NBA Playoffs: O ιδανικός αντίπαλος των Μπακς στον πρώτο γύρο! (poll)

Νίκος Καρφής
NBA Playoffs: O ιδανικός αντίπαλος των Μπακς στον πρώτο γύρο! (poll)

bet365

Η regular season φτάνει προς το τέλος της και το gazzetta.gr ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν ποιος είναι ο ιδανικός αντίπαλος για τους Μπακς στον πρώτο γύρο των playoffs.

Mπακς κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην πρώτη θέση της Ανατολής και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στον πρώτο γύρο των playoffs.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 ομάδες που είναι υποψήφιες να κοντραριστούν με την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην πρώτη φάση της postseason.

Πίστονς, Χόρνετς, Χιτ, Νετς και Μάτζικ! Το gazzetta.gr τις παρουσιάζει και ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον ιδανικό αντίπαλο για τα... ελάφια

Πίστονς (38-37)

Μια ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα τους και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε θέση να διεκδικεί την είσοδο στα playoffs. Φέτος οι Μπακς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στα 4 ματς που έπαιξαν απέναντι στην ομάδα από το Ντιτρόιτ. Τα... ελάφια σκούπισαν τους αντιπάλους τους, αφού μέτρησαν 4 νίκες σε 4 αναμετρήσεις.

Δεν θα έλεγαν όχι σε μια κόντρα στον πρώτο γύρο των playoffs οι Μπακς. Όμως σίγουρα τα ματς θα χρειαστούν προσοχή. Αφού το Μιλγουόκι θα πρέπει να ματσάρει δύο εξαιρετικούς ψηλούς όπως ο Ντράμοντ και ο Γκρίφιν. Θα είναι κομβική η μάχη της ρακέτας, όπως και η απόδοση του Μπρουκ Λόπεζ. Από την άλλη οι Πίστονς θα πρέπει να βγάλουν... λαγούς από το καπέλο για να περιορίσουν τον Γιάννη. Στην περιφέρεια θα πρέπει να πρoσέξει τον Τζάκσον και τον καλό σουτέρ τριών πόντων, Έλινγκτον.

Η παρέα του Γκρίφιν δίνει έμφαση στην άμυνα και έτσι είναι η 7η καλύτερη ομάδα σε αυτόν τον τομέα. Το Ντιτρόιτ δέχεται 107.7 πόντους ανά ματς.

Nετς (38-38)

Πολλοί πιστεύουν πως είναι από τις εκπλήξεις της σεζόν, όμως η δουλειά που έχει κάνει το Μπρούκλιν τόσο στο παρκέ, όσο και στις επιλογές παικτών τον τελευταίο χρόνο εξηγεί τη θέση των Νετς. Η δύναμη της είναι η τριάδα των γκαρντ (Ράσελ,ΛεΒέρτ και Ντινγουίντι), με τον Ράσελ να είναι ο ηγέτης και να παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε All Star Game. Σημαντική συνεισφορά έχουν και ο Κάρολ που φημίζεται για την άμυνα του, αλλά και ο Χάρις που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τριποντέρ της λίγκας (πήρε τον διαγωνισμό τριπόντων κόντρα στον Στεφ Κάρι). Στη ρακέτα δεσπόζει ο ικανότατος ριμπάουντερ και μπλοκέρ, Άλεν.

Κόντρα στους Μπακς έχουν 2 ήττες σε 2 ματς, ενώ έχουν να παίξουν άλλα 2 μέχρι το τέλος της σεζόν. Επικίνδυνη ομάδα που έχει κάνει μερικά σπουδαία διπλά φέτος, τα οποία τη βάζουν σε θέση να διεκδικεί την πρόκριση στα playoffs.

Χιτ (37-38)

Οι Χιτ θέλουν να μπουν στα playoffs για να δώσουν την ευκαιρία στον Ντουέιν Ουέιντ να παίξει για τελευταία φορά στην postseason. Kόντρα στους Μπακς έχουν φέτος 1 νίκη και 3 ήττες, όμως υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως είναι ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δουλεμένη ομάδα με έναν προπονητή που βρίσκεται πολλά χρόνια στο Μαιϊάμι, τον Έρικ Σποέλστρα. Η περιφέρεια είναι το δυνατό τους σημείο αφού εκτός του «Flash», υπάρχουν ο Ντράγκιτς που επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του, αλλά και οι Ουέιτερς και Ρίτσαρντσον.

«Κλειδί» είναι ο Ουίνσλοου που έπαιζε σε αρκετά ματς ακόμα και ως point guard, ειδικά όταν έλειπε ο Ντράγκιτς, ενώ στη ρακέτα δεσπόζει ο Ουάιτσαϊντ που θεωρείται εδώ και χρόνια ένας εκ των κορυφαίων ριμπάουντερ του πρωταθλήματος. Κάνουν εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, καθώς είναι τρίτη στη λίστα σε ολόκληρο του ΝΒΑ. Δέχονται 105.8 πόντους ανά ματς, ενώ στα μπλοκ βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της λίγκας. Ομάδα με μεγάλη εμπειρία από playoffs.

Μάτζικ (37-39)

Οι Μάτζικ έρχονται με φόρα. Η ομάδα του Ορλάντο αποτελεί μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του ΝΒΑ, αφού έχουν 6 νίκες στα 7 τελευταία ματς. Εκεί που έδειχναν να χάνουν το τρένο έκαναν σπουδαίες νίκες όπως αυτή μέσα στο Μαϊαμι και έμειναν ζωντανοί στη μάχη των playoffs. Όπως και οι Μάτζικ αποτελούν μία από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ στην άμυνα, αφού δέχονται 106.1 πόντους ανά ματς. Ο All Star Βούτσεβιτς είναι ο ηγέτης τους, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιθετική τους λειτουργία παίζουν οι Φουρνιέ, Όγκουστιν, Ρος και Γκόρντον.

Τη φετινή σεζόν έχουν κοντραριστεί 3 φορές με τους Μπακς και μετράνε 1 νίκη και 2 ήττες. Όμως αυτή η νίκη τους ήταν με 20 πόντους διαφορά, με το σκορ να είναι 103-83. Το Ορλάντο διψάει για playoffs, αφού έχει να παίξει εκεί από τη σεζόν 2011-12, τότε που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Πέισερς.

Χόρνετς (35-40)

Ο Κέμπα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τους οδηγήσει στα playoffs, ενώ φέτος έχουν πάρει σπουδαία ματς όπως αυτό κόντρα στους Σπερς στην παράταση, αλλά και απέναντι στους Ράπτορς με το απίστευτο τρίποντο του Λαμπ πίσω από το κέντρο. Μία καλή ομάδα εντός έδρας που φέτος έχει 24 νίκες και 15 ήττες. Συναντά μεγάλες δυσκολίες εκτός έδρας, εκεί όπου έχουν 11-24.

Η Σάρλοτ είναι η 2η καλύτερη ομάδα στο τομέα των λαθών, αφού προσέχει πολύ και κάνει μόνο 11.9 ανά ματς. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα περιοριστεί ο Κέμπα Ουόκερ, ενώ λύσεις δίνουν οι Λαμπ με το τρίποντο του, ο Μπατούμ, ο Ζέλερ και ο Τόνι Πάρκερ. Ο Γάλλος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στα playoffs, αφού έχει φάει την postseason με το κουτάλι, όντας παίκτης των Σπερς του Πόποβιτς.

 

NBA Τελευταία Νέα