Έρικ Πάρσον: Η ελπίδα του ΟΦΗ για έναν Σουηδό «φονιά» (pics & vid)

Έρικ Πάρσον: Η ελπίδα του ΟΦΗ για έναν Σουηδό «φονιά» (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Έρικ Πάρσον: Η ελπίδα του ΟΦΗ για έναν Σουηδό «φονιά» (pics & vid)

bet365

«Διψασμένος», φιλόδοξος και περίεργος για το εύκρατο κλίμα της Κρήτης, σε αντίθεση με τον παγωμένη Σουηδία! Το gazzetta.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, τον Έρικ Πάρσον, που γεμίζει την επίθεση και υπόσχεται να απλοποιήσει την «υπόθεση-γκολ» για τους Κρητικούς.

Ετών 24, με 159 παιχνίδια στα πόδια του, 70 γκολ στο ενεργητικό του, μαζί με 19 ασίστ. «Γεμάτες» σεζόν, χωρίς τραυματισμούς και σε προσιτή τιμή. Για τον ΟΦΗ που φέτος δυσκολεύεται επιθετικά και έψαχνε την ενίσχυσή του, η περίπτωση αναδείχθηκε σε ιδανική.

Δίχως να έχει βγει τίποτα προς τα έξω και σε καθεστώς μυστικότητας, ο Έρικ Πάρσον ταξίδεψε στο Ηράκλειο, υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2020 και ξεκίνησε το πρώτο του ποδοσφαιρικό «ταξίδι» μακριά από τη γενέτειρά του, Σουηδία! Με φιλοδοξίες κι αισιοδοξία, έτοιμος για ένα «κεφάλαιο» διαφορετικό από τα προηγούμενα.

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑ ΓΚΟΛ

Μπήκε στα τμήματα υποδομής της Μάλμε κι εκεί... κουτσοκλώτησε τη μπάλα με τα κυανόλευκά της στα 16 του, μετά το σκάουτινγκ των «μπλε» στα πιτσιρίκια ΒΚ Νασέτ και στη Χόλβικεν. Το 2010 μπήκε στην ομάδα U19 των πρωταθλητών και με 12 γκολ σε 17 παιχνίδια μπήκε στο «κάδρο» ως ένας ικανός φορ, με την περίπτωση του οποίου αξίζει κανείς να ασχοληθεί, αφού το ύψος (σ.σ σήμερα είναι 1.89) και η δύναμή του «τραβούσαν» το μάτι.

Η σεζόν 2012/13 τον βρήκε στην τρίτη κατηγορία και στη Λουντς, που τον απέκτησε ως δανεικό για να τον βάλει στο… νόημα και να πάρει από τα νιάτα του ό,τι καλύτερο μπορούσε. Αυτά ήταν τέσσερα γκολ και μια ασίστ σε 23 εμφανίσεις, κυρίως ως αναπληρωματικούς, όμως ανανέωσαν τον δανεισμό και για την επόμενη χρονιά (8 ματς, ένα γκολ).

Το 2014 η Μάλμε τον έστειλε ξανά στη Χόλβικεν, όπου σκόραρε περισσότερο (11), έπαιξε βασικός (24) και βρήκε τον εαυτό του, πατώντας δυνατά το «γκάζι» με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του. Επόμενος σταθμός του ήταν η Λαντσκρόνα, όπου με 17 γκολ και 5 ασίστ συνέχισε να ξεχωρίζει και να ψάχνει την ποδοσφαιρική άνοδο σε κατηγορίες μεγαλύτερες της τρίτης στη Σουηδία.

Τα 60 γκολ και οι 9 ασίστ σε δυο χρόνια με τη Φάλκενμπεργκς στη β’ εθνική απέδειξαν του λόγου το αληθές, ό,τι δηλαδή ο ξανθός ψηλός που «γεμίζει» την περιοχή έχει τον τρόπο να κουνάει τα δίχτυα.

Η μεταγραφή του στον ΟΦΗ έρχεται να τον απογειώσει, αφού θα τον φέρει προ των δυσκολότερων αντιπάλων που έχει αντιμετωπίσει, στο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει βιώσει και υπό το βάρος απαιτήσεων που δεν έχει ξανακληθεί να δικαιώσει.

ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα, όπως κι εγώ. Στα τελευταία παιχνίδια δεν αποδίδω καλά κι αυτό είναι κάτι που επιβαρύνει την ομάδα, στην οποία πρέπει να προσφέρω περισσότερο. Όταν μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, τότε θα μπορώ να ζητάω και τη δική τους βοήθεια και σ’ αυτό πρέπει να φτάσουμε πάλι».

Τα παραπάνω λόγια βγήκαν από το στόμα του τον περασμένο Απρίλιο, μετά την ήττα της Φάλκενμπεργκ από την Εσκιλστούνα. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και ο Πάρσον ένιωσε πως έπρεπε να βγει μπροστά, ώστε να απολογηθεί.

Βέβαια τα στατιστικά του ίδιου στα παιχνίδια που προηγήθηκαν δείχνουν πως κάτι τέτοιο ήταν μάλλον υπερβολικό. Με δυο γκολ και μια ασίστ στα προηγούμενα τρια παιχνίδια, καθώς και 21 από την αρχή της σεζόν, ο 24χρονος μάλλον έδινε δύναμη στην ομάδα του, παρά της αφαιρούσε.

Ο τόνος του ωστόσο ήταν αντίστροφος, κατά μια έννοια ηγετικός. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα ήθελε πολύ να δει τέτοια στοιχεία στον χαρακτήρα του, ενώ το κοινό του ΟΦΗ δεδομένα θα εκτιμήσει έναν «καυτό» Σουηδό, που καταρρίπτει τα στερεότυπα και «δένεται» με την κερκίδα ως ο πιο θερμόαιμος που πάτησε ποτέ το πόδι του στο Γεντί Κουλέ!

Ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν πόσα μπορεί να καταφέρει στο Ηράκλειο ο Πάρσον, που πάντως φαίνεται έτοιμος να αφήσει στην άκρη την απόσταση που τον χωρίζει από τη γενέτειρά του, την παραθαλάσσια Στόρα Χάμαρ της Σουηδίας. Θα ζει 3.145 χιλιόμετρα από εκεί, όμως όλοι στην Κρήτη ξέρουν τον τρόπο, ώστε να μην του φανούν ποτέ τόσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα