητας, η αστυνομική παρουσία ήταν ελάχιστη, ο καθιερωμένος έλεγχος των οπαδών της Αλ Μασρί ελλιπέστατος , βασικές θύρες αλλά και άλλοι διέξοδοι από την κερκίδα προς άλλους χώρους εκτός γηπέδου ήταν κλειδωμένες και δευτερόλεπτα πριν την επίθεση οι προβολείς του σταδίου έσβησαν.

Οι οπαδοί της Αλ-Μάσρι πέταξαν πέτρες, βεγγαλικά και μπουκάλια τραυματίζοντας παίκτες και άλλους θεατές. Οι ποδοσφαιριστές μεταφέρθηκαν γρήγορα στα αποδυτήρια αλλά οι χιλιάδες θεατές άρχισαν να συμπλέκονται άγρια. Kάποιοι τραυματίες χτυπήθηκαν με μαχαίρι.Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε εικόνες του χάους που επικράτησαν στο γήπεδο, με οπαδούς των ομάδων να τρέχουν πανικόβλητοι προς όλες τις κατευθύνσεις και παίκτες τραυματισμένους να προσπαθούσαν να διαφύγουν. Στην αρχή ακυρώθηκαν επ’ αόριστον οι αγώνες της Πρώτης Εθνικής ποδοσφαίρου και μετά συνεχίστηκαν κεκλεισμένων των θυρών.

Οταν λήφθηκε απόφαση να ξαναγίνουν παιχνίδια με θεατές, για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα, το αίμα κύλησε και πάλι! Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια που έγιναν πριν τον αγώνα της Ζάμαλεκ με την Ένπι στο Κάιρο, όταν οπαδοί επιχείρησαν να εισβάλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια από ένα μικρό άνοιγμα στην περίφραξη και η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και βία για να τους απωθήσει. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ασφυξία αλλά και αρκετοί να ποδοπατηθούν. Για το ματς είχαν βγει μόνο 10.000 εισιτήρια...


Παρά την τραγική εξέλιξη της βραδιάς, ο αγώνας άρχισε κανονικά και ολοκληρώθηκε με 1-1, ωστόσο λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε η απόφαση της επ’ αόριστον αναστολής του πρωταθλήματος. Πλέον με την συμπλήρωση των 40 ημερών, θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά όπως και στην Ελλάδα, δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών!

Τι γίνεται στην Τουρκία

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει βρει άλλη λύση, καθώς η τιμωρία που επιβάλλει στις ομάδες είναι απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τους άνδρες, όχι όμως και για τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 12 ετών, με αποτέλεσμα στις εξέδρες σε συγκεκριμένα ματς να βρίσκονται χιλιάδες γυναικόπαιδα.

Αυτό είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2011 στο ματς της τιμωρημένης Φενέρμπαχτσε κόντρα στη Μανίσασπορ!

Επαναλήφθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2013 κόντρα στην Ακίσασπορ, λόγω υβριστικών συνθημάτων των οπαδών της Φενέρ σε προηγούμενο ματς, ενώ έγνε και τον περασμένο Απρίλιο στο ματς με τη Ρίζεσπορ...

 

Τελευταία Νέα