Επεισοδιακά ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (pics+vids)

Gazzetta team
Επεισοδιακά ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr, λίγες ώρες πριν τη «μητέρα των μαχών», παρουσιάζει ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού με γηπεδούχο το «τριφύλλι», που είχαν επεισοδιακή εξέλιξη ή κατάληξη.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται απόψε τους «ερυθρόλευκους» με στόχο τη νίκη σε ντέρμπι που αποκτά χαρακτήρα τελικού για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος από το «τριφύλλι», σε ένα ματς που ευχή όλων είναι να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ειδικά από τη στιγμή που στη σύγχρονη εποχή συνηθίσαμε – καλώς ή κακώς – να υπάρχουν μονάχα οπαδοί των γηπεδούχων στο γήπεδο και λείπει το χρώμα σε τέτοια ντέρμπι.

Το gazzetta.gr, λοιπόν, παρουσιάζει «μάχες» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που είχαν φωνές, ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τρομερά επεισόδια όπως αυτά του 1964 και του 2012...

17 Ιουνίου 1964 – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Το... ασύλληπτο συνέβη σε εκείνο το ντέρμπι! Οι οπαδοί των δύο ομάδων «συμμάχησαν» απέναντι στους ποδοσφαιριστές, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, έσπαγαν κι έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και κυνήγησαν τους παίκτες που πρόλαβαν να μπουν στ' αποδυτήρια την τελευταία στιγμή. Το ματς διεξήχθη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και οι δύο ομάδες, με το σκορ στο 1-1 οδηγήθηκε στην παράταση. Οι οπαδοί, αντιλαμβάνονταν ότι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν υποτονικοί και υπέθεσαν ότι ήταν... στημένο για να γίνει ρεβάνς, που σήμαινε νέα εισιτήρια και νέα έξοδα για τον κόσμο. Όσα ακολούθησαν είναι... σχεδόν εξωπραγματικά.

5 Δεκεμβρίου 1998 - Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-4

Ένα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός το γύρισε πανηγυρικά από 2-0 σε 4-2, με τον Παναθηναϊκό να θεωρεί τη διαιτησία του Παπαδάκου μια από τις χειρότερες που έχουν υπάρξει σε τέτοιο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί χάρη στα γκολ που είχαν πετύχει οι Κώστας Κωνσταντινίδης και Βαζέχα. Ένα αυτογκόλ του Αλεξόπουλου έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους Πειραιώτες λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Καραπιάλης ισοφάρισε σε 2-2 και η... έκρηξη των «πράσινων» προς τον διαιτητή ήρθε στην αποβολή του Μπασινά στο 64ο λεπτό. Παράπονα και φωνές που δεν έβγαλαν πουθενά, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην ήττα με τελικό σκορ 4-2. Στο 72' ο Ανατολάκης ολοκλήρωσε την ανατροπή, ενώ στις καθυστερήσεις, δεν δίνεται το φάουλ που ζητούσαν οι γηπεδούχοι στον Κωνσταντινίδη και ο Καραπιάλης διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

24 Μαρτίου 2002 – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Το περίφημο ντέρμπι του Ευθυμιάδη. Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να τα βάζουν συνεχώς με τον ρέφερι και να διαμαρτύρονται για τα σφυρίγματά του, το πέναλτι που έδωσε σε μαρκάρισμα του Κωνσταντίνου στον Βενετίδη προκάλεσε το ξέσπασμα των οπαδών του «τριφυλλιού». Με τη λήξη του αγώνα κι αφού οι «πράσινοι» κατευθύνθηκαν ξανά προς τον διαιτητή από τη Δράμα για να παραπονεθούν, εισέβαλαν στο γήπεδο εξαγριωμένοι οπαδοί, χτυπώντας τον για να του ανοίξουν το μέτωπο και να χρειαστεί ράμματα. Ο Μάκης Ευθυμιάδης έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο γεμάτος αίματα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να κάνουν προσπάθεια να τον προστατεύσουν, δίχως όμως να καταφέρουν και πολλά...

18 Μαρτίου 2012 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1

Το παιχνίδι αυτό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τα τρομερά επεισόδια στην εξέδρα ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τις δυνάμεις της αστυνομίας δεν επέτρεψαν στην αναμέτρηση να ολοκληρωθεί, με το κλίμα να μυρίζει... μπαρούτι απ' όλες τις προηγούμενες μέρες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα