Ο ΠΑΟΚ ψωνίζει από τον Παναθηναϊκό (pics)!

Ο ΠΑΟΚ ψωνίζει από τον Παναθηναϊκό (pics)!

bet365

Ο Νίκος Σπυρόπουλος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν κάνει το δρομολόγιο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!

Οι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, είτε με απευθείας δρομολόγιο, είτε με ενδιάμεσους σταθμούς αγγίζουν τους 30!

Αναφερόμαστε γενικά σε ποδοσφαιριστές που αρχικά έπαιξαν στον ΠΑΟΚ και μεταγράφηκαν στον Παναθηναϊκό ή και το αντίστροφο, όπως συμβαίνει τώρα με την περίπτωση του Νίκου Σπυρόπουλου.

Ο αριστερός μπακ θα γίνει ο 29ος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί τόσο με τα ασπρόμαυρα, όσο και με τα πράσινα. Πάντως, το δρομολόγιο από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ ακολούθησαν 16 παίκτες, όχι όμως όλοι απευθείας.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που πρώτα φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, είτε απευθείας είτε με ενδιάμεσους σταθμούς.

Μαραγκός ο πρώτος!

Ο πρώτος παίκτης που άφησε την Παιανία και πήγε κατευθείαν στην Τούμπα, χωρίς να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα ήταν ο Σπύρος Μαραγκός, ο οποίος το 1989 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα, ενώ το καλοκαίρι του 1996 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ όπου και αγωνίστηκε έως το 1998!

Σειρά ο Βόκολος

Τον ακολούθησε (με απευθείας δρομολόγιο) ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός έπαιξε για πέντε χρόνια (1998-2003) στον Παναθηναϊκό, όταν άφησε την Παιανία για την Τούμπα (2003-04) και τον ΠΑΟΚ.

Οι τρεις δανεικοί...

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο Σάντορ Τόργκελε και ο Θανάσης Τσίγκας δόθηκαν δανεικοί στον ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό για λογαριασμό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο Κύπριος μέσος ήταν στο τριφύλλι από το 2004 και το καλοκαίρι του 2006 δόθηκε ως αντάλλαγμα στον ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του Σαλπιγγίδη, αλλά τον Δεκέμβριο του 2006 λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ και οφειλών προς το πρόσωπό του, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό.

Ο Ούγγρος επιθετικός μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό ένα χρόνο μετά τον «Μπίδη» και υπέγραψε για τρία χρόνια στον δικέφαλο. Οσον αφορά τον Τσίγκα επέστρεψαν στην Παιανία στα μέσα της ίδιας σεζόν που δόθηκε στον ΠΑΟΚ.

Κατσουράνης ο τελευταίος με απευθείας σταθμό

Ο Κώστας Κατσουράνης μετά την παρουσία του στο εξωτερικό (Μπενφίκα) επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2009 για τον Παναθηναϊκό και τρία χρόνια μετά (3 Οκτωβρίου 2012) έλυσε το συμβόλαιο του με τους πράσινους, ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 συνεχίζει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι μεταξύ των δυο στην Τούμπα, ενώ έκανε το δρομολόγιο ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ.

Στο τριφύλλι αγαπήθηκε από τους οπαδούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι μισά – μισά. Μερικοί τον μισούν και οι άλλοι τον αγαπούν.

Στις 17 Αυγούστου του 2006, ο Σαλπιγγίδης αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο για 800.000 ευρώ το χρόνο. Ο ΠΑΟΚ για την παραχώρηση του παίκτη έλαβε 1.500.000 ευρώ, δύο παίκτες δανεικούς (Θανάσης Τσίγκας και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης) και ο Σάντορ Τόργκελε με ελεύθερη μεταγραφή.

Το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό έληξε το καλοκαίρι του 2010 και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για τον δικέφαλο του Βορρά.

Κωνσταντινίδης σαν Σαλπιγγίδης

Το ίδιο δρομολόγιο έκανε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Το καλοκαίρι του 1998 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίστηκε για 4 χρόνια, ως το 2002. Για τα επόμενα τρία χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και επέστρεψε το καλοκαίρι του 2005 στην Τούμπα.

Η αρχή με τον Μπέλλη

Ο πρώτος – πρώτος παίκτης που φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ήταν ο Μιχάλης Μπέλλης. Από το 1965 ως το 1969 ήταν στο τριφύλλι και με ενδιάμεσο σταθμό την Παναχαϊκή βρέθηκε το 1970 στην Τούμπα.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ με στάση!

Παρόμοια περίπτωση είναι του Γιώργου Γεωργιάδη του Χαραλάμπους. Μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 1992 και έπαιξε εκεί μέχρι το 1998, όταν και πήγε στη Νιούκαστλ του Νίκου Νταμπίζα. Ο Γεωργιάδης επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρόνο αργότερα για να παίξει για τον ΠΑΟΚ από το 1999 έως το 2003.

Ο αγαπητός Φραντζέσκος

Ο Κώστας Φραντζέσκος αποκτήθηκε το 19990 από τον Παναθηναϊκό και μέχρι το 1994 ήταν στο τριφύλλι. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δυόμιση χρόνια στον ΟΦΗ και μετέπειτα για τρεισήμισι στον ΠΑΟΚ. Ο Φραντζέσκος ήταν από τους πιο αγαπημένους φιλάθλους του δικεφάλου.

Δημόπουλος, Μάρκος και Χαλκιάς

Ο Θανάσης Δημόπουλος Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 19 ετών το 1982 στον Παναθηναϊκό ως το 1987 πριν συνεχίσει στον Ηρακλή. Ηταν παίκτης του «γηραιού» για τέσσερα χρόνια και μετά μετακόμισε στον ΠΑΟΚ για ένα έτος χωρίς όμως να πάρει πολλές ευκαιρίες.

Ο Δημήτρης Μάρκος ήταν για μια πενταετία (1992-97) παίκτης του Παναθηναϊκού και τα επόμενα πέντε χρόνια πέρασε από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Καλαμάτα, ΑΕΚ, Αρη, πριν καταλήξει το 2002 στον ΠΑΟΚ, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2005.

Ο Κώστας Χαλκιάς ήταν παιδί των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού και έκανε δύο θητείες στο τριφύλλι (1998-2001, 2003-05). Μετά τη δεύτερη πήγε στην Αγγλία (Πόρτσμουθ), στην Ισπανία (Μούρθια) και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα (Άρη). Πάντως, το 2008 ως το 2012 φόρεσε και αυτός τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Και άλλος από τις Ακαδημίες

Από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού βγήκε και ο Φίλιππος Δάρλας (2001 ως 2010) με το τριφύλλι να τον παραχωρεί σε αρκετές ομάδες (Καλλιθέα, Μαρκόπουλο, Απόλλων Σμύρνης) πριν και αυτός πάει στον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο (2008-09).

Οι πιο πρόσφατοι...

Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού που πλέον θα έχουν τον δικέφαλο στο στήθος είναι φετινοί. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Τζιόλη και τον Νίκο Σπυρόπουλο. Ο διεθνής αμυντικός μέσος ήταν στον Παναθηναϊκό, από το 2005 ως το 2010 και στη συνέχεια έκανε την περιπλάνηση του στην Ευρώπη (Βέρντερ, Σιένα, Σανταντέρ, Μονακό, ΑΠΟΕΛ) πριν τον πάρει ο Ιβάν Σαββίδης.

Τέλος, ο Νίκος Σπυρόπουλος έπειτα από πέντε χρόνια (2008-13) έλυσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και αφού πήρε στα μέσα της σεζόν στην Κιέβο, επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Οι 29 παίκτες που έπαιξαν σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Μιχάλης Μπέλλης, Αχιλλέας Ασλανίδης, Χρήστος Τερζανίδης, Αγγελος Αναστασιάδης, Χρήστος Δημόπουλος, Νίκος Καραγεωργίου, Θανάσης Δημόπουλος, Κώστας Φρατζέσκος, Σπύρος Μαραγκός, Πέρσι Ολιβάρες, Γιώργος Γεωργιάδης, Δημήτρης Μάρκος, Λεωνίδας Βόκολος, Παντελής Κωσταντινίδης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Θανάσης Τσίγκας, Σαντόρ Τόργκελε, Γιώργος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ντάνι Φερνάντεζ, Κώστας Χαλκιάς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Φίλιππος Δάρλας, Χρήστος Μελίσσης, Μπράις Μουν, Βίκτορ Βιτόλο, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Νίκος Σπυρόπουλος.

Μόλις 5 οι ξένοι και 24 οι Έλληνες

Αξιοσημείωτο είναι πως από τη λίστα με τους 29 παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, μόλις οι 5 είναι ξένοι (Πέρσι Ολιβάρες, Σαντόρ Τόργκελε, Μπράις Μουν, Ντάνι Φερνάντες και Βίκτορ Βιτόλο) και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα