Α.Ε.Κ φάκελος: Επίθεση...

Α.Ε.Κ φάκελος: Επίθεση...

Α.Ε.Κ φάκελος: Επίθεση...

bet365

Το gazzetta.gr σημειώνει όλα όσα αφορούν την «κιτρινόμαυρη» γραμμή κρούσης, παρουσιάζει - αναλύει τα δεδομένα και το ρεπορτάζ για το... κουτί και τα «φτερά».

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ουκρανία - Μάλτα (21+).

Να ξεκινήσουμε από το βασικό μότο που εκφράζει όλη την ΑΕΚ και φυσικά προέκυψε από την ιστορία της και τα επιτεύγματά της: ΑΕΚ σημαίνει επίθεση! Με αφορμή λοιπόν το γεγονός ότι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο προμηνύεται ολοκληρωτικό λίφτινγκ στην γραμμή κρούσης της ομάδας αν κρίνουμε από τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον... φάκελο και να αναλύσουμε όλα όσα αφορούν την επίθεση της Ένωσης για τη σεζόν που θα αρχίσει σε λίγες μόλις μέρες.

Αντιλαμβάνομαι ότι το βασικό ζητούμενο στις μεταγραφικές περιόδους είναι η ονοματολογία. Κάτι που προσωπικά σιχαίνομαι σε απόλυτο βαθμό διότι επί της ουσίας πρόκειται για διαφήμιση προϊόντων των ατζέντηδων όπως έχει εξελιχθεί το θέμα «ενίσχυση» σε κάθε ομάδα. Διαβάζουμε λοιπόν δεκάδες ονόματα για θέσεις που απασχολούν δεδομένα το εκάστοτε club και φυσικά στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται λόγος για παίκτες που έχουν προταθεί και ίσως να εξετάζονται για τις ανάγκες του όποιου συλλόγου...

Εντάξει, θα σας αναφέρουμε τα περισσότερα από τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει (και τα δεδομένα αυτών), αλλά το πλέον βασικό είναι να εστιάσουμε στις ανάγκες που φαίνεται να προκύπτουν από τα δεδομένα που έχουμε για τους ποδοσφαιριστές που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ της ΑΕΚ και φαίνεται ότι θα χαιρετίσουν! Κι αυτό μας... λύνει τα χέρια σχετικά με τις ανάγκες της ομάδας όπως αυτές δημιουργούνται από τα «φύγε εσύ, έλα εσύ» έως σήμερα. Επαναλαμβάνουμε ότι εστιάζουμε στην γραμμή κρούσης.

Τα δεδομένα για τα... φτερά της επίθεσης

Μια ματιά στο ρόστερ της ΑΕΚ αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι η ανάγκη ενίσχυσης στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση συνιστά βασική προτεραιότητα τη στιγμή που αυταπόδεικτα απαιτείται ουσιαστική και κυρίως ποιοτική ενίσχυση. Είναι αυτό που λένε (και έχει επιβεβαιωθεί στο ποδόσφαιρο) ότι το γκολ είναι... ακριβό, πρέπει να το πληρώσεις καλά για να λύσεις το πρόβλημά σου. Τεράστια αλήθεια που έχει αποδειχθεί – επιβεβαιωθεί σε όλα τα club ανά τον κόσμο και κυρίως στα μεγάλα που κάθε καλοκαίρι δαπανούν ποσά που ζαλίζουν για να βρουν τη λύση στην πεμπτουσία του ποδοσφαίρου: το γκολ!

Η Ένωση μοιάζει να χρειάζεται να αλλάξει όλα σχεδόν τα πρόσωπά της είτε αυτά αγωνίζονται στο... κουτί είτε στα... φτερά της επίθεσης. Κι αυτό διότι αν εξαιρέσουμε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που δύναται να αγωνιστεί ως εξτρέμ, για όλους τους υπόλοιπους που υπήρχαν τα δεδομένα δείχνουν τέλος συνεργασίας. Προφανώς και αναφέρομαι στους Πατίτο, Βάργκας, Αραβίδη (το όνομά του θα το συναντήσουμε και για εκείνους που υπολογίζονταν για φορ περιοχής) που έχουν κυρίως αγωνιστεί (ή έστω έχουν παίξει και) στα άκρα της γραμμής κρούσης.

Στην περίπτωση του Βενεζουελάνου άσου θαρρώ πως όλοι (μετά και τη συνέντευξη του Χιμένεθ) αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει (άλλωστε δεν απάντησε ποτέ θετικά στην πρόταση της ΑΕΚ). Σε ότι αφορά τον Πατίτο είναι γνωστό ότι ψάχνει κάτι καλύτερο (σε οικονομικό επίπεδο προσφοράς) από αυτή που έχει ήδη στα χέρια του από την Ένωση με αποτέλεσμα και η ομάδα όπως είναι λογικό να βρίσκεται σε αναζήτηση δυο και περισσότερων ακραίων μεσοεπιθετικών (άλλωστε από την πρώτη σεζόν δεν μπορεί να έμεινε ικανοποιημένη από την προσφορά του Αργεντινού ειδικά και λόγω του υψηλού συμβολαίου του).

Ο Σεβιγιάνος τεχνικός της ΑΕΚ ξεκαθάρισε στην κουβέντα – συνέντευξη που κάναμε παρέα ότι «σίγουρα για αρχή κοιτάμε και δυο ακραίους επιθετικούς». Πόσο πιο ειλικρινά να μιλήσει... Η χρονιά μόνο με τον Χριστοδουλόπουλο δεν μπορεί να βγει (και άσχετα με το αν υπολογίσει εκεί στο κομμάτι της προετοιμασίας τον Μεληκιώτη). Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να πει «μα και τον Βινίσιους τον υπολογίζει για πιο μπροστά από το μπακ» και δεν θα 'χει άδικο, όμως τον βλέπει ως αριστερό μπακ – χαφ όταν και αν χρειαστεί να παίξει είτε 3-5-2 είτε 3-4-3, σε καμία περίπτωση όμως για εξτρέμ με επιθετικές αρετές και γκολ που απαιτείται να διακρίνει τον κάθε πλάγιοω που τοποθετείται στην επίθεση!

Υπάρχουν οι περιπτώσεις που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο να κινηθεί η ΑΕΚ για την απόκτησή τους για την ενίσχυσή της στα άκρα της γραμμής κρούσης. Όπως αυτό του Μπαχούι που συνιστά την αδυναμία του Μαϊστόροβιτς, αλλά και ονόματα που προέκυψαν ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της καταγωγής του Χιμένεθ και του ταξιδιού του Σουηδού τεχνικού διευθυντή στην πατρίδα του κόουτς (στην Ισπανία όπου είχατε ενημερωθεί αποκλειστικά από το gazzetta.gr) όπως τα ονόματα των Μπούργκι, Κουένκα (έχει αναφερθεί και το όνομα του Ισνάλντο αλλά φαίνεται να καταλήγει στην Αλαβές, ενώ γενικά προτιμάει Ισπανία), ωστόσο προφανώς και έχουμε ακόμη καιρό μπροστά μας για να μάθουμε και για άλλα ονόματα τη στιγμή που (και) ο Σκόκο αν προχωρήσει η περίπτωσή του θα μπορεί να υπολογίζεται για τα άκρα (αν και εφόσον).

Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Αραβίδης και ο σίγουρος Γιακουμάκης

Το γεγονός ότι πάμε για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στην επίθεση της ΑΕΚ αποδεικνύεται (και) από το γεγονός ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο υπάρχει μόνο ένα όνομα ως δεδομένο για την «κιτρινόμαυρη» γραμμή κρούσης και ειδικά σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται για φορ περιοχής, κοινώς για το... κουτί! Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να το καταλάβουμε αρκεί να εστιάσουμε και να αναλύσουμε με δυο λόγια τι συμβαίνει και τι ισχύει με κάθε έναν από τους παίκτες που υπήρχαν έως και σήμερα στην Ένωση.

Η περίπτωση του Αλμέιδα είναι η πρώτη και πλέον σημαντική με δεδομένο ότι ο Πορτογάλος φορ έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Και; Σημαίνει αυτό ότι είναι σίγουρος για τη νέα σεζόν; Αν ο ίδιος επιθυμήσει να κάτσει πάνω στο συμβόλαιο εννοείται πως θα βρίσκεται στο ρόστερ αλλά αν δεν αποδείξει (εμπράκτως) ότι θέλει να επιστρέψει αγωνιστικά τότε μπορεί να υπάρχει (αν και θα κάνουν τα πάντα στην Ένωση να ξεφορτωθούν τον ίδιο και το συμβόλαιό του) και απλά να μην υπολογίζεται. Άλλωστε ο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος μαζί του στη συνάντηση που είχε μαζί του λίγο πριν τον αποχαιρετίσει για τις καλοκαιρινές διακοπές. «Θα γυρίσεις πίσω για την προετοιμασία και θα πρέπει να μου αποδείξεις ότι μπορεί να είσαι σε τέτοια ηλικία αλλά έχει την επιθυμία την ίδια με εκείνη όταν ξεκινούσες την καριέρα σου». Όλα ανοιχτά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Για τον τίμιο Τόμας Πέκχαρτ πρέπει να σημειώσουμε ότι το τέλος της συνεργασίας αυτή τη στιγμή μοιάζει ως δεδομένο. Το συμβόλαιο έχει ολοκληρωθεί, ο ατζέντης του ήδη μιλάει με άλλους συλλόγους για τον πελάτη του (κάτι απόλυτα λογικό και εδώ να σημειώσουμε ότι η γνωστή μας Χάποελ Μπερ Σεβά έχει ψηλά στη λίστα ήδη τον Τσέχο φορ) και πρόταση μέχρι τη στιγμή που γράφαμε αυτές τις λέξεις από την ΑΕΚ δεν υπάρχει για να παραμείνει στην ομάδα. Προφανώς και τα δεδομένα κάνουν το διαζύγιο να μοιάζει αναπόφευκτο.

Προφανώς και τα ίδια (αν εξαιρέσουμε την ομάδα από το Ισραήλ) δεδομένα υπάρχουν για την περίπτωση του Χρήστου Αραβίδη. Ο Έλληνας επιθετικός (για γνωστούς και άγνωστους ίσως λόγους) δεν αξιοποιήθηκε στη σεζόν που ολοκληρωνόταν το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Μοιάζει ως σίγουρη, και μάλλον είναι, η επιθυμία της Ένωσης να μη διατηρηθεί στο ρόστερ ο αγαπημένος της εξέδρας «Άραβας». Σ' αυτό παίζει ρόλο μεταξύ άλλων (και όσων έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς) και το γεγονός ότι στα Σπάτα εκτιμούν ότι χρειάζονται καλύτερο επιθετικό για το... κουτί τη στιγμή που αποκτήθηκε και ο Γιακουμάκης...

Ο τελευταίος (ο Γιακουμάκης ντε) είναι και ο μοναδικός δεδομένος για την γραμμή κρούσης της Ένωσης. Ο Έλληνας κορυφαίος σκόρερ της σεζόν που μας πέρασε (και μάλιστα με την φανέλα του Πλατανιά που μεγαλώνει σε αξία τη σούπερ χρονιά του στα Χανιά) είναι ο μόνος που μπορεί να λογίζεται ως σίγουρος για την επίθεση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν έχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω. Μπορεί να μη συνιστά επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ όμως ο ίδιος που τον... έψαξε είπε ειλικρινά ότι «έχει εκείνα τα στοιχεία τα διαφορετικά που κι εγώ ήθελα να προσθέσουμε στο ρόστερ».

Οι Αραούχο-Σκόκο, οι άλλοι και το συμπέρασμα...

Από κει και πέρα πάμε στο κομμάτι της ενίχυσης. Αραούχο και Σκόκο (με όποια σειρά μπορεί να προτιμάτε εσείς) είναι οι δυο ποδοσφαιριστές που αν έλεγαν στην ΑΕΚ και στον Σεβιγιάνο τεχνικό «θα τους έχετε διαθέσιμους από αύριο» θα έκαναν... πάρτι! Είναι οι πρώτες επιλογές αλλά όχι οι μοναδικές αφού όπως εξήγησε και ο κόουτς «θα χρειαστεί να περιμένουμε σχετικά με τον Αραούχο και εμείς αντίθετα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι αν έρθει και ο Σέρχιο όλα καλά». Κι έχει δίκιο ο κόουτς αφού η έναρξη της προετοιμασίας της Λας Πάλμας είναι στις 10 Ιουλίου, οπότε έως και τα μέσα (και πιο μετά) του πιο ζεστού θερινού μήνα η ΑΕΚ νέα για τον σούπερ Αραούχο δεν θα έχει.

Εννοείται πως ο Χιμένεθ υπολογίζει, αν υπάρξει ουσιαστικό θέμα επιστροφής του Σκόκο, και τον «υδραυλικό» για την επίθεση όπως τον είχε χρησιμοποιήσει άλλωστε στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στον πάγκο της ΑΕΚ. Άλλωστε εκεί χρησιμοποιείται και τώρα ο Αργεντινός πρώην άσος της Ένωσης και κάνει τη διαφορά. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» είχε πει «πρέπει να δω τον Νάτσο και αν είναι όπως ήταν όταν είχαμε συνεργαστεί προ εξαετίας τότε σίγουρα θα τον ήθελα και θα έκανε τη διαφορά στην ομάδα», κάτι που προφανώς θα συμπεράνει όταν δει ο Μανόλο τι έχει κάνει ήδη με την Νιούελς...

Από κει και πέρα υπάρχουν -έχουν γραφτεί- τα ονόματα -για παράδειγμα- των Πουέρτας (όπως σας ενημέρωσε το gazzetta.gr και επιβεβαίωσαν την είδησή μας οι Ισπανοί αλλά και ο ίδιος με δηλώσεις του τη στιγμή που επιμένουν στην Ισπανία ότι έχει κλείσει στην ΑΕΚ, προφανώς και τον έχουν stand by), Ορτούνιο (το όνομα του οποίου προέκυψε από τα ισπανικά ΜΜΕ και ειδικά εκείνα που ασχολούνται με την Λας Πάλμας) και δυο – τρία ακόμη που έχουν μεν προταθεί αλλά δεν ασχολήθηκαν καν στην Ένωση. Όλα φαίνεται πως θα κριθούν από το αποτέλεσμα και από τις ανάγκες που θα προκύψουν κάτι απόλυτα λογικό και δικαιολογημένο.

Αυτό προκύπτει από το συμπέρασμα που βγαίνει με την ανάγνωση των παραπάνω. Διότι πολύ απλά αν η ΑΕΚ μείνει δίχως κανονικό, βαρύ φορ περιοχής (αν δηλαδή δεν μείνει κανείς εκ των Αλμέιδα και Πέκχαρτ), τότε θα συνιστά προτεραιότητα να βρεθεί ένας τέτοιος για το... κουτί, με τα συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και ας μη λογίζεται για πρώτη και βασική επιλογή. Ο Γιακουμάκης ΔΕΝ είναι τέτοιος επιθετικός και ας δύναται να παίξει στην κορυφή της γραμμής κρούσης όπως έχει αποδείξει. Αν όμως μείνει ο Αλμέιδα (για παράδειγμα) το βάρος δεδομένα θα πάει στην απόκτηση ενός... Αραούχο!

Το συμπέρασμα θαρρώ είναι απλό: ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και φέτος απαιτείται ουσιαστική και ποιοτική ενίσχυση σε αυτό το κομμάτι. Σε άκρα και στο... κουτί! Για τα «φτερά» της επίθεσης απαιτείται να βρεθούν τουλάχιστον δυο σούπερ για βασικές επιλογές που μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο θα... σφάζονται για τις θέσεις στην ενδεκάδα. Από κει και πέρα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αποκτηθούν παίκτες που δεδομένα κάνουν τη διαφορά (σ.σ.: Σκόκο – Αραούχο και αν όχι αυτοί οι αντί αυτών θα πρέπει να είναι -και- καλύτεροί τους). Μόνο έτσι θα μπορέσει η ΑΕΚ να δημιουργήσει ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα έως το τέλος και με αξιώσεις κατάκτησής του, αλλά και θα μπει δεδομένα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης (προφανώς στο Europa διότι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δύσκολο...).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα