«Tρομοκράτης» στην ερυθρόλευκη άμυνα (vid)

«Tρομοκράτης» στην ερυθρόλευκη άμυνα (vid)

Δημήτρης Βέργος
gazzetta default image fallback

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Αλγερινό αμυντικό της Μονακό, Καρλ Μεντζανί ο οποίος βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μία ακόμα μεταγραφική ενίσχυση, αυτή τη φορά για τα μετόπισθεν. Ο Αλγερινός αμυντικός της Μονακό, Καρλ Μεντζανί προβάρει τα ερυθρόλευκα και το gazzetta.gr παρουσιάζει την καριέρα και τα χαρακτηριστικά του 28χρονου στόπερ.

Η ανακάλυψη του Ουγιέ

Γεννημένος στις 15 Μαίου του 1985 ο Καρλ Μεντζανί έμαθε μπάλα στα φυτώρια της Σεντ Ετιέν, όπου το 2003 ο Ζεράρ Ουγιέ τον «τσίμπησε» φέρνοντας τον στη Λίβερπουλ. Εκείνη την εποχή ο Μεντζανί είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον από μία μερίδα μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης όπως η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου, οι οποίες είχαν διακρίνει έναν νεαρό αμυντικό δυνατό στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Μπενίτεθ τον στέλνει δανεικό να «ψηθεί»

Η έλευση του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ είχε ως αποτέλεσμα ο Μεντζανί να παραχωρηθεί ως δανεικός σε γαλλικούς συλλόγους προκειμένου να ξεφύγει από την αγωνιστική απραξία και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Αρχικά το 2004 στη Λοριάν και εν συνεχεία την επόμενη σεζόν στη Μετς ο Αλγερινός αμυντικός κάνει γεμάτες χρονιές, τη στιγμή που εντυπωσιάζει με τις σταθερές εμφανίσεις του και με την Εθνική Γαλλίας κάτω των 20 ετών, την οποία είχε επιλέξει εκείνη την εποχή αντί της Αλγερίας. Η Λοριάν μένει πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία του εκεί και το καλοκαίρι του 2006 τον αποκτά με κανονική μεταγραφή από τη στιγμή που ο Μπενίτεθ δεν ενθουσιάστηκε από το ταλέντο του.

Η καθιέρωση στην Αζαξιό

Παρά τις καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει στην πρώτη του θητεία στη Λοριάν, ο Μεντζανί δεν καταφέρνει να κάνει το ίδιο και τη δεύτερη, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός στην Αζαξιό. Εκεί καθιερώνεται στο κέντρο της άμυνας και οι Κορσικανοί προχωρούν σε κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2008. Εκεί για τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει τον βράχο της οπισθοφυλακής της ομάδας, αγωνιζόμενος στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον από το Σαμπιονά ήρθε αναπόφευκτα με τον Μεντζανί να κλείνει τα αυτιά του και να παραμένει πιστός στην Αζαξιό.

«Κλειδί» στην άνοδο της Μονακό

Τον Γενάρη που μας πέρασε όμως η πρόταση της Μονακό ήταν άκρως δελεαστική για να τον αφήσει αδιάφορο με αποτέλεσμα ο Μεντζανί να αφήσει την Κορσική για το Πριγκιπάτο. Εκεί θα αποτελέσει βασικό συντελεστή για την άνοδο των Μονεγάσκων στο δεύτερο μισό της χρονιάς και θα δικαιολογήσει στον απόλυτο βαθμό την ηγετική φυσιογνωμία που τον χαρακτήριζε στα χρόνια της καριέρας του στην Αζαξιό.

Διεθνής με την Αλγερία

Ο Μεντζανί μπορεί στην αρχή να διάλεξε τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ωστόσο βλέποντας πως δύσκολα θα μπορούσε να αναδειχθεί, αποφάσισε να στραφεί προς την Αλγερία, στην οποία μετράει 16 συμμετοχές μέχρι και σήμερα.

Ένα πολυσύνθετο μπακ με ηγετικά προσόντα

Ο Καρλ Μεντζανί αποτελεί έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή. Η φυσική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και σαν αμυντικό χαφ αν αυτό χρειαστεί. Διαθέτει μια ηγετική φυσιογνωμία και χαρακτηριστικό του είναι η σταθερότητα και η ικανότητά του να διαβάζει τις φάσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι από μικρός φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στις περισσότερες από τις μικρές ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Είναι ικανός κεφαλοσφαιριστής, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, καθώς παρότι όχι ιδιαίτερα ψηλός για σέντερ μπακ (1,84) είναι αλτικός. Επιπλέον διαθέτει και καλό τάκλιν πέφτοντας τον σωστό χρόνο και βγαίνοντας πρώτος πάνω στην μπάλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα