Ο Λιβανέζος που θέλει να κάνει καριέρα στη Super League! (vid)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο Λιβανέζος που θέλει να κάνει καριέρα στη Super League! (vid)

bet365

Ένας Λιβανέζος στη Super League! Το gazzetta.gr γράφει για τον Χιλάλ Ελ-Χελούε που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Λίβερπουλ - Παρί Σεν Ζερμέν, αν ο Νεϊμάρ σημειώσει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο γεννημένος στο Ανόβερο από Λιβανέζους γονείς, Χιλάλ Ελ-Χελούε έκανε τα πρώτα βήματα του στην TSV Χάβελσε (2013-15), ενώ για μια σεζόν αγωνίστηκε με την Β΄ ομάδα της Βόλφσμπουργκ.

Προτού καταλήξει στον Απόλλωνα πέρασε μια διετία στην Χάλεσχερ (Γ΄ Γερμανίας).

Ο 23χρονος εξτρέμ αρχικά δοκιμάστηκε από τον τεχνικό του άσημου συλλόγου, Ρίκο Σμιντ αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις κυρίως για την ταχύτητα, αλλά και την ακρίβεια των μεταβιβάσεων του.

Δύο γκολ στον Α΄ Γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν είχαν ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε αγαπημένο παίκτη των οπαδών της Χάλεσχερ.

«Οι γονείς μου γεννήθηκαν στο Λίβανο, αλλά νιώθουν Γερμανοί. Ο πατέρας μου ήρθε εδώ σε ηλικία εφτά ετών. Γεννήθηκα εδώ αλλά πηγαίνουμε κάποιες φορές για διακοπές στο Λίβανο. Έχουμε κάποιους συγγενείς εκεί», τονίζει ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα.

Στις 8 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική Λιβάνου σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 κόντρα στη Μιανμάρ δίχως να σκοράρει. Το πρώτο γκολ ήρθε στις 29 Μαρτίου 2016 απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ, αφού προκριθήκαμε στην επόμενη φάση των προκριματικών. Δεν ξέρω εάν έγινα λαϊκός ήρωας στο Λίβανο. Ίσως θα ήταν υπερβολή αυτό, αλλά ο κόσμος ενδιαφέρεται πολύ για το ποδόσφαιρο».

Ο γερμανοτραφής επιθετικός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται στην εθνική ομάδα της χώρας του.

«Το ενδιαφέρον στο Λίβανο για το ποδόσφαιρο αυξάνεται συνεχώς. Πάνω από 15.000 θεατές έρχονται στα σημαντικά παιχνίδια. Η τηλεόραση μεταδίδει ζωντανά τους αγώνες. Ο προπονητής της εθνικής ψάχνει συνεχώς για νέους παίκτες. Κάποιοι προέρχονται από τη Νορβηγία, την Δανία, την Τουρκία αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα. Σπουδαία εμπειρία ήταν για παράδειγμα όταν αντιμετωπίσαμε ενώπιον 30.000 θεατών τη Νότιο Κορέα. Παίζαμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα που είχε παίκτες από την Bundesliga και μέχρι το τελευταίο λεπτό το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο. Στις καθυστερήσεις δεχθήκαμε γκολ. Ήταν κάτι πολύ άσχημο».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Λιβάνου, Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς είχε αναφερθεί σε ανύποπτη στιγμή στην ποδοσφαιρική ανέλιξη του Ελ-Χελούε.

«Όταν τον ανακάλυψα αγωνιζόταν σε ομάδα Δ΄ κατηγορίας της Γερμανίας και πλέον ανήκει σε ομάδα Α΄ κατηγορίας στην Ελλάδα. Βελτιώνεται συνεχώς».

Ο 23χρονος επιθετικός μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και στην κορυφή. Στην περυσινή σεζόν είχε απολογισμό στη Χάλεσχερ σε 29 αγώνες 4 γκολ. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε λογαριασμό και για το ελληνικό πρωτάθλημα...

Δείτε τον Ελ-Χελούε με τη φανέλα της εθνικής Λιβάνου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα