Ρομπέρτο, ο «γάτος» του Ολυμπιακού (pics+vids)

Ρομπέρτο, ο «γάτος» του Ολυμπιακού (pics+vids)

Δημήτρης Βέργος
Ρομπέρτο, ο «γάτος» του Ολυμπιακού (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον 27χρονο Ισπανό τερματοφύλακα Ρομπέρτο Χιμένεθ.

Το μεταγραφικό κρεσέντο του Ολυμπιακού περιελάμβανε και ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια με τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο, Ρομπέρτο Χιμένεθ να υπογράφει με τη μορφή δανεισμού στους «Ερυθρόλευκους».

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 27χρονο Ισπανό τερματοφύλακα με τα εντυπωσιακά αντανακλαστικά και την πορεία του στα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά και το πέρασμά του από την Μπενφίκα.

Τα αντανακλαστικά το δυνατό του σημείο

Ο Ρομπέρτο είναι ένας τερματοφύλακας ο οποίος παρουσιάζει πολύ αυξημένα αντανακλαστικά, στοιχείο σημαντικό για κάθε γκολκίπερ. Πέραν του ότι διαθέτει καλές τοποθετήσεις, πραγματοποιεί συχνά αρκετά δύσκολες αποκρούσεις σε προσπάθειες των αντιπάλων που δείχνουν σίγουρο γκολ. Εκτός από τα αντανακλαστικά σε αυτό τον βοηθά και η γρήγορη σκέψη και κίνηση που έχει απλώνοντας το μεγάλο του κορμί ύψους 1,92.

Δεν έπιασε στην Ατλέτικο

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1986 στη Μαδρίτη και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ατλέτικο, όπου το 2005 προβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα των «Ροχιμπλάνκος». Παρά τα παιχνίδια που πήρε στα πόδια του δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το ξεπέταγμα στην πρώτη ομάδα (πραγματοποίησε τη διετία 2005-2007 μόλις μία συμμετοχή) με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός τη σεζόν 2007-2008 στην Ταραγόνα της Σεγούντα Ντιβιζιόν, όπου και υπερασπίστηκε την εστία της, κάνοντας την πρώτη του γεμάτη χρονιά. Η Ατλέτικο όμως είχε αποφασίσει πως δεν τον χρειάζεται με αποτέλεσμα το 2008 να του βάλει πωλητήριο.

Η μεταγραφή στην Ουέλβα και η επιστροφή σε Ατλέτικο

Ο Χιμένεθ παραχωρείται τελικά στην Ουέλβα, αλλά και εκεί αποτελεί δεύτερη επιλογή κάτω από τα δοκάρια. Στη συμφωνία των δύο συλλόγων υπήρχε οψιόν επαναγοράς του από την Ατλέτικο, και η οποία ενεργοποιήθηκε τελικά το καλοκαίρι του 2009 με τους «Ροχιμπλάνκος» να έχουν ξεμείνει στον άσο μετά τη φυγή των Λέο Φράνκο και Γκρεγκορί Κουπέ. Αυτή τη φορά καταφέρνει και παίρνει κάποιες συμμετοχές, ωστόσο ένα τραυματισμός τον πάει πίσω και όταν αναρρώνει χάνει πλέον και τη θέση του από τον πάγκο καθώς σαν κάλυψη στον Σέρχιο Ασένχο η Ατλέτικο προωθεί τον εξαιρετικά ταλαντούχο Ντάβιντ Ντε Χέα.

Το ξεπέταγμα στη Σαραγόσα και το άλμα στην Μπενφίκα

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2010 ο Ρομπέρτο ψάχνει την έξοδό του από το Βιθέντε Καλντερόν καθώς θέλει παιχνίδια στα πόδια του και βρίσκει στέγη στη Σαραγόσα που τον παίρνει με τη μορφή δανεισμού. Εκεί αυτομάτως με την έλευσή του παίρνει και φανέλα βασικού και για πρώτη φορά δείχνει τα ποιοτικά στοιχεία που έκρυβε μέσα του, κρατώντας την ομάδα στην Πριμέρα. Αυτά γίνονται αντιληπτά από την Μπενφίκα, η οποία το καλοκαίρι χτυπάει την πόρτα της Ατλέτικο και πληρώνει μάλιστα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στη Λισαβόνα. Παρά τη γεμάτη χρονιά, οι εμφανίσεις του με τους «Αετούς» δεν κρίνονται ικανοποιητικές από τον τεχνικό της Μπενφίκα, Χόρχε Χεσούς, ο οποίος το καλοκαίρι του 2011 εισηγείται στη διοίκηση του συλλόγου την παραχώρησή του.

Στη Σαραγόσα ξαναβρήκε τον πραγματικό του εαυτό

Μαθαίνοντας ότι ο Ρομπέρτο έχει πωλητήριο, στη Σαραγόσα ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν καθώς στο μικρό πέρασμά του με τη μορφή δανεισμού είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις. Έτσι η ισπανική ομάδα πληρώνει το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η Σαραγόσα αποδεικνύεται τελικά το καταφύγιο στην καριέρα του Ρομπέρτο καθώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και στο δεύτερο πέρασμά του γίνεται ο φύλακας άγγελος της εστίας της ομάδας. Η αγωνιστική άνοδός του είναι αξιοσημείωτη. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τα στατιστικά το αποδεικνύουν με τον Ρομπέρτο στα δυο του χρόνια στη Σαραγόσα να βελτιώνεται σημαντικά σε διάφορους τομείς. Η Ατλέτικο Μαδρίτης βλέποντας αυτή τη βελτίωση πείθεται να τον αποκτήσει ξανά, σκοπεύοντας να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό από τη μεθεπόμενη σεζόν (ο Κουρτουά θα παραμείνει για άλλον ένα χρόνο στο Βιθέντε Καλντερόν) κι έτσι τον στέλνει δανεικό στον Ολυμπιακό.

Το ενδιαφέρον από Αγγλία και οι δηλώσεις του Βιέιρα

Για τον Ρομπέρτο είχε προκύψει ενδιαφέρον από την Άρσεναλ τη σεζόν που ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε πάρει μεταγραφή για την Μπενφίκα, ενώ την επόμενη σεζόν όταν και ανέβηκε αγωνιστικά στη Σαραγόσα, η Τότεναμ ακούστηκε πως εξετάζει την περίπτωσή του. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι που μεταγράφηκε στη Σαραγόσα έναντι 8,6 εκατομμυρίων ευρώ, ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Βιέιρα είχε δηλώσει πως «ο Ρομπέρτο στο μέλλον μπορεί να μεταγραφεί με ακόμα περισσότερα χρήματα. Εδώ ήταν άτυχος και διάφορες καταστάσεις δεν τον βοήθησαν, αλλά η αξία του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Πολύ σύντομα θα είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα