Λίο, έχω κι εγώ σπάσει ρεκόρ! (pics & vids)

 Λίο, έχω κι εγώ σπάσει ρεκόρ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
 Λίο, έχω κι εγώ σπάσει ρεκόρ! (pics & vids)

bet365

Μπορεί ο Μέσι να πέτυχε κι άλλο γκολ και να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στο Τσαμπιονς Λιγκ αλλά το gazzetta.gr δίνει άλλη διάσταση στην κόντρα με τον Ρονάλντο και θυμίζει τα ουκ ολίγα ρεκόρ που έχει καταρρίψει ο Πορτογάλος τον τελευταίο καιρό.

Με αυτούς τους δύο δεν προλαβαίνουμε να γυρνάμε τον προβολέα. Φυσικά μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λίο Μέσι που σε κάθε αγώνα τους ότι και αν κάνουν οι ομάδες τους καταφέρνουν και τραβάνε τους προβολείς πάνω του. Μπορεί ο Μέσι να έγινε ο πρώτος σκόρερ στο Τσαμπίον Λιγκ αλλά και τα ρεκόρ του Ρονάλντο δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Ψάξαμε και βρήκαμε ρεκόρ του παρεξηγημένου αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο και σας τα παρουσιάζουμε.

Πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας
Η πιο συχνή κριτική που δέχεται ο Ρονάλντο, για να είμαστε ειλικρινής και ο Μέσι, είναι για αυτά που έχει πετύχει με την εθνική του ομάδα. Με την Πορτογαλία δεν έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο ο Ρονάλντο αν και τα δίνει όλα κάθε φορά που φορά την «πορτοκαλί» φανέλα. Στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα που έχει πάρει μέρος ο Ρονάλντο έχει σκοράρει μόνο μια φορά. Βέβαια αυτό δεν δείχνει τίποτα, αφού στα δύσκολα αυτός είναι που παίρνει την εθνική του από το χέρι και τα 52 γκολ που έχει πετύχει με την Πορτογαλία αυτό αποδεικνύουν. Άλλωστε τον καθιστούν κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής του ομάδας.

Παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ
Μπορεί να το βλέπουμε να «λάμπει» με την φανέλα της Ρεάλ αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τις καταπληκτικές χρονιές που είχε στην Αγγλία με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έξι χρονιές ήταν κάτοικος Μάντσεστερ με την σεζόν 2007-08 να ξεχωρίζει στην καριέρα του. Ο Ρονάλντο σάρωσε όλα τα βραβεία εκείνης της χρονιάς στην Αγγλία κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μέχρι τότε και δεν έχει επαναληφθεί. Σκόραρε 42 γκολ συνολικά, κέρδισε το βραβείο της Φίφα του Παίκτη της Χρονιάς και όλα βραβεία PFA και FWA που απονέμονται στην Πρέμιερ Λιγκ. Γεγονός μοναδικό για τον παίκτη που «έγραψε» με χρυσά γράμματα το όνομα του και στην αγγλική λίγκα.

Παίκτης με τα περισσότερα βραβεία «Χρυσό Παπούτσι»

Βραβείο που απονέμεται στον παίκτη που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα του. Μοιράζεται την κορυφή με τον Μέσι αφού οι δύο τους έχουν κερδίσει από τρεις φορές το «Χρυσό Παπούτσι». Τα τελευταία επτά χρόνια ο μόνος που έχει σπάσει το μαγικό δίδυμο είναι ο Φορλάν που την σεζόν 2008-09 με την Ατλέτικο τους ξεπέρασε. Ο Ρονάλντο έχει κερδίσει το βραβείο τις σεζόν 2007-08, 2010-11 αλλά και την περσινή που σκόραρε 31 φορές και μοιράστηκε το βραβείο με τον Σουάρες. Η «μάχη» στο συγκεκριμένο ρεκόρ μάλλον δεν προβλέπεται να τελειώσει σύντομα.

Έχει σκοράρει απέναντι σε όλες της ομάδες της Πριμιέρα
Απίστευτο πραγματικά ρεκόρ. Αν σκεφτεί κανείς ότι έχει να ανταγωνιστεί 19 ομάδες στο πρωτάθλημα το να καταφέρει να σκοράρει απέναντι σε όλες φαντάζει ακατόρθωτο. Όχι όμως για τον Ρονάλντο. Η «δίψα» του για το γκολ και η απίστευτη Ρεάλ της σεζόν 2011-12 του Μουρίνιο που σκόραρε 121 γκολ στην σεζόν δημιούργησε αυτό το πολύ δύσκολο ρεκόρ που δείχνει πολύ δύσκολο να σπάσει.

Ο γρηγορότερος 200άρης της Πριμιέρα
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πέτυχε το τέρμα νούμερο 200 στην Θέλτα. Του πήρε μόνο 178 παιχνίδια για να φτάσει αυτό το τεράστιο νούμερο. Στα 5 μίση χρόνια που είναι στην Ισπανία έγινε ο γρηγορότερος παίκτης που έχει πετύχει αρχικά 150 γκολ, την προηγούμενη χρονιά, και τώρα έσπασε το φράγμα των 200. Ο 29χρόνος παίκτης έχει σκοράρει με όλους τους πιθανούς τρόπους και επόμενος προσωπικός στόχος είναι τα 250 γκολ. Η συνέχεια της παράστασης αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μπορεί ο Μέσι πρόσφατα να ξεπέρασε το ρεκόρ σκοραρίσματος του Ραούλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και να έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, αλλά η περσινή συγκομιδή του Ρονάλντο καταγράφηκε ως η πιο παραγωγική όλων των εποχών. Τα 17 γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος άσος, και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, είναι το νέο ρεκόρ σκοραρίσματος σε μια χρονιά για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και σε αυτή την περίπτωση περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να κερδίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Τα περισσότερα χατ-τρικ στην Λίγκα

Τα τρία γκολ που πέτυχε το προηγούμενο Σάββατο κόντρα στην Θέλτα, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Δεν βοήθησε μόνο την ομάδα του να πάρει του βαθμούς της νίκης αλλά προσέθεσε άλλον ένα προσωπικό ρεκόρ. Τα 23 χατ-τρικ έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο γεγονός που είναι άλλο ένα ρεκόρ για την προσωπική του συλλογή. Απίστευτο νούμερο για τον Πορτογάλο που με αυτό τον ρυθμό φαίνεται ακόμα πιο κοντά στην «Χρυσή Μπάλα».

Ο γρηγορότερος 20άρης της Πριμιέρα

Η περσινή χρονιά τέλειωσε με ανακούφιση για τον Ρονάλντο. Από τότε που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ισπανία και την Μαδρίτη ήταν στην «σκιά» του ξεπετάγματος του Λίο Μέσι. Η περσινή χρονιά όμως τα άλλαξε όλα. Κατάφερε και πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ και κατέκτησε και την «Χρυσή Μπάλα» σπάζοντας απίστευτα ρεκόρ κυρίως σκοραρίσματος. Μετά το καταστροφικό Παγκόσμιο Κύπελλο επέστρεψε υγιής και φέτος επαναλαμβάνει μια καταπληκτική χρονιά.Στο παιχνίδι με την Εϊμπάρ στις 22/11 πέτυχε δύο γκολ τα οποία τον καθιστούν τον γρηγορότερο 20άρη της Πριμιέρα. Η συνέχεια εξίσου εντυπωσιακή τον βρίσκει στο κυνήγι ενός ακόμα ρεκόρ. Μετά τα χθεσινά του γκολ κόντρα στην Αλμερία συνέχισε αυτό το ρεκόρ που τώρα γράφει 25 γκολ στις 15 πρώτες αγωνιστικές. Να σημειωθεί ότι το επίτευγμα αυτό, το μοιράζεται αυτή την στιγμή με τον πρώην παίκτη της Ατλέτικο, Προύντεν που έκανε κάτι αντίστοιχο την σεζόν 1940-41. Οδεύει ολοταχώς προς την καλύτερη επίδοση επίτευξης γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν, που αυτή την στιγμή κρατάει ο Μέσι με 28 γκολ σε 19 αγωνιστικές, από την σεζόν 2012-13. Για να γίνει αυτό ο Ρονάλντο πρέπει να σκοράρει τέσσερα γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές. Καθόλου δύσκολο.

Όσο και να μην αρέσει το ύφος του και η αλαζονεία που βγάζει, ακόμα και οι πιο φανατικοί εχθροί του δεν γίνεται να μην παραδεχθούν ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι εξωπραγματικός. Τα κατορθώματα του είναι εντυπωσιακά και αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό μόνο ο ίδιος γνωρίζει που μπορεί να φτάσει.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα