Οι πιο ακριβές μεταγραφές Ελλήνων

Gazzetta team
Οι πιο ακριβές μεταγραφές Ελλήνων

bet365

Ο Κώστας Μανωλάς έκλεισε στην Ρόμα με ποσό-ρεκόρ και το gazzetta.gr παρουσιάζει την λίστα με τις «χρυσές» συμφωνίες για Έλληνες παίκτες σε ομάδες του εξωτερικού.

Ο Κώστας Μανωλάς έβαλε την υπογραφή του στο πενταετές του συμβόλαιο με την Ρόμα και έγινε μαζί με τον Κώστα Μήτρογλου ο πιο... ακριβός Ελληνας ποδοσφαιριστής. Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει το top 12 με τις κινήσεις Ελλήνων στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!

1. Kώστας Μανωλάς (15 εκατ. ευρώ)

Οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και το εξαιρετικό Μουντιάλ που έκανε αποτέλεσαν το ιδανικό... διαβατήριο για την μεταγραφή του στην Ρόμα. Η Γιουβέντους και η Άρσεναλ τον... κυνήγησαν όμως οι Ρωμαίοι προσέφεραν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ (13 + 2 εκατ. με μπόνους), προκειμένου να τον κάνουν δικό τους και τελικώς τα κατάφεραν.

2. Κώστας Μήτρογλου (15 εκατ. ευρώ)

Οι γκολάρες του στις Βρυξέλλες, το εξαιρετικό εξάμηνο που έκανε με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη και το ένστικτο του Killer έδωσαν στον Κώστα Μήτρογλου ένα τετραετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 10 εκατ., αλλά και στον Ολυμπιακό 15 εκατ.!

3. Γιούρκας Σεϊταρίδης (10 εκατ. ευρώ)

Οι τεράστιες εμφανίσεις του στο Euro 2004 του έδωσε το διαβατήριο για τα γήπεδα της Ευρώπης, με την Πόρτο να δίνει 3 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά οι Πορτογάλοι έκαναν... χρυσό deal, μιας και έβαλαν στα ταμεία τους 10 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουν στη Ντιναμό Mόσχας. Ο Γιούρκας δεν σταμάτησε εκεί, αφού... ανάγκασε την Ατλέτικο να δώσει στους Ρώσους το καλοκαίρι του 2006 6 εκατ. ευρώ.

4. Ανδρέας Σάμαρης (10 εκατ. ευρώ)

Οι εμφανίσεις του με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το γκολ του αλλά και η χρονιά που έκανε πέρυσι στον Ολυμπιακό έπεισαν την Μπενφίκα να επενδύσει πάνω του. Έδωσε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να πετύχει το deal με τους ερυθρόλευκους. Ο Ανδρέας Σάμαρης αποτέλεσε προσωπική επιλογή του τεχνικού, Ζόρζε Ζέσους.

5. Σωκράτης Παπασταθόπουλος (9.5 εκατ. ευρώ)

Ο Sokratis βρίσκεται στην τριάδα της σχετικής λίστας, αφού το καλοκαίρι του 2013 εξαργύρωσε την εντυπωσιακή του πορεία στην Μπουντεσλίγκα με ένα μεγάλο συμβόλαιο. Η Ντόρτμουντ δαπάνησε 9.5 εκατ., ώστε να τον αποκτήσει από τη Βέρντερ και ο Κλοπ δεν διαψεύσθηκε! Βέβαια, ο 25χρονος αμυντικός έχει... προκαλέσει και άλλα μεγάλα deal, αφού η Αεκ τον παραχώρησε στη Τζένοα με 3.8 εκατ., ενώ οι Γενοβέζοι στη Μίλαν με 4.5 εκατ.!

6. Νίκος Μαχλάς (8.5 εκατ. ευρώ)

Ανάγκασε την Ολλανδία να χορέψει... συρτάκι, τη σεζόν 1997-98 πέτυχε 34 γκολ με τη Φίτεσε, πήρε χρυσό παπούτσι. Ο Άγιαξ το καλοκαίρι του 1999 δαπάνησε 8.5 εκατ. ευρώ και τον έφερε στο Αμστερνταμ.

7. Γιώργος Σαμαράς (8.5 εκατ.)

Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ξεχώρισε από νωρίς. Ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Χέρενφεν στην οποία ανθρώθηκε ποδοσφαιρικά. Μπορεί να μην τον... χάρηκε, αλλά κατάφερε να βάλει στα ταμεία της τον Γενάρη του 2006 8.5 εκατ. ευρώ, αφού τόσα δαπάνησε η Σίτι για να τον αποκτήσει. Ο Σαμαράς δεν εγκλιματίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο η Σέλτικ που έδωσε 2.5 εκατ. αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη.

8. Γρηγόρης Γεωργάτος (7 εκατ. ευρώ)

Η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού πετούσε φωτιές, ο Γεωργάτος έκανε τρελά πράγματα και ο Μοράτι έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει, αφού έδωσε στους Πειραιώτες 2.5 δισ. δρχ., περίπου 7 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η μετακίνησή του το καλοκαίρι του 1999 προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη!

9. Άγγελος Χαριστέας (4.9 εκατ. ευρώ)

Με φόρα από το Euro 2004 o Χαριστέας έκανε εντυπωσιακή σεζόν στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Βέρντερ. Ετσι, τον Γενάρη του 2005 ο Αγιαξ έβγαλε από τα ταμεία του 4.9 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό του.

10. Φάνης Γκέκας (4.7 εκατ. ευρώ)

Με το... καλημέρα στη Μπουντεσλίγκα ο Φάνης Γκέκας έκανε αισθητή την παρουσία του. Ως παίκτης της Μπόχουμ πέτυχε 20 γκολ σε 32 αγώνες, αναδείχθηκε 1ος σκόρερ και κατάφερε να σώσει την ομάδα του. Έτσι, το καλοκαίρι του 2007 η Λεβερκούζεν έδωσε 4.7 εκατ. στη Μπόχουμ για να τον κάνει δικό της.

11. Γιάννης Φετφατζίδης (4 εκατ. ευρώ)

Μπορεί η τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό να μην ήταν ιδανική, να μην έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, ωστόσο το ταλέντο του, η τεχνική του κατάρτιση, η οξυδέρκεια του σφράγισαν το διαβατήριο για την Ιταλία και τη Serie. Στο... 90 της καλοκαιρινής περιόδου η Τζένοα έδωσε 4 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό και τον πήρε στη Γένοβα.

12. Κώστας Κατσουράνης (3.5 εκατ. ευρώ)

Οι εμφανίσεις του με την ΑΕΚ εξαιρετικές, με την Εθνική εντυπωσιακές και η Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2006 έκανε την κίνηση της. Οι «Αετοί» προσέφεραν στην ΑΕΚ 3.5 εκατ. ευρώ και τον έβαλαν στο ρόστερ τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα