Απόλλων Σμύρνης: Η ομάδα που τα έχει... ΟΛΑ!

Απόλλων Σμύρνης: Η ομάδα που τα έχει... ΟΛΑ!

bet365

Μια χρονιά.. όνειρο για τον Απόλλωνα Σμύρνης φτάνει στο τέλος της και το gazzetta.gr εστιάζει στις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ομάδας «τρένο» της Football League.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Πανιώνιος – ΑΕΚ (21+).

Ο Απόλλων Σμύρνης φέτος τα είχε... ΟΛΑ. Και όταν λέμε ΟΛΑ, το εννοούμε. Κατ' αρχάς διέθετε μια διοίκηση (με επικεφαλής τον πρόεδρο Έκτορα Μονεμβασιώτη) που ήταν συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της. Είχε έναν τεχνικό διευθυντή, τον Παύλο Μυροφορίδη, που κατάφερε το καλοκαίρι πολύ γρήγορα να «χτίσει» μια ομάδα ποιοτική με βάθος.

Ξεκίνησε με τον Δημήτρη Σπανό, που μόνταρε την ομάδα και συνέχισε από την 8η αγωνιστική με τον Άκη Μάντζιο που κατάφερε να κυβερνήσει το καράβι ακόμη κι όταν η θάλασσα ήταν... φουρτουνιασμένη, αράζοντάς το στο λιμάνι της Super League

Όπως είπαμε είχε φυσικά παίκτες σε κάθε θέση που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τις ισορροπίες σε ένα ματς. Χιώτης, Κύργιας, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Κονέ, Αλμπάνης, Ρομάνο, Σιατραβάνης, Πετρόπουλος, Διαμαντόπουλος... Όλοι όσοι μπήκαν βοήθησαν, όσο κι αν έπαιξαν.

Ας κάνουμε... κλικ στα χαρακτηριστικά σημεία της φετινής χρονιάς, που ολοκληρώνεται την Κυριακή με το ματς κόντρα στα Χανιά.

Τα συστατικά της επιτυχίας: Η φετινή ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης είχε κυρίως το ένα χαρακτηριστικό: Δεν έχανε! Ή για να είμαστε πιο ακριβείς νικούσε ακόμη τα ματς που είχαν στραβώσει μέχρι το 90'. Μια ομάδα που είχε βάθος και ποτέ δεν έδειξε να λείπει κάποιος παίκτης. Από την διοικητική υγεία.

Η στιγμή: Στο ματς με την Σπάρτη, ο Σιατραβάνης σπρώχνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο 94' ύστερα από ασίστ του Πετρόπουλου. Ακόμη μια φορά που η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αρνήθηκε να φύγει από το γήπεδο χωρίς τη νίκη. Ενταση, πίεση και πολύ άγχος τελικά... έσβησαν σε ένα άγγιγμα της μπάλας στην εκπνοή του ματς.

Το γκολ: Το ξερό αριστερό που έπιασε ο Κονέ στον Αγροτικό Αστέρα, πέρα από πανέμορφο γκολ, έδωσε στον Απόλλωνα και ένα σημαντικό τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα.

Η γκέλα: Οι δύο κολλητές ισοπαλίες με Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός και Αγροτικό Αστέρα εντός.

To αρνητικό: Το γηπεδικό στην αρχή της σεζόν είχε δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας, γι αυτό και είχε δηλωθεί ως εναλλακτική λύση η Νέα Σμύρνη. Τελικά, ξεπεράστηκαν οι αντιπαραθέσεις με τον Ερασιτέχνη (έστω και προσωρινά), η ομάδα έπαιξε στην φυσική της έδρα και κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο στο «σπίτι» της φτάνοντας στην άνοδο. Σημαντικό ότι σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ήρθαν σημαντικές νίκες και ευτυχώς κανένας σημαντικός τραυματισμός.

Το σοκ: Στην ουσία αυτά τα δύο αποτελέσματα έφεραν την αλλαγή προπονητή στη ομάδα, με τη διοίκηση να φέρνει τον Άκη Μάντζιο αντί του Δημήτρη Σπανού.

Η πιο «μεγάλη» νίκη: Ήταν ακόμη 4 Φεβρουαρίου. Τότε ο Απόλλων επέστρεφε από τα Τρίκαλα με το διπλό. Εκεί ήταν που ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Παύλος Μυροφορίδης είπε «ανεβήκαμε».

«Στο διπλό μέσα στα Τρίκαλα. Ήταν ένα διπλό που δεν ήρθε τυχερά, ήταν ένα διπλό που ήρθε μάγκικα και καθαρά ποδοσφαιρικά, που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ», εξήγησε χαρακτηριστικά στην απολογιστική του συνέντευξη στο gazzetta.gr.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα